Triss i underkläder

Jag sydde ju kalsongerna nedan i förra veckan (även om de nu presenterades i början av denna). Mönstret heter Hugo och kommer från Ottobre nr 1/2013. Jag gillade att det var kalsonger som såg lite "tuffare" ut i snittet och storleksmässigt kändes det som att det skulle kunna bli perfekt. Men jag insåg redan när jag sydde att det var lite för mycket "ballroom" ;-) för ett barn. Det såg för taskigt ut på. Så jag fick be sonen ta dem på sig och så fick jag gå till ritbordet för att tänka om.
 
För stora Hugosar, med för mycket pös för "paketet", vilket jag tycker syns ganska tydligt ovan. I övrigt var de bra storleksmässigt runt bl a benen.
 
Så jag beslutade mig för att göra om och göra rätt så jag skulle kunna känna mig nöjd och kalsongerna faktiskt skulle kunna användas. Den enda ändring jag faktiskt gjorde var att räta ut kurvan på framstycket. Den blev ganska mycket rakare. Jag upplevde ju att det blev lite pös även vid höftbenen, men det försvann ganska så bra även det med den åtgärden. Sedan passade jag så klart även på att göra om linningen som jag tänkt helt fel med. I mönstret skall det göras en linning med resårkanal, vilket jag valde bort. Och då blev ju kalsongen så klart i kortaste laget. Med lite riktig kalsongresår blev det dock aldeles perfekt! Nu är jag nöjd!
 
 
Och eftersom våran blivande 8-åring faktiskt behöver nya kalsonger i en storlek större så kändes det precis lagom att hugga in på några till. Han har varit med och valt tyger. Det finns ytterligare ett gäng till tillklippta utöver dessa två färdiga. Jag tycker resåren är i tightaste laget, men sonen gillade det. Jag tänker dock vara lite frikostigare med längden på resåren till kommande par kalsonger. De gula med lejon nedan är fantastiskt mjuka och sköna! Jag bara älskar det tyget (och har faktiskt några trosor tillklippta till mig också).
 
Tyg: lejon från Strömming, storlek 134 på kalsongerna. Resår från Mrs Bao.
 
Tyg: Mario från Ixat, resår som ovan liksom mönstret.
Kategori: Taggar: boxerkalsong, boxers, kalsonger, underkläder;
Kommentera inlägget här: