Jag jobbar på i systugan för glatta livet!

Och det är kul, men jag kan inte göra så mkt åt gången eftersom barnen vill ha lite uppmärksamhet också. Nedan presenterar jag ett par plagg som stannar i familjen dock. Men framöver kommer det mest bli beställda plagg som presenteras. Inte bara, men mest. Jag har nämligen fått in en ordentlig beställning som jag kommer dela upp i två omgångar dock, och har ytterligare en under bearbetning. Därtill har jag jobbat av flera stycken mindre, men inte mindre betydelsefulla för det.
 
Lilleman har så smått börjat gå över från stl 80 till 86 storleksmässigt och jag har inte varit så flitig med att sy byxor till honom. Det låter jag nu råda bot på i samband med att jag också försöker få fram ett bra byxmönster. Det befintliga är nämligen ingen fullträff och det gäller framför allt storlekarna till "blöjbarn". Mönstret nedan är omarbetat utifrån grunden till mjuka byxor från boken "Mönster & konstruktioner för barnkläder" av Inger Öberg. Det här paret blev ok, men jag har gjort några efter som är än bättre så det börjar närma sig vad jag vill ha nu.
 
Tyg:Orange/naturvitrandig velour från Jofotex?, försök till eget mönster enligt ovan i stl 86.
 
Nästa plagg är en kofta till mig själv. Har länge sneglat på denna kofta som finns i Ottobre dam 2/2011. Det är modell nummer 18, Firenze som jag gett mig på. Men utan knäppning & rynkat i stället för lagda veck eftersom tyget inte samarbetade alls på den punkten. Jag kunde snabbt konstatera att jag skulle ha valt 1-2 storlekar större än vad jag nu gjorde. Jag ville ha koftan lite ledig, men nu är den alltså så pass tight att det inte möjliggjorde någon knäppning. Så till nästa kofta, för en till kommer det absolut bli, minst, så ska jag gå upp i storlek. Tur att tyget, även om det är himla snyggt, ändå får klassas som ett "skräptyg" då det var totalt omöjligt att få trådrakt/raka ränder. I övrigt tyckte jag att det var en snygg modell och ett enkelt mönster, så jag har fler idéer till att "utveckla" mönstret.
 
Tyg: genom Mrs Bao. Storlek 42, vilket uppenbarligen inte var rätt väl ;-) den här gången.
Kategori: Gott & Blandat Taggar: byxor, kardigan, kofta, trikå, velour;
Kommentera inlägget här: