Påfyllning i stl 86

Ja, det här är troligen de sista överdelarna som får sälla sig till övriga undanlagda plagg i stl 86. Lite nederdelar kommer det behöva kompletteras med fortfarande skulle jag tro. Härliga plagg till lilleman i alla fall i tre favvistyger. Och ja, man skulle kunna tro att jag är sponsrad av Znok design & Liandlo, men det är jag inte. Fast det hade varit grymt najs ;-)
 
Den första bodyn ut blev faktiskt ett tankefel som jag inte orkade rätta till. Just då kändes en sprättning av en decimeter söm inte som ett alternativ så jag har nu i efterhand kontrollerat så bodyn går över huvudet på lilleman utan alltför mycket bök. Och det funkar, sitter riktigt bra till och med. Och återigen blev det favoriten rött som fick agera kantband/mudd. Just den här färgställningen av "Farliga drakar" tycker jag mycket om så det är lite av en favorit.
 
Tyg: farliga drakar från Znok design, röd mudd från Jofotex. Eget mönster på bodyn i stl 86.
 
Nedan följer ett annat favorittyg. Färgerna i det tycker jag mycket om i kombination med varandra och mönstret är fint och lite lagom sådär. Tyget är kanske inte en sådan där superduperfavorit, men helt klart en favorit och blir ett återkommande inslag i garderoben ett tag framöver eftersom jag har några olika varianter i olika storlekar. Trist eller inte, det återstår att se. Kanske har jag tröttnat innan plaggen kommit till användning, men jag tvivlar faktiskt på det.
 
Tyg: Li och Lo i rymden eller Jag är en astronaut från Liandlo, röd mudd från Stoff & Stil. Samma mönster & storlek som ovan.
 
Tyget nedan är däremot inget favoritttyg, men jag köpte mig en liten bit och då ska den väl användas också. Fast det händer faktiskt att det kommer hem tyger som mer eller mindre vänder i dörren och far vidare till någon annan som förhoppningsvis uppskattar det mera. Jag vet att jag borde bli mycket bättre på att välja bara sådana tyger som jag verkligen "känner" för, men det är inte så lätt alla gånger att omsätta vetskapen i praktiken ;-) Och jag tror det finns en och annan sytok som känner igen sig i de tankegångarna och det handlandet, så jag är ganska säker på att jag inte är ensam.
 
Tyg: Mästerkatten från Liandlo, brunt kantband från Stoff & Stil. Storlek och mönster som ovan.
 
Sommartyget har också fått bli body en gång till. Det här tyget var verkligen en storfavorit tidigare, men med tiden har jag tyvärr tröttnat på det. Så varför jag sydde en body till i det vet jag inte riktigt. Troligen hoppas jag på ett den här upplagan ska bli mindre fläckig och att den kanske ska gå att spara undan. Den som syddes i stl 74 tror jag det var, fick tyvärr en hel del fläckar och det kändes inte kul att spara undan den. Jag vill dock minnas att jag använde mig utav turkosa kantband förra gången och nu blev det alltså gula. Så lite förändring.
 
Tyg: Sommar från Znok design, gul mudd från Stoff & Stil. Storlek och mönster som ovan.
 
Sista bodyn ut i storlek 86 är också i ett favvistyg. Det här är mönstrat men lite lugnare. Det ÄR härligt med tyger i många olika färger som sommartyget ovan. Men då känns det som att mönstret behöver vara lite lugnare för att det inte skall kännas jobbigt att titta på till slut. Omvänt kan ett tyg med ett fåtal färger ha lite mer detaljer utan att kännas rörigt. Det är min nya insikt, som jag kanske är ensam om, men något jag kommit att tänka på den senaste tiden.
 
Tyg: Krokodilen i bilen Liandlo, gul mudd från Stoff & Stil. Storlek och mönster som ovan.
 
Anna:

Åh jag blir så sugen på att börja sy själv , dock är jag inte så duktig på det .. hade så gärna velat ha ett matchande set till min lille kille ( som inte är jätte dyrt) men jag vet inte vart man får tag i alla fina tyger till ett bra pris och inte heller mallar å sådär .. några tips och förslag ?

Svar: Oftast skriver jag ut vart jag har köpt tyget så googla gärna på de olika företagen. Står i regel som bildbeskrivning direkt under bild. Mönsterböcker och även tidningar finns ofta att låna på bibliotek så det är en bra start. Finns flera bra basmönster från bl a Hanne & Sofie Meedom. Lycka till!
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: