Mera långärmat i garderoben

Ja, som sagt, jag fick en hel del sytt även till mig själv på den där syträffen i början utav månaden. Lite långärmat behövs det också än så länge. Vid det här laget har jag hunnit med att använda två utav tre tröjor nedan (samt även den med ekorrarsom jag visade upp i mamma-barnmatchningen). De är sköna, med bra passform om än något tajta just nu eftersom det smugit sig på några extrakilon den sista tiden. Vilket jag dock jobbar på att få bort, så snart kommer de sitta perfekt igen (mer som på provdockan förhoppningsvis, framför allt över magen).
 
Nåväl tröjan med svanarna nedan vet jag inte om jag tänkte riktigt rätt med gällande ärmlängden.Troligen skulle den ha haft kantband nedtill i stället, för det är på håret att den känns kort. Jag vill gärna att en långärmad tröja når ner till tumvecket ungefär när man står med armarna hängande utefter sidorna. Den här blev ett par centimeter kortare, slutar ungefär där handleden övergår till själva handen. Det funkar, men känns inte optimalt. Eftersom plaggen legat tillklippta väldigt länge så hade det ju kanske varit bra med ngn liten notering om hur det var tänkt, så jag får helt enkelt ta med mig det till nästa "klipprace".
 
Tyg: svanar från Liandlo, enfärgad grön trikå från Znok design, mudd från Stoff & Stil. Storlek M/L, mönster Zoela från Farbenmix.
 
Nästa överdel är en kompromiss kan man väl säga. För att få ut till det jag ville göra hade jag behövt fixa mera tyg, men det kändes inte aktuellt eftersom tyget är köpt från Tyskland. Så kompromissen fick bli ärmar som inte är i fullängd. De slutar strax nedanför armvecket. Blev inte helt ultimat eftersom det gärna knölar till sig lite extra där i armvecket. Hade jag tänkt till hade jag kunnat förlänga med muddar i samma tyg så den hade blivit med 2/3 ärm i stället och avslutet hamnat mer mitt på underarmen. Men men, det får duga. Snygg är den och även om den är mönstrad så känns den ganska diskret då jag valde vitt till kantband och dekorsömmar.
 
Tyg: stjärnor i cirklar köpt genom en sida som heter DaWanda. Tyget har också funnits hos Michas Stoffecke. Vit mudd från Stoff & Stil. Samma mönster & storlek som ovan.
 
Toppen nedan hade möjligheten att bli så grymt snygg. Men när man slarvläser den engelska beskrivningen (eller snarare bara tittar på bilderna utan att läsa) och missar att ett par delar behöver ha mellanlägg för lite stabilitet så blir det lätt lite galet. Och så blev det i det här fallet tyvärr. Ärsömmen som man kan skymta till höger i bild skall sitta i alla fall 8 centimeter högre upp. Själva halsringningen blev aldeles för sladdrig (där skulle det alltså ha stadgats upp). Jag behöver alltså sprätta, men vet inte om jag orkar fixa med det. Just nu ligger toppen på sybordet som en surdeg. Troligen kommer det bli så att jag först provar att "göra om" i ett skräptyg och blir det bättre då, orkar jag troligen göra om och göra rätt på denna överdel också.
 
Tyg: från webshopen tyg.se, snygg randig viscosejersey med lite lycra. Mönster från Kwik Sew om jag inte minns helt galet. Storlek typ 40 eller så. Relativt stor i storlek i alla fall.
Kommentera inlägget här: