Tröjor i massor till återkommande kund

Spontant känner jag att bättre betyg än återkommande kunder är svårt att få. Allra bästa betyg är så klart när barnen själva väljer Älsklingsfrö-plagg i första hand (alltså andras barn än mina). Och roligast är kanske de gånger barnen fått varit med och ha åsikter om hur plaggen skall se ut. Den här gången är det dock mamman i fråga som valt tygkombinationer. Det är kul när man kan föra en dialog ikring hur plaggen skall vara. Från början var det tänkt att samtliga tröjor skulle ha enfärgade ärmar, men jag lyckades "övertala" till lite mer "vågade" kombinationer. Jag förstår helt klart tanken med enfärgat till de lite grillriga tygerna, men randiga, prickiga eller kanske stjärnor på ärmarna tycker i alla fall jag är himla snyggt och behöver inte bli "grillrigare".
 
Slutresultatet nedan är jag väldigt nöjd med, och efter ett bekräftelsemail från kunden gick tröjorna iväg nu under helgen. Så när som helst kanske det dyker upp ett mail om att de också har landat hemma i brevlådan. Och jag hoppas att tröjorna skall bli till belåtenhet, verkligheten säger oftast åtskilligt mer än de bilder som jag skickar över för förhandsvisning. Samtliga tyger från samma leverantör: Liandlo. Jag tror minsann att min kund har hittat en favorit ;-)
 
Ett litet bildkollage. Tröjorna är uppsydda i stl 98, 104 samt 116.
 
Rödluvantyget är väldigt trevligt, men jag har sytt färdigt i det för mina egna barns räkning känner jag. Då är det alltid mysigt att trots allt få sy lite i tyget till någon annan. Röda ärmar och kantband tycker jag verkligen var ett helrätt val här. Det finns ingen annan färg som blir så fin till, i mitt tycke då ;-)
 
Tyg: Rödluvan från Liandlo, röd jersey från Jofotex, storlek 98 i eget mönster.
 
Olssons bonnagård är också ett himla kul tyg och det syns ju att det är samma illustratör till tygerna. Det här är väl inte direkt någon personlig favorit, men det är helt klart ett kul tyg som barn säkert kan känna igen sig i. Ett utav Liandlos alla sångtyger så jag misst'nker att de barn som har sådana här tröjor på sig kan få lite uppmärksamhet vid en och annan sångstund.
 
Tyg: Olssons bonnagård, randig jersey från JNYdesign, brun mudd Stoff & Stil. Storlek 104 i eget mönster.
 
Det här är faktiskt ett tyg som jag tidigare köpt hem för att sy till mina egna barn utav. Men sedan blev det bara liggande och jag kom mig inte för att sy något utav det. Hade helt enkelt ingen lust. Så tyget fick byta ägare. Sedan fick jag köpa hem det på nytt ;-) fast det löste sig också smidigt genom en syvän på nära håll. För den lille byggaren är ju det här ett givet tyg och jag har nog egentligen minst en grabb som skulle gilla tyget. Men det finns så många fina och det går ju inte ha ett plagg i dem alla ;-).
 
Tyg: Bygg & gräv från Liandlo, den randiga jerseyn från samma ställe, svarta kantband från Stoff & Stil. Storlek 116 i eget mönster.
 
Ett tyg för alla små prinsar och prinsessor. Här kan varje liten individ få drömma sig bort i slottsmiljö. Ett detaljerat, men ändå ganska så enkelt tyg. Det ÄR fint, men har inte fallit mig på läppen. Som alltid så klart snyggare när det väl är uppsytt, men det som blev över av tyget skall i alla fall få flytta vidare.
 
Tyg: Prinsar & prinsessor från Liandlo, bredrandig jersey från Hilco/Tygpyssling (fantastisk kvalitet), som mudd har samma tyg använts (eller snarare det nedan). Även här storlek 116 i eget mönster.
 
Det här tyget var från början ett sådant där tyg jag bara MÅSTE ha. Jag tycker att det är jättefint, men precis som med bygg och gräv så är jag inte så säker på att jag kommer komma till skott med att sy till mina egna barn i tyget. Det finns än så länge kvar här hemma, så möjligheten är inte över ännu. Problemet numera är ju inte att det finns för lite tyger, utan snarare att det är svårt att välja ut vilka man verkligen vill sy utav. Dilemma ;-) och typiskt i-landsproblem.
 
Tyg: Haren och sköldpaddan, randig Hilcojersey från Tygpyssling. Eget mönster även här i storlek 116.
 
Sisten ut i gänget och den tröja som lett till mest nervositet. De orange partierna i tyget trodde vi nämligen var röda från början, men det visade sig ju att de är just knallorange. Visst hade det gått att matcha med rött, men helst önskade vi inte ta in fler färger. Och kunden ville inte ha någon utav de kallare färgerna som finns med i tyget. Tillsammans velade vi ganska friskt fram och tillbaka och till slut fick jag fria händer. Jag fick tag på en orange jersey som matchade riktigt bra, dock något mildare färgton. Sedan kom kruxet att välja kantband. Jag ville ha en färg som band samman tröjan lite. Och valde lite mot kundens önskan, att ta upp det gröna. Vilket som tur var föll i god jord. Så en ganska otippad kombination blev det för oss båda, men en bra sådan till slut.
 
Tyg: En kulen natt från Liandlo, orange jersey från Jofotex, grön trikå från JNYdesign. Storlek 116 i eget mönster.
 
Och du, du glömmer väl inte att lämna en kommentar till föregående inlägg. Så klart ska du vara med och tävla om möjligheten att få ett utav tre Älsklingsfröplagg ;-)
Emeli:

Åh, tröjorna är ju som små karameller! Man blir ju nästan sugen på att lägga in en beställning själv :)

Svar: Ja visst är du! Du är så välkommen så med en beställning ;-)
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: