Några toppar till mig själv

I föregående inlägg skrev jag ju att det blev lite kvar utav det härliga tyget nedan. Och jag lyckades ju som sagt med nöd och näppe att få till en topp till mig själv. Den är åt det kortare slaget, men blir grymt snygg till ett par jeans eller en enkel kjol till exempel. Den är för min del alldeles för kort för att användas till tights. Kanske hade varit snyggt om jag varit modell mindre, vilket jag nu då inte är. Kantband fick det bli i en annan viscosejersey som jag dock tyckte passade till färgmässigt. Mönstrets överdel har formats till lite ytterligare framför allt på framstycket. På mig hamnar avskärningen betydligt högre upp än på provdockan då den damen har betydligt nättare byst än jag. Jag ville gå hela vägen på den här toppen så det blev både en rynkad volangkant OCH rullfåll i slutet. Något som ni kommer få se mer utav i bloggen framöver, för jag har liksom snöat in lite på det här lite "romantiska" uttrycket just nu.
 
Tyg: från Jofotex samt till kantband från tyg.se. Sydd utifrån samma ihopkokade mönster som klänningarna, d v s med Ottobre creative damtoppar samt Onion 2041 som bas. Storlek ca 40/42 eller M.
 
Toppen nedan är ett resultat utav en liten re-do. Jag provade mig på ett mönster som från en utav "Drape drape" böckerna tror jag. Mönstret fick jag rita av på syträffen tidigt i våras och vi var flera stycken som gjorde det. Jag sydde och konstaterade att det inte blev bra på mig. Tyvärr, för det var en snygg modell. Men nu i och med mitt skapande utav klänningar och toppen ovan fick jag en idé. Hade lite restbitar kvar utav tyget och själva den halvfärdiga toppen innehöll ganska mycket tyg. Så jag filurade, trixade och fixade och slutresultatet ses nedan. Den här toppen/linnetunikan är tillräckligt lång för att faktiskt kunna användas tillsammans med tights. Och jag ÄLSKAR tyget. Det är mina färger helt enkelt!
 
Tyg: ännu ett tyg funnet hos Jofotex. Behöver nog ta mig dit snart igen för att botanisera lite. Samma utgångspunkt/mönster och storlek som ovan, bara annan längd.
Camilla:

Åh, vilka snygga toppar! En sådan kanske jag skall ge mig på för att försöka komma över min sytorka. ;-)

Svar: Det tycker jag absolut att du skall göra. De är snygga och roliga att sy. Därtill enkla även om det är lite småpyssel med rynkningen. Kram och ta hand om dig!
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: