Prickar & hästar i beställning

 Den senaste veckan har varit riktigt produktiv. Att få iväg vinsterna samt en beställning var som att dra ur en propp och sedan har syglädjen infunnit sig. Nedan är delar utav ytterligare två beställningar. En mössa med prickiga dalahästar på framsidan och prickar på baksidan skeppas iväg idag. Förfrågan kom in för ungefär en månad sedan och jag kollade upp om det gick att få tag på tygerna fortfarande. Vi kom överens och sedan hörde jag inget mer först. Men det löste sig och även om det nu kanske har blivit för varmt för mössa (härikring blåser det fortfarande ganska kallt mellan varven) så funkar den ju till hösten också om inte annat. Då huvudmåttet var 52 cm fick det bli en mössa i stl 52/54. Det bör bli bra, men allt beror ju på hur hårt/löst man önskar att det skall sitta. Önskemålet var att det enbart skulle vara små hästar på mössan (det förekommer en och annan stor också på tyget) och det lyckades jag tillmötesgå utan alltför mycket tygspill. Men det finns en stor bit dalahästtyg kvar som jag inte vet vad jag skall hitta på med.
 
 Tyg: prickar och hästar inhandlade på Jofotex, men de finns på flera ställen. Storlek 52/54 i eget mönster.
 
Kompisar till oss har en liten tjej som är ganska precis två månader äldre än våran minsting. Den här lilla tösen vill mamman sommarekipera lite med Älsklingsfrö. Jag föreslog singoallamodell på klänningarna. Och så har jag mitt nöt kasserat klänningsmönstrena! Så, det blev bara till att leta fram något som kunde bli en bra grund att utgå ifrån. Det är inte måna linjer som stämmer med ursprungsmönstret, men jag tror att resultatet skall ha blivit ganska så bra. Sonen fick provmodella klänningen lite och på honom är den lite väl lång, men tjejen som ska ha den är nog ca 5 cm längre. Så längden bör bli bra och säkerligen vidden också. Är dock lite orolig för att halsringningen skall vara lite för vid. Kära maken skulle igår ha ombesörjt att den hamnade hos ägarinnans pappa då de jobbar tillsammans. Men hans minne var alltför kort och den följde med hem igen. Hoppas han lyckas bättre idag!
 
En söt skön singoalla i stl 86/92 i prickigt tyg från Jofotex. Hoppas den skall passa, annars blir det till att göra om och förändra mönstret lite.
 
Ja ni mina vänner, det kommer mera! Men inte idag...
Kommentera inlägget här: