Lite smått och gott

Lite blandat till överkroppen till familjens yngsta medlemmar. De kommer matcha varandra en del under det närmaste året. Däremot blir de två äldsta inte längre involverade i matchningen. Ja det finns möjligen något enstaka tyg det skulle funka med framöver, men de två äldsta tycker många tyger börjar bli för "barnsliga". Och lite kan jag nog hålla med dem. Jag tror att vi alla tre skulle föredra lite mer stilrena plagg numera. Inte så att det slår över och blir vuxet, för jag till inte ha små miniatyrvuxna här hemma, men ja, kort och gott lite tuffare stuk på plaggen. Utan att för den sakens skull gå över till en massa dödskallar och flames för det är i alla fall inte något jag gillar. Nå, nu var det smågrabbarnas kläder det handlade om, inte de större.
 
Tyg: Liandlos Mästerkatten till framstycke och ärmar, bakstycke i enfärgat från Znok design. Mudden från Stoff & Stil som alltid. Storlek 122 till min stora lilla kille.
 
Tröjan nedan sydde jag återigen med en krånglande CoverPron. Lynnig kicka det där. Återigen tjorvade trådspänningen för väntertråden. Men jag klurade till det lite och lyckades i alla fall bandkanta tröjan som jag var van. Men jag skippade att försöka strula med avig trippelsöm i raglansömmarna. Tyget till fram-och bakstycke fick jag medskickat i min Koreabeställning utav Mariotygerna och det räckte precis lagom att sy lilleman något fint utav med andra ord. Ett tyg jag annars inte hade valt själv faktiskt.
 
Tyg: fram-och bakstycke i havstyg med design av Linda Kling, ärmar prickig jersey från Jonic Textil, mudd från Stoff & Stil. Storlek 92.
 
Och så till sist en överdel som har fått vänta på sig. Jag klippte till den i december/januari någon gång i samband med att lilleman var så kass i magen att det inte gick att ha bodys/kläder på honom. Men det var för kallt för att springa/krypa runt i bara blöja. Flera blev färdiga, men inte denna. Och den har hunnit vara med på två olika syträffar utan att bli färdigställd. Men nu så! Och den fick dessutom sluta i en storlek större än vad jag tänkt från början ;-).
 
Tyg: retroblommor från Znok design i mjuk härlig bambutrikå med lycra. Design även här Linda Kling. Ett härligt tyg och jag tror den här tröjan kommer funka bra även i sommar, lite sval och mjuk. Storlek 86.
Emeli:

Jättefina! :)

Kommentera inlägget här: