Matchande till småkusinerna

För precis en månad sedan fick barnen ytterligare en liten kusin. Nu är det 7 stycken pojkar i kusinskaran och inte en endaste liten tjej ;-). Förra helgen kom vi äntligen iväg för att träffa lillkusin med familj och vi hade en kanontrevlig dag hemma hos min mans bror med familj. Lillkusin en riktig liten goding och de större barnen hade kanonkul tillsammans. Givetvis måste ju jag komma med något "homemade" vid ett sådant här tillfälle, så det blev bland annat den här heldressen som fick följa med på paketet. Då lillkusin verkligen är en liiiiten skrutt så kommer det nog dröja någon månad innan dressen funkar. Han har stl 44 i nuläget nämligen och dressen är i stl 56. Svägerskan verkade i alla fall nöjd med dressen (hi hi, hon syr också en del, så då blir det ju lite nervöst att överlämna något sytt) och hon undrade om hon kunde då mönster på något liknande. Så det har jag fixat till.
 
Heldressen har knäppning hela vägen i grenen samt en knapp på vardera axel. Det tycker jag har funkat bra till min egen lilla herre vid så späd ålder så jag tror nog att det ska kunna bli bra här med. Muddar i ärm-och benslut som är utvikbara. Jag brukar alltid välja att göra axel-grenmåttet lite längre eftersom det är där jag upplever att kläderna blir för små först, inte i själva ärmar & ben. Håller tummarna för att dressen blir bra vartefter och hoppas på att få se en bild på godingen i dressen sedan när den passar.
 
Tyg: Rhino boy från Lillestoff/Znok design, mudd från Stoff & Stil. Storlek 56 eget mönster.
 
Och som oftast: när jag ändå var igång och klippte i min lilla tygbit så passade jag på att göra färdigt en söt liten tröja till sonen också. Så i sommar kan småkusinerna matcha varandra om de/vi vill. Tröjan fick dock ett enfärgat bakstycke och förlängda ärmmuddar eftersom tyget inte räckte till mera. Men jag tycker resultatet blev aldeles utmärkt ändå och så blev det lite lagom att inte ha hela tröjan i noshörningstyget. Valde den här gången att skippa knäppning helt i raglanskärningen. Tröjan fick bli v-ringad som en snygg detalj dessutom.
 
Tyg: som ovan kompletterat med brun enfärgad jersey från Znok design. Storlek 86 till min egen lilleman.
Rebecca:

Måste bara säga att heldressen utan tvekan är det snyggaste jag sett i din blogg hittills! Blir jag hälften så bra som du är kommer det vara helt fantastiskt!! :)

Svar: Tack söta du! Jag tror garanterat att du klarar av att få till det du också.
Älsklingsfrö®

ScrapErica:

Älskar heldressen! Har sett tyget förut men inte tyckt att det varit något speciellt men här var det jättefint!

Svar: Nej, jag var lite osäker jag också. Men färdigt blev det riktigt bra.
Älsklingsfrö®

Hanna M:

Åh vad sött!

Kommentera inlägget här: