Mer till lillherrn

Det här blir ett sammanfattande inlägg om alla de kalsonger jag nu varit förutseende att sy till lillherrn bestämmer sig för att släppa blöjorna. Jag hoppas det blir till kommande sommar och har alltså därför chansat på att storlek 92 ska bli bra. Dock är några 98:or sydda också för de lär ju komma till användning förr eller senare. Nu har inte riktigt alla kalsonger som finns med på bilderna nedan hamnat i Lillemans "växalåda" utan några har faktiskt köpts av en utav mina bästa vänner. Men huvuddelen stannar här hemma. Det är riktigt kul att sy dessa kalsonger, men ganska tidskrävande. Vill man ha något exklusivt och unikt, kan det kanske vara värt att inhandla ett par ändå att ha "till fint". För vem behöver shorts på sommaren med så fina kalsonger ;-)
 
11 par kalsonger i olika utföranden, bara ett par dubletter, i övrigt är alla olika. Färgglädje även under kör vi på här! Samtliga som sagt i stl 92 och mönstret kommer från Ottobre 1/2013 och heter Hugo. 
 
 
Ytterligare ett gäng om 6 par kalsonger i stl 92. Samma mönster som ovan. Jag ids faktiskt inte presentera alla tyger för det är en sådan salig blandning.
 
Och de sista fyra i stl 92. Tror jag ;-), vågar inte lova för mkt. 3 par kommer definitivt läggas i lillherrns låda, det sista kanske hamnar under kategorin säljes. 21 par har det alltså blivit i stl 92, men några har redan flyttat och några till kanske gör det. Vi får se. 
 
Och till sist ett gäng kalsonger i storlek 98, men exakt samma mönster som tidigare. Enda ändringen som jag gjort i samtliga storlekar är att räta ut den rejäla kurvan mitt fram. Riktigt så mkt plats behöver inte dessa "småpojkar". 
 
Två t-shirtar har det också blivit utav det som har blivit över utav ett par tyger när jag sytt beställningar bl a. Jag försöker faktiskt i möjligaste mån att sy upp hela den tygbit jag har inhandlat varje gång jag bestämmer mig för att hugga in på ett tyg. Tycker det är jobbigt att ha en massa småbitar liggande. Och har ändå en hel back full, men det är en massa halvmetersbitar som är tänkta till tröjor & t-shirts till Lilleman framöver. I typ storlek 98 & 104 så jag vill inte börja sy en massa redan. Men nedan får ni alltså två t-shirtar som sytts i två tyger som nu är slut (ok, jag fyllde faktiskt på med mer apor & elefanter av en slump sedan, men det är en annan sak).
 
Tyg: Apor & Elefanter Znok design, grön mudd från Stoff & Stil. Det här är min favoritkombo. Har använt grönt till förut. T-shirten är i mitt eget mönster storlek 92.
 
En liten kul detalj med tröjan nedan är att jag glömde ta bort den högra nåltråden när jag skulle kanta tröjan. Men jag tyckte effekten blev lite cool (svårt att se på bilden dock) så det fick helt enkelt vara så. T-shirten har, trots att det kanske inte är helt nödvändigt i stl 98, en knapp på ena axeln. Är en liten schysst detalj tycker jag och det finns ju faktiskt barn som inte gillar att få tighta saker över huvudet. En annan sak som däremot inte blev riktigt bra är ärmarna. För att få ut dem fick jag lägga dem vinkelrätt 90 grader mot trådriktningen. Med följden att husen hamnar på sidan. Så långt ok. Tyvärr blev de dock fram på sidan eller snarare mer upp-och ner. På baksidan är de dock på sidan, lite stående. Fram skulle m a o gärna ha varit bak och tvärt om. Ja ja, den kommer användas i alla fall ;-).
 
Tyg: Happy houses tror jag det heter och det är i alla fall från Lillestoff genom Znok design. Gul mudd från Stoff & Stil. Eget mönster storlek 98.
 
Kategori: Gott & Blandat Taggar: boxerkalsong, kalsonger, t-shirt, underdel, underkläder, överdel;
Emster:

Wow, vilka fina kalsonger! Och vilket arbete som ligger bakom!

Svar: Tack! Ja det är lite jobb på dem, men himla kul att göra.
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: