En salig blandning

Ja, det skulle presenteras här nedan. I min frustration över ett dåligt fungerande internet så slutade det med bara bilder. Men, nu när det funkar får jag väl helt enkelt komplettera med text också. Först ut att presenteras är en mössa till en utav mina bästa vänner. Mössan kom till som en flyktig idé som hon snabbt nappade på, och fick bli en försenad födelsedagspresent.  Den såg en aning bebisaktig ut liggande på golvet, men på det här styrolithuvudet (och givetvis på väninnans) ser det inte alls bebis ut, faktiskt riktigt snyggt.
 
Tyg: Gammelrosa velour från Jofotex, strech"spets" volangresår från Husqvarna Tyger & Symaskiner. Storlek 56/vuxen.
 
På nästkommande bilder får ni se två beställningar. Jag fick en förfrågan om att sy några mepsar. Och det roliga är att det trillade in två oberoende beställningar på samma plagg inom loppet av några dagar. Den första beställningen skulle gå till en storebror och ett litet syskon. Monstertrucks och härliga sommartyget önskades och invändigt är bägge fodrade med trikå. Till mössorna önskades också en varsin matchande scarf. Scarfen till storebrodern gjorde jag lite större än vanligt (har ju redan två storlekar, men tyckte den största kändes för fjuttig ändå). Tyvärr fick jag skarva monstertrycktyget lite, men tycker att slutresultatet blev riktigt bra ändå. Egentligen skall mepsen bara ha en enda söm där bak förutom de uppe på huvudet. Tyget räckte inte heller till själva kepsdelen, men jag tycker att helsvart skärm ger en tuff effekt.
 
Tyg: Monstertrucks från Sydilla, svart jersey från Jofotex. Storlek 52 på mepsen.
 
Tyg: samma tyg som ovan, kompletterat med fleece på baksidan. Har framför allt förlängt den största scarfen jag har, men man skulle nog kunna göra den ännu "maffigare". Storlek ca 2-8 år.
 
Den andra mepsen är i hjälmmodell och ni har sett mepsar i detta tyget tidigare och även scarfs är jag ganska säker på. Den spetsiga matchar upp mössan och den andra är tänkt att säljas iväg.
 
Tyg: Znoks Sommar, turkos enfärgad till insidan samt turkos mudd till knytband/kantband. Storlek passande till ca 3-6 mån.
 
Tyg: som ovan, kompletterat med turkos fleece. Storlek 0-1½ år ca. D v s minsta storleken, den ena med rundad kant p g a att tyget inte räckte till mer.
 
Och nedan presenterar jag en vinst. Jag hade för lite sedan en liten tävling på min Facebooksida. Man skulle leta rätt på när Älsklingsfrö blev ett registrerat varumärke. Plagget som valdes utav vinnaren var en tröja med racerbilar på. Härligt färgglad accentuerad med svarta kantband. Gav en schysst inramning tycker jag och ett lite tuffare intryck eftersom den är sydd i en lite större storlek tyckte jag att det kunde vara på sin plats.
 
Tyg: JNYdesigns Racecar digitaltryck turkos bas, svart mudd från Stoff & Stil. Och jag vill minnas att den önskade storleken var 122.
 
Och som sagt ytterligare en meps beställdes och levererades för ett tag sedan. Denna är nästan en kopia av en jag sydde till sonen för lite sedan. Men inte riktigt, eftersom jag fick göra samma sak med denna som med den med monstertrucks. D v s den har sidsömmar. Den här gången fodrad med fleece för att användas nu den lite kallare årstiden som undan för undan kommer över oss.
 
Tyg: Cirkelstjärnor på svart botten från JNYdesign, fleece från kasserad filt. Storlek 52 även på denna. 
 
Och sist men inte minst, en beställning på inte mindre än 10 par trosor. Vilka sedan några veckor tillbaka är levererade och meddelade vara till belåtenhet. En härligt färgsprakande potpurri. Kul när även vuxna vill ha färg och lite lekfulla mönster på sina underkläder tycker jag. Dessutom har jag en kul grej på gång. Mer om det vid ett annat tillfälle dock.
 
Samlingsbild på de tio paren i storlek 40/42.
 
 
Tyg: Lejon i underbart mjuk borstad bomull/lycra som  jag tror är ekologisk. Från Ikasyr genom Strömming design.
 
Tyg: hjärtan från Liandlo.
 
Tyg: Bak-och fram elefanter som jag köpt genom Facebookgruppen Tygsamlarna, men som har sitt ursprung från Michas Stoffecke tror jag.
 
Tyg: Retro cirklar/blommor? från Delatezz.
 
Tyg: Små grodorna från Liandlo samt ränder från Tygpyssling, taxar från Stoff & Stil.
 
Som avslutning vill jag puffa för inlägget nedan med mössorna. Hoppas ju att någon ska vilja ha en snygg mössa och hjälpa mig bidra till Cancerfonden. Annars får det helt enkelt bli vårens projekt i stället.
Ibland går tiden helt galet fort och jag insåg inte att tiden sprungit iväg två dryga veckor sedan mitt senaste inlägg. Har haft lite att göra. Och har dessutom insett att jag inte kommit ihåg att fota/visa er några av de saker jag sytt på senaste tiden som jag är stoltast över. Men det får bli en annan gång.
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: