Fint under

Ja, nu dröjer det ju förvisso ett bra tag innan lilleman lär vara blöjfri och använda sig utav dessa. Fast de är lite schyssta som shorts också. Men nä, ett tag får de allt ligga till sig. Restbitar utav apor & elefanter fick alltså bli ett par småttisfillingar. Smidiga att sy och med ett trevligt slutresultat. Och jag *viskar* är så glad över att min CoverPro är välvilligt inställd till min hantering igen. Vi jobbar så bra ihop och då blir det en fröjd att sy. Däremot har mina overlockmaskiner börjat knorra om att få sig en liten genomgång. Åtminstone hobbylocken. Nåja, där halkade jag lite bort från ämnet ;-)
 
 Tyg: Apor & elefanter från Znok design, muddväv från Stoff & Stil. Storlek 92 på kalsonger från ett äldre nummer av Ottobre som jag borde kunna utantill, men helt glömt.
 
Ja och så blev jag ju då eld och lågor över att det fanns ett mönster på kalsonger till "storkillarna" som just ser lite tuffare ut. Och det mönstret fanns  i årets första nummer av Ottobre, d v s 1/2013 och jag tror att det heter Hugo. Men glädjen varade ungefär till det att de blev färdiga och provades. De sitter som en påse skit ungefär. Hur tänker man när man gör ett mönster på barnkalsonger med plats för ett paket motsvarande en vuxen ungefär?!  Konstigt pös blev det strax nedom höftbenen också. Ska prova göra lite ändringar på mönstret så får vi se om det går att få det något bättre. Annars blir det till att återgå till mönstret ovan för de lite mindre barnen, förstora upp det och kanske göra några andra ändringar för där skulle det i stället behövas lite mer plats för "paketet". Men nog sjutton blev fillingarna grymt snygga i alla fall!
 
Tyg: prickar från Jonic textil, tigrar från Znok design. Storlek 134 enligt mönstret, men jag märkte dem med stl 140.
Kategori: Taggar: kalsonger, underkläder;
Kommentera inlägget här: