Två somriga beställningar

Och så kryper hon genast till korset och får inse att det där med bloggandet är svårt att hålla sig ifrån trots allt. Jag inser att jag har sytt himla mycket under den senaste månaden, så jag kör ett inlägg i veckan i alla fall. Lite så där lagom, regelbundet och bra. I maj fick jag några beställningar på ett par härligt somriga plagg. Den första beställningen var på en t-shirt med lite längre ärmar och gärna en lite annorlunda knäppningslösning. För mig är den här knäppningsvarianten inte ny och beställaren kikade runt just i bloggen och hittade vad hon ville ha.  Så när tyget var hembeställt var det bara att hugga i och jobba lite vid maskinerna. Jag tycker t-shirten blev jättefin, men är inte alls sugen på att sy i tyget till min lillkille så kvarvarande tygbit kommer få flytta vidare. Och min kund blev så nöjd med modellen att hon ville beställa en till i ett annat tyg, som jag i detta nu sitter och väntar på att det ska landa i brevlådan.
 
Tyg: Glassbilar från JNYdesign, gul mudd till kantband från Stoff & Stil (dock har jag själv färgat den för en mer solgul nyans). Storlek 86 på t-shirten och mönstret är eget.
 
Nästa beställning kommer från några goda vänner till oss. Deras yngsta är bara två månader äldre än våran lillbus och hon behövde sig några riktigt somriga klänningar. Vi kom gemensamt fram till att singoallamodellen var väldigt söt och en klänning levererades tidigare för en liten check ikring hur den skulle funka storleksmässigt då jag fick knåpa fram ett nytt mönster. Den blev lite väl vid i halsringningen så det fick justeras (vilket jag också hade en stark misstanke om när jag lämnade den ifrån mig). Och när väl det var gjort så gick det snabbt att få till klänningen nedan. Och tyget gör ju dessutom att lilltjejen kommer bli söt som socker i sin sommarkreation.
 
Tyg: nyckelpigor och blommor från Kameleont design. Storlek 86 och klänningen är ca knälång. Det finns lite vidd i den så den kommer säkert kunna användas lite längre fram även som tunika med ett par leggings under. 
Smilla:

Det var ett kort sommarlov du hade ;)
Kul med en ny knäppning...klänningen är underbart söt! Önskar jag hade nån liten tös att sy i detta tyg av.

Svar: Hi hi, ja, jag kunde liksom inte låta allt ligga obloggat. Och hittade en smidig lösning. Ja, jag önskar också att det fanns en egen liten tös att sy åt i tyget. Det är väldigt sött!
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: