Syskonmatchning gånger tre

Mera från syträffen vi hade första helgen i mars. Ibland är det lite mysigt att syskonmatcha, lite sådär lagom. I det här fallet fick yngsta storebror nöja sig med enbart framstycke i tyget nedan. Jag är nöjd med att det blev så faktiskt och att jag hade ett enfärgat grönt tyg i gömmorna som matchade kanon till den mörkare gröna färgen i det mönstrade tyget. Mycket för att jag kan tycka att de här småmönstrade tygerna kan bli "lite mycket" för lite större barn. Och så har jag personligen tröttnat lite på alltför grillriga plagg. Känner att lite lugnare, enklare tryck är att föredra. Men det varierar det också ;-) Just nu är jag lite "mätt".
 
Tyg: Liandlos "I ett hus vid skogens slut", tröja i stl 122 till näst yngsta som ska få den som födelsedagspresent om en dryg vecka.
 
Lillebrors body fick däremot bli helt i det mönstrade tyget. Även om tyget nu är grönt och grannt associerar jag det till vintern p g a tomten som kikar ut (ja, den där tomten vid skogens slut ni vet). Och hmmm, jag har sagt det förr, men ni ser ju, återigen har jag fastnat för rött kantband. Jag halkar lätt in på den banan även om det inte finns något rött i själva tyget som utgör basen. Hade ju kunnat välja en helt annan färg, men då hade det blivit dovare och tristare tror jag. Vitt går helt bort och grönt fanns det så mkt av redan och dessutom hade jag helt fel toner på de gröna nyanserna.
 
Tyg: som ovan, med röd mudd från Stoff & Stil (glömde den detaljen), storlek 92 till lilleman och en utav de sista bodysarna han kommer använda, i höst/vinter någon gång.
 
Här kommer en matchning som känns väldigt somrig och bodyn till yngsta är sydd för att vara lagom då förhoppningsvis. Inga konstigheter alls, utan samma mönster som alltid till bodyn, samma tyger och kantband. Snyggt och stilrent. Mudden fick jag låna från en utav mina syvänner, och som synes har den exakt rätt färgton till de gulorange partierna i tyget.
 
Tyg: "Olssons bonnagård" Liandlo och mudd troligen från Olssons tyger & stuvar. Storlek 122 till blivande 6-åringen och även detta en födelsedagspresent m a o. 
 
Tyg som ovan. Även sommartid kan långärmat behövas de lite kyligare dagarna (och för all del bör lilleman kunna ha bodyn en bra bit in på hösten/vintern också). Storleken är 86 och bodyn får ligga till sig några månader.
 
Flera somriga plagg kommer få landa i garderoben framöver. Det här tyget är nästan sött i överkant, men det är klart att nästan 6-åringen får det han vill ha. Många fina djur att titta på så jag skulle tro att lillebror kommer uppskatta både storebrors t-shirt och sin egen body nu när han blir mer och mer medveten om olika djur och andra intressanta saker. Snart 15 månader och envis som synden med en vilja av stål ;-) Inga konstigheter med vare sig mönster eller maskiner. Och jag är så glad, så glad för att CoverPron sköter sig exemplariskt fortfarande.
 
Tyg: "Sommarskog" från Znok design/Lillestoff, mudd troligen från Olssons Tyger & stuvar (genom syvän). Storlek 122 & ytterligare en present t-shirt.
 
Body, i samma tyger som ovan, till lilleman. Somrig och härlig i stl 86. 
Kommentera inlägget här: