Softshellbyxor och lite till huvudknoppen

 För ett tag sedan uppstod ett behov utav en ny bärbar dator här hemma. Och jag tänkte att det kunde vara lämpligt att sy ett snyggt och slimmat fodral för att skydda den lite vid transport. Konstaterade att flera utav dessa fodral ute i handeln såg ut att vara i något softshelliknande material. Så jag gick hem och beställde i två olika färger. Sedan ändrades behoven. Men tygerna kommer till nytta i alla fall. Första alstret ut har blivit ett par byxor. Perfekt de lite kallare dagarna (som nu helt plötsligt bytts ut mot riktigt varma dagar i stället) och håller även en del väta ute. Och är mjukt och behagligt.
 
Jag provade grundmönstret till byxor från boken "Mönster och konstruktioner för barnkläder" stl 86/92. Så att de är stora för lilleman är inget konstigt. Det funkar, men som tur är så får de nog ligga till sig till hösten, mest tack vare värmen. Jag kortade mönstret enligt instruktion i boken för att anpassa det till mudd i midja samt benslut i stället. Och jag valde stl 86 på längden. Och jag kan konstatera att det är ett stort mönster. Både vidd och längd känns väl tilltaget. Till en ytterbyxa/extralager skulle det här mönstret funka perfekt. Till en vanlig byxa/muddbyxa skulle jag vilja slimma ner mönstret lite över höftpartiet ungefär. Men kul att prova något nytt, en bra grund som man kan laborera vidare utifrån sedan. 
 
Tyg: softshell från Bibbis Textil, mudd från Stoff & Stil. Storlek 86, som jag dock valt att märka som stl 92.
 
Efter att ha klippt till ett par ärmar i rävtyget nedan så fanns det inte mycket rävar kvar. Men lite mössor gick det i alla fall att få till. Mössorna nedan är helt och hållet vändbara då jag jobbat med smygsöm för att sy igen vändningshålen. Det är alltså två lika mössor med stjärntyg på ena sidan och rävar på andra som passar till små sötfisar. Storleken är 40/42, så bebisar ca 2-4 mån bör kunna ha dem. Även dessa får kanske ligga till sig för försäljning till hösten. Brukar ju alltid försöka sälja mössor på höstkanten till förmån för bröstcancerforskningen bl a. 
 
 
Tyg: stjärnor köpt från Michas Stoffecke samt rävar från Lillestoff/Znok design. Storlek 40/42 TILL SALU.
 
Även mina två minsta busar fick sig varsinn mössa. Den största av dem fick dock bara ett framstycke med rävar och allt annat i stjärntyg. Minstingen fick en mössa som de ovan fast i större storlek då. Typ 46 eller så eftersom jag "frilansade" lite. Hittade nämligen inte mönstret i stl 48/50 som jag helst ville ha och tyvärr visade det sig ju då att mössan blev liiite i tightaste laget. Med andra ord, den hinner troligen inte bli mkt använd med tanke på att värmen slagit till nu. Ja, ja, det går att sälja secondhand också. 
 
Tygerna desamma som ovan. Storlek 52/54 till största lillbus och gissningsvis då 46 till minsta lillbus.
Kategori: Gott & Blandat Taggar: byxor, mössa, softshell, underdel, vändbar;
Kommentera inlägget här: