Lapptäcke i trikå

För ganska länge sedan så började jag samla överblivna trikåbitar som jag skar till till små fyrkanter. Tanken var att det skulle bli en filt utav det hela. Efter mycket om och men kom jag till skott och sydde ihop alla rutor. Jag började även sticka ned sömsmånen med trestegssicksack. Jag hann de två första raderna, men resultatet blev vågigt och fult (och dessa lappar är i interlocktrikå, så de drar inte ihop sig så fint heller) och jag tappade sugen helt. Filten hamnade i den berömda unfinished objects/UFO-högen.
 
Men, så gav jag mig den på att den där högen skulle minimeras så mkt det bara gick. Jag har några projekt kvar, men då snackar vi om max 5 stycken. Mössorna från inlägget innan detta låg i samma låda. Jag plockade helt enkelt fram sprätten och sprättade upp trestegssicksacken. Ett drygt jobb, men jag är glad att jag gjorde det för filten blev gosig och fin och används i vagnen utav Lilleman. En färgklick i höstmörkret kommer den vara alla gånger. Baksidan är i mörk/koboltblå velour, så goset hamnar inåt och det färgsprakande utåt.
 
Tyg: velourbaksida från Hilco/Tygpyssling, lapparna är framför allt tygrester från Jofotex, JNYdesign, E-slöjd, Strömming design m fl. Den är ca 9x11 rutor och rutorna var från början 10x10 så filten bör kunna vara ca 72x88 cm.
Kategori: Heminredning Taggar: filt, lapptäcke, trikå, velour;
Linda:

Vilken färgsprakande karamell. Det mesta du gör är fint men den här älskar jag!

Svar: Ja det blev en rejäl färgklick och det var tur att jag tog mig i kragen och fullföljde. Lilleman gosar med den i vagnen så fort han är ute och åker. Så den är uppskattad också.
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: