Gott & blandat till lille fin

Jag inser att det kan behövas lite tröjor också i stl 86 & 92. Det känns bra att ha bodys så länge lilleman har blöja och det lär han ha ett bra tag till, men just i de storlekarna någonstans börjar brytningen komma gällande hur smidigt det är att få på ett barn body kontra tröja. De små liven har ju liksom inte lust att vara stilla någon längre stund mellan varven. Tyget till tröjan nedan inhandlades faktiskt främst för min egen räkning, men räckte också till ett framstycke som synes. Hade lite tur att en av syvännerna hade mudd i exakt rätt ton så svanarnas näbbar kunde matchas upp ;-). Annars hade det nog blivit snabbt, men det här känns lite gladare och mer åt vår/sommar då jag tror lilleman ska kunna börja använda denna.
 
Tyg: svanar från Liandlo, enfärgad jersey från Znok design samt gulorange mudd från en syvän (troligen från Olssons tyger). Storlek 86 har tröjan i mitt eget mönster.
 
En liten bit av Tummelisa hittade hem till mig. Hur kommer jag inte riktigt ihåg, men det kan ha varit ett byte eller så, för jag tvivlar på att jag köpte biten själv. Nåväl, jag hade jättesvårt att bestämma mig för vad den skulle matchas upp med, men det slutade med randiga ärmar. Och så gula muddar/kantband för att pigga upp lite. De mörka ränderna är faktiskt mörkt, mörkt marinblå, men det märks inte att det skiftar från det svarta om man inte tittar riktigt noga på nära håll och funkar därmed bra ändå.
 
Tyg: Tummelisa från Liandlo, ränder från Tygpyssling/Hilco, mudd Stoff & Stil. Storlek 86 i eget mönster.
 
Ja, jag kan ju lugnt påstå att det inte är många underdelar ibland de plagg som sytts nu det senaste. Mina egna tights och dessa muddbyxor i trikå är det enda i byx/underdelsväg. Det här är lite av en favorit i repris även om det som tidigare sytts av det här tyget är ett par tights. Men just kombon "jeans"tyg och rött är ju bara så snyggt och en detalj som jag inte kunde låta bli att överföra. Kan väl säga att det var hög tid att jag sydde i ordning dessa byxor så de kan användas några månader i alla fall.
 
Tyg: jeansfärgad jersey från JNYdesign. Mudd från Stoff & Stil. Eget byxmönster i stl 86
Kategori: Gott & Blandat Taggar: byxa, muddbyxor, tröja, underdel, överdelar;
Kommentera inlägget här: