Arbetsfordon och Mario

 För ganska så länge sedan nu, typ i höstas någon gång, så var vi till Jofotex för att köpa gardintyg (gardiner som jag ännu inte har sytt). Hela familjen åkte faktiskt dit och näst äldsta sonen följde med mig in och fick syn på det här tyget som han bara måååååste få en tröja i. Jag var väl inte direkt så där överförtjust då, men gjorde honom till viljes. Och sedan har tyget legat till sig lite, och lite till, och lite till ;-) Men nu färdig gillar jag den i all sin enkelhet. Avskalat och rent och sonen valde själv färg på kantbanden. Och den används!
 
 Tyg: inhandlat hos Jofotex, men jag vet att det säljs på andra ställen också, svart mudd från Stoff & Stil. Storlek 134.
 
Lite tygrester blev det kvar och det var ju lika bra att ta hand om dem med en gång. Det brukar vara det effektivaste sättet, annars blir "skräpet" mest liggande och för mig ett irritationsmoment. Den här gången fick det bli två mössor. Vändbara även den här gången, ena sidan prickig och andra sidan med fordonen. Prickarna fick dock titta fram på framsidan också eftersom mössorna annars blivit i kortaste laget. Näst äldsta får här chansen att matcha yngsta brorsan.
 
 Tyg: som ovan men med komplement av prickar inhandlade även de på Jofotex, fast vid annat tillfälle. Vändbara mössor i storlek 48/50 och 52/54.
 
Super Mario. Ja denna lilla mustaschprydda gubbe känner nog de allra flesta barn till. Så även barn från min egen generation. Fast i ärlighetens namn har jag knappt spelar Mario själv. Min familj var ganska sent ute med datorer och olika sorters spelkonsoller. Men jag hade kompisar som hade ALLA nya prylar och då givetvis även Nintendo med Mario. Och våra barn gillar verkligen Mariospelen. Husets herre brukar spela med sina barn ibland, jag nöjer mig med att titta på även numera. När jag då såg de här tygerna (även det gröna som jag redan sytt i och visat er) med Mario så kunde jag ju inte låta bli. Till barnens stora glädje då. Tyget är ganska tunnt, men innehåller elastan/lycra och blir perfekt nu på sommaren skulle jag tro. Undrar jag om en sådan tröja skulle kunna tänkas uppskattas av väninnans blivande 6-åring?! Dags att tänka på presenter åt alla möjliga håll framöver. Även de här t-shirtarna fick bli enkla i sitt utförande med härligt röda detaljer.
 
Tyg: Mario från Ixat (Korea) röda kantband från Stoff & Stil. T-shirtarna till mellanbusarna i storlek 122 resp 134.
 
Tro det eller ej, men sylusten finns fortfarande kvar, så det kommer mera...
Kategori: Gott & Blandat Taggar: Mario, mössa, t-shirt, tröja, överdelar;
Kommentera inlägget här: