Triss i underkläder

Jag sydde ju kalsongerna nedan i förra veckan (även om de nu presenterades i början av denna). Mönstret heter Hugo och kommer från Ottobre nr 1/2013. Jag gillade att det var kalsonger som såg lite "tuffare" ut i snittet och storleksmässigt kändes det som att det skulle kunna bli perfekt. Men jag insåg redan när jag sydde att det var lite för mycket "ballroom" ;-) för ett barn. Det såg för taskigt ut på. Så jag fick be sonen ta dem på sig och så fick jag gå till ritbordet för att tänka om.
 
För stora Hugosar, med för mycket pös för "paketet", vilket jag tycker syns ganska tydligt ovan. I övrigt var de bra storleksmässigt runt bl a benen.
 
Så jag beslutade mig för att göra om och göra rätt så jag skulle kunna känna mig nöjd och kalsongerna faktiskt skulle kunna användas. Den enda ändring jag faktiskt gjorde var att räta ut kurvan på framstycket. Den blev ganska mycket rakare. Jag upplevde ju att det blev lite pös även vid höftbenen, men det försvann ganska så bra även det med den åtgärden. Sedan passade jag så klart även på att göra om linningen som jag tänkt helt fel med. I mönstret skall det göras en linning med resårkanal, vilket jag valde bort. Och då blev ju kalsongen så klart i kortaste laget. Med lite riktig kalsongresår blev det dock aldeles perfekt! Nu är jag nöjd!
 
 
Och eftersom våran blivande 8-åring faktiskt behöver nya kalsonger i en storlek större så kändes det precis lagom att hugga in på några till. Han har varit med och valt tyger. Det finns ytterligare ett gäng till tillklippta utöver dessa två färdiga. Jag tycker resåren är i tightaste laget, men sonen gillade det. Jag tänker dock vara lite frikostigare med längden på resåren till kommande par kalsonger. De gula med lejon nedan är fantastiskt mjuka och sköna! Jag bara älskar det tyget (och har faktiskt några trosor tillklippta till mig också).
 
Tyg: lejon från Strömming, storlek 134 på kalsongerna. Resår från Mrs Bao.
 
Tyg: Mario från Ixat, resår som ovan liksom mönstret.
Kategori: Taggar: boxerkalsong, boxers, kalsonger, underkläder;

Matchande till småkusinerna

För precis en månad sedan fick barnen ytterligare en liten kusin. Nu är det 7 stycken pojkar i kusinskaran och inte en endaste liten tjej ;-). Förra helgen kom vi äntligen iväg för att träffa lillkusin med familj och vi hade en kanontrevlig dag hemma hos min mans bror med familj. Lillkusin en riktig liten goding och de större barnen hade kanonkul tillsammans. Givetvis måste ju jag komma med något "homemade" vid ett sådant här tillfälle, så det blev bland annat den här heldressen som fick följa med på paketet. Då lillkusin verkligen är en liiiiten skrutt så kommer det nog dröja någon månad innan dressen funkar. Han har stl 44 i nuläget nämligen och dressen är i stl 56. Svägerskan verkade i alla fall nöjd med dressen (hi hi, hon syr också en del, så då blir det ju lite nervöst att överlämna något sytt) och hon undrade om hon kunde då mönster på något liknande. Så det har jag fixat till.
 
Heldressen har knäppning hela vägen i grenen samt en knapp på vardera axel. Det tycker jag har funkat bra till min egen lilla herre vid så späd ålder så jag tror nog att det ska kunna bli bra här med. Muddar i ärm-och benslut som är utvikbara. Jag brukar alltid välja att göra axel-grenmåttet lite längre eftersom det är där jag upplever att kläderna blir för små först, inte i själva ärmar & ben. Håller tummarna för att dressen blir bra vartefter och hoppas på att få se en bild på godingen i dressen sedan när den passar.
 
Tyg: Rhino boy från Lillestoff/Znok design, mudd från Stoff & Stil. Storlek 56 eget mönster.
 
Och som oftast: när jag ändå var igång och klippte i min lilla tygbit så passade jag på att göra färdigt en söt liten tröja till sonen också. Så i sommar kan småkusinerna matcha varandra om de/vi vill. Tröjan fick dock ett enfärgat bakstycke och förlängda ärmmuddar eftersom tyget inte räckte till mera. Men jag tycker resultatet blev aldeles utmärkt ändå och så blev det lite lagom att inte ha hela tröjan i noshörningstyget. Valde den här gången att skippa knäppning helt i raglanskärningen. Tröjan fick bli v-ringad som en snygg detalj dessutom.
 
Tyg: som ovan kompletterat med brun enfärgad jersey från Znok design. Storlek 86 till min egen lilleman.

Eye of a tiger...

 Ja, ni fick ju en liten bit tigrar igår också. Men här kommer det egentliga huvudnumret för tyget. Egentligen köptes det för att bli en överdel till äldsta sonen. Men, ja, ni vet, det var helt plötsligt inte så intressant längre när det väl kom till kritan. Inget mellanbrorsorna blev ledsna för om vi säger så. De fick bli lika, men ändå lite olika. Och de blev grymt tuffa. Tyget i sig är lite dovt, men de orange detaljerna som jag valde att ta upp gör det lite "gladare" och aningen somrigare i mitt tycke. Det roliga är, att när jag sydde, blev grymt sugen på att sy svägerskan ett par trosor i tyget. Hon älskar nämligen tigrar. Men nu är det ju slut!
 
Tyg: tigrar från Znok design, mudd från Stoff & Stil, storlek 122 på denna t-shirt... 
 
...och den här är i stl 134. Blev fållade ärmslut istället för kantband.
 
Nu är det slut på plaggen som syddes första veckan i maj. Men jag har mer på lager eftersom jag faktiskt hittat både tid, inspiration och ork på en och samma gång. DET är inte illa!
Kategori: Taggar: t-shirt, överdelar;