Vår-och sommarkänslor i garderoben ;-)

Ja, så sammanfattar i alla fall jag den här bloggposten. Trots vintervit mark i bakgrunden utav bilden, så har solen strålat in genom fönstrena de senaste dagarna. Faktiskt med ganska få undantag. Som samtliga de senaste inläggen så syddes alltså plaggen i detta inlägg på syträffen för snart 2 veckor sedan.
 
Först ut denna gång är en klänning i ett tyg som legat till dig ett bra tag här hemma nu. Jag ville ha den ganska diskret men ändå att den skulle stå ut lite. Så det fick bli en enkel modell, klippt på fri hand utifrån toppmönstret Zoela/Farbenmix. Vitt kantband i halsen, fåll i ärmsluten och längst ner med orange avig trippelsöm från CoverPron. Ganska kort ärm, blev riktigt snyggt. Jag har redan invigt den även om den skulle sitta mycket snyggare med en sådär 5-6 kilo mindre. Dockan bär upp den bra, kunde kanske ha lite mera höfter ;-).
 
Tyg: Skyar från Znok design, vit mudd från Stoff & Stil. Storlek ca M/L 40/42 delvis Zoela, med lite freestylande med andra ord.
 
Nedan följer ett par svarta, enkla tights i basmodell utifrån Ottobre 2/2011 om jag inte minns fel. Ett favoritnummer i alla fall som jag tänkte försöka komma till skott och använda mig av lite mera nu under våren. Inga konstigheter här, som sagt enkla raka tights med just tight passform.
 
Tyg: svart ekologisk jersey från Jofotex. Storlek 40 vill jag minnas att jag till slut använde mig av.
 
Sist ut för den här gången är ett linne i somrig tappning. Linnen förknippas förvisso kanske allt som oftast med sommar eller gym eller liknande. Men jag har insett att jag gillar linnen året om. Har en hel del mönstrade sådana nu, men skulle nog behöva sy mig några i vanliga basfärger, som rött, svart, vitt. Grunden till linnet är ju ett uppsprättat linne som jag fick utav en vän. Bakstycket har vid det här laget förkastats och jag har arbetat om det ganska ordentligt eftersom brottarryggen kändes förstor. Jag har smalnat av framför allt mittdelen ganska rejält. Det skulle gå att sänka ärmhålorna lite ytterligare och göra brottarryggen ännu lite nättare, det kanske får bli ett försök med det till nästa gång.
 
Tyg: nyckelpigor från Liandlo, svart mudd från Stoff & Stil. Linne i storlek M, delvis egenkonstruerat.
Kategori: Gott & Blandat Taggar: klänning, linne, tights, underdel, överdelar;
Kristin:

Så fina kläder! Tycker linnet är underbart.

Svar: Tack! Ja linnet blir man lite glad av. Har fått hem ett annat tyg med nyckelpigor som ska få bli en sommarklänning. Det är ännu somrigare.
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: