Smått & gott

Mellan beställningar och annat så har det även slunkit in lite "småprojekt". Bland annat den lilla sångtärningskuben nedan. Den är i formatet 10x10x10 cm och till den passade mina 10x10 cm lappar perfekt, då blir tyget lagom sträckt. Den stannar inom familjen. Jag har tre skumgummikuber till som jag tänkte ta efterhand också. Till den här kan vi i alla fall sjunga:
Bä, bä, vita lamm
Små grodorna
En liten båt (eller annan sjö/båtrelaterad visa)
En elefant balanserade
Blinka lilla stjärna
Krokodilen i bilen (som är en favvis här hemma)
 
Tygsnuttarna kommer från Liandlo, Znok design m fl.
 
Vid en syträff hemma hos en syvän i våras någon gång så hade en annan syvän ett projekt med att sy en vagndyna till en Urban Jungle. Eftersom vi själva har just en sådan vagn så blev jag sugen på att sy en själv. Och frågade om jag möjligen kunde få ta del utav hennes mönster. Vilket inte kändes det minsta självklart eftersom hon fått slita ganska hårt för att få till det. Som tur är har jag underbara syvänner så jag fick ta del av det och kommer GIVETVIS aldrig missbruka det förtroendet. Och tro mig, även om jag fick till ett eget mönster kommer jag ALDRIG ta beställningar på dynor.
 
För vilket meck! Maskinen protesterade mot den 1,5 cm tjocka skumgummikärnan och knapphål fick jag lösa på mitt egna lilla vis. Jag gjorde det heller inte lätt för mig genom att välja en lite tjockare Minky som är strechig på ena sidan och ett vanligt vävt tyg på andra sidan. Plus att jag ville att ytan nere vid fötterna skulle vara lätt att torka av smut ifrån så jag använde en följsam men ändå styv tjockare plast längst ner. Kan säga att tygerna har dragit sig lite och precis när jag var klar var jag faktiskt väldigt missnöjd med resultatet. Men väl i vagnen kändes det helt ok och tanken är att den mjuka sidan skall vara framme nu vintertid i alla fall. Så får vi se hur det blir sedan. Det lila stjärntyget matchar nästan perfekt i färg till sufflettens insida samt sittytan i vagnen som nä ändå döljs. Jag har redan bestämt för mig för att försöka sy en dyna till, men med tunnare vadd mellan i stället.
 
Tyger: minky med "bubblor" & "plast" shoppad genom Husqvarna tyger & symaskiner, stjärntyget från Jofotex, skumgummi på metervara från internet.
Kategori: Gott & Blandat Taggar: Urban Jungle, barnvagn, minky, sittdyna, sångkub, sångtärning;
Kommentera inlägget här: