Nytt under och något skönt att sova i

När man inte kan sova, kan man blogga. Bra va!? Nåväl, min egen garderob var i stort behov av lite uppdatering på underklädesfronten. Och då jag ändå var igång och klippte i lite olika tyger passade jag på att göra ett och annat par trosor till mig själv. Underkläder kan man aldrig ha för lite utav känns det som och flera par utav de jag tidigare sytt mig börjar bli lite utslitna. Eller snarare lite "stora och slappa". Tidigare har jag inte använt riktig underklädesresår, men det gjorde jag den här gången. Med mycket gott resultat. Tyget på bilden nedan var egentligen tänkt till en sommarkreation till mig själv, men har i stället gått åt till största del till en beställning. Senare har jag lyckats få tag på mera utav tyget.
 
Det är väldigt enkelt att sy trosor faktiskt. De flesta paren består endast utav tre mönsterdelar, varav mittdelen/grenen klipps till i dubbelt tyg. Jag börjar att sy ihop framstycke med de två grendelarna. En räta mot räta och en aviga mot räta, allt i ett moment. Sedan rullar jag ihop framstycket så det hamnar i mitten utav grendelarna och gör samma sak med bakstycket. Sedan syr jag sidsömmarna. Voila, trosan ihopsydd med hjälp av fyra stycken overlocksömmar. Allt annat syr jag sedan på min vanliga maskin. Resår i lagom längd brukar faktiskt oftast inte vara speciellt mkt mindre än omkretsen i ovankant respektive benringning på mönsterdelarna eftersom trosor ju i grunden helst inte skall vara slappa. Trosresåren syr jag dit med spetskanten in mot tyget med avigan utåt (brukar oftast vara en mjukare, flossad sida, som sedan blir skön mot huden) och med smal/liten sicksack. Sedan viker jag in resårkanten och syr fast allt med trestegssicksack. Det tycker jag ger snyggast resultat. Trestegssicksacken ger en dekorativ effekt som jag gillar.
 
Tyg: från Kameleont design, resår har jag köpt från så olika ställen nu, så jag vet faktiskt inte riktigt vart denna kommer ifrån. Storlek på trosorna gissningsvis ca 42. Mönstret har jag knåpat fram själv och det är väl inte den sexigaste modellen ;-) men de är GRYMT sköna! Det är viktigast just nu!
 
Tyg: lejon från Strömming design. Osäker men vill minnas att det kommer från Ikasyr. En grymt skönt bomull/lycra med kammad bomull som har en persikolen yta. Yummy mins sagt!
 
Lilleman har förvisso inte växt ur sina nuvarande pyjamaser ännu, men lär göra under hösten i alla fall. Så jag förbereder redan nu med att fylla på garderoben med några stycken. Den här kommer bli underbart mjuk och mysig för honom att krypa ner i när höstvindarna viner utanför knutarna. Mönstret är från grunden ifrån Ottobre nummer 1/2013. Men som alltid kan ju inte jag låta bli att vara där och pilla lite så i slutändan är det inte helt som tänkt från början ändå. Här kortade och förändrade jag ärmarna en hel del eftersom de kändes väldigt långa. Därtill har jag smalnat av den och valt att lägga på muddar i ben-och ärmslut. Och så klart, min egen knäppningsvariant i stället för den de hade i tidningen.
 
Tyg: precis som ovan, med komplement av vit Stoff & Stil mudd. Återstår att se hur länge muddar och kantband verkligen är vita sedan ;-). Storlek 86/92 skulle jag tro att jag fått till, men valt att märka med storlek 92.
Kategori: Taggar: bomull/lycra, pyjamas, trikå, trosor;
Alice BraLLan:

Fantastiskt snygga saker! Lejonen passar verkligen med vitt.

Svar: Tack! Ja det blev himla fräscht med vitt till. Får se hur länge det ser fräscht ut bara ;-)
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: