Ytterligare ett par beställningar & lite smått under

Ibland dyker det upp en beställning där tyget inte finns hemma. Och så visar det sig att det inte finns i shoppen heller. Då får man leta runt lite, men den här gången kom jag ganska lindrigt undan och fick tag på den bit relativt snabbt. Jag fick fria händer till detaljerna och nedan ses alltså slutresultatet. En liten bodysuit till en liten människa som ännu inte sett världen, samt en mössa som kommer passa lite längre fram, men den fick ändå bli i samma tyg. Valde dock att bryta av det mönstrade med lite ränder och prickar också. Eftersom bebisar i den här storleken inte äter vanlig mat och således inte slabbar ner sig med t ex köttfärssåsfläckar valde jag vita kantband och muddar. Något jag t ex inte skulle välja till min egen lilla vilde.
 
Tyg: bodysuit i stl 56 i tyget Natträv från Lillestoff genom Znok design, vit mudd från Stoff & Stil till. Samt en liten mössa som snarare passar ca 2-4 månader med samma tyg samt ett randigt från Tygpyssling och prickar från Jofotex.
 
Den observante kan då se att det inte är något fotomontage med en och samma mössa från två vinklar, utan det är faktiskt två mössor. Jag var osäker på hur mössan såg ut storleksmässigt så en gjordes utan sömsmån och en med. Det blev den minsta som fick flytta. Så finns intresse finns en meps till salu i storlek 4-6 mån. En meps kostar 195 kr och av det kommer nu alltså halva summan gå till Cancerforskningen under september-oktober.
 
Därefter följer en beställning från min svärfars sambo. En body till en väns barnbarn och några trosor till sig själv ville hon prova. Bodyn hade jag en hel del strul med också faktiskt. Kantbandsapparaten ville inte riktigt samarbeta så jag fick sy om kantbanden några gånger. Efter i alla fall tre upprepade sömmar fick jag till slut till det, och tur var väl det för annars hade jag nog slängt eländet åt fanders.
 
Tyg: glada hus från Lillestoff genom Znok design, gul mudd från Stoff & Stil. Storlek 62 till en liten ny människa.
Lite läskigare att sy trosor till någon annan än till sig själv, och tyvärr blev jag väl inte helnöjd med mönstret så vi får se om hon kommer med något utlåtande framöver. Vad gäller trosorna så fick jag sy på resåren utvändigt i stället för som man ska. Annars hade grenpartiet blivit alldeles galet smalt och det tyckte jag inte bådade gott. Just den detaljen blev väl ok, men det är klart att lika snyggt som att göra "på rätt sätt" blir det inte. Fortare gick det dock, men det var liksom inte prio ett.
 
Tyg: prickigt tyg inköpt genom Jofotex. Trosor i ca stl 40/42.
 
Nedan följer ett gäng trosor som inte är beställda. Jag har tagit småbitar tyg och gjort någonting med i stället för att bara dumpa dem. Trosor är ett utmärkt plagg att göra av småbitar. Så nedan finns fem par sköningar som jag hoppas att någon kanske ska vilja prova på. Samtliga par är i storlek 146/152 och modellen ska enligt recension vara väldigt bekväma och används flitigt. Mönster har jag knåpat ihop själv med stöd från de vuxenmönster jag har samt även någon barnmodell i mindre storlek. Tygerna är en blandad kompott "spill" och jag tror att de flesta tygerna är inhandlade genom Jofotex faktiskt.
 
 
Och till sist, två par trosor till mig själv sydda av en kasserad klänning. Klänningsmodellen passade inte mig, men var inte mycket använd, så det kändes bra att återanvända tyget. Och de här kommer användas flitigt, det är jag ganska säker på faktiskt. De är mjuka och bekväma och när jag nu kommit så här långt kan jag säga att jag är nära att ha "hittat hem" gällande mitt eget mönster. Men ännu finns lite smått att fila på.
 
Tyg: Violer från Znok design, dock slut sedan länge. Resåren kommer från olika ställen och jag minns inte exakt gällande dessa. Mönstret passar min rumpa som gissningsvis är i klassen 42/44 eller kanske t o m 44/46.
Kategori: Beställningar & säljes Taggar: body, bodysuit, heldress, hjälmmössa, mössa, trosor, underdel, underkläder, överdel;
Kommentera inlägget här: