Festblåsa för bloggmingel

Helgen som passerat har jag tillbringat på Vildmarkshotellet. Redan i förväg hade jag bestämt mig för att sy mig en ny klänning till festligheterna. Men som med det mesta i övrigt så ställer jag ju sällan mig själv högst upp på prioriteringslistan. Så på fredagkvällen satt jag och svettades över klänningen. Jag var ju givetvis inte så smart att jag valde den enkla vägen med ett befintligt mönster jag visste funkade. Nej, ett nytt mönster åkte fram och jag hade en ungefärlig bild i huvudet av hur jag ville att klänningen skulle se ut. Nu blev det till sist ganska långt därifrån ändå, men jag är i alla fall nöjd för de som har sett mig bära klänningen hitintills säger att den är smickrande för figuren. Jag får väl lov att försöka bjuda på en livebild inom det närmaste.
 
Något jag däremot hade full koll på var vad det var som inspirerade mig och vilka tyger jag ville använda i kombination. Jag har kikat på en klänning av märket Desigual, men det finns ingen som helst likhet med den. Förutom då att jag kombinerat flera olika viscosejerseytyger för att få lite liv i klänningen. Jag skulle nog vilja påstå att färgerna nedan representerar mig som person ganska väl. Jag dras ofta åt lila, bruna, orange kombinationer och hoppas väl att det är för att det är färger som jag passar i. Skulle vilja göra en riktig färganalys någon gång just av den anledningen faktiskt.
 
Tygerna är från Tygpyssling (tror det är Hilco båda, det är stuvar i alla fall) samt det mörkaste blom-och paisleymönstrade från Jofotex. Mönstrets mått stämde för ovanlighetens skull exakt och de tyckte jag skulle gå på stl 40/42 aller M. Mönstret heter förresten Dana och är från Mamu Design (köpt genom DaWanda).
 
Som sagt sista-minuten-sömnad, men en ovanligt lyckad sådan. Jag behövde inte ändra om någonting utan upplever att det satt bra rakt av. Möjligen kommer jag till nästa klänning (ja, det lär bli en till) se till att göra det mittersta partiet något kortare och även det nedersta partiet eftersom det här snarare blev en maxiklänning och jag gärna ser att det bli en som slutar i knähöjd. Jag ska också prova att avsluta ärmarna med "mudd" precis som i halsringningen. När jag provade klänningen på så blev jag faktiskt lite orolig först för halsringningen var gigantisk. Det löste jag genom att rynka över axelpartiet och sedan sätta mudd i halsringningen. Det blev riktigt snyggt!
 
Skärningen under bysten hamnade så bra det bara går utan ändringar. Var lite orolig där med eftersom mönstermodellerna som visas har skärningen i princip rakt över bysten vilket jag inte tyckte såg så särskilt snyggt eller bekvämt ut. Det övre bastycket är väl det enda jag möjligen kommer ändra på på de ursprungliga mönsterdelarna. Möjligen behövs det en lätt "regnbågsformad" linje där för att det ska lägga sig så snyggt som möjligt (eller om man hellre vill det - en ledsen mun) och inte fastna på rumpan.
 
 
 
 
Det enda moment som faktiskt strulade för mig var (förutom stjälpredan som skulle vara med vid tillklippning då, men den fick mormor, morfar & farmor ta hand om) dekorsömmarna/aviga trippelsömmen på CoverPron. Det blev några upprepade sömmar och några svorsomar när sömmarna inte ville repa upp sig enkelt och smidigt, men det var värt allt besvär att inte bara ge upp och "fuska" genom att fånga upp de lösa trådarna. Jag tycker jag fick lön för mödan i slutändan och misstänker att den här kreationen faktiskt kommer bli ganska så flitigt använd framöver. Viscosejersey faller snyggt eftersom det blir en speciell tyngd i det även om det är tunnt och så upplever jag att det svalkar ganska bra, så den lär definitivt användas även i sommar.
 
Och bloggminglet ja, det är en helt annan historia ;-). Trevligt, intressant och annorlunda och jag blev så pass taggad så jag kommer börja skriva mera privat igen, dock i en "systerblogg" till denna eftersom jag inte vill att det ska bli för mycket löst "pladder" här. Må gott och trevlig påsk nu och glöm inte bort utlottningen! Än så länge är det riktigt hög vinstchans eftersom det inte är så många deltagare.
 
 
Kommentera inlägget här: