En byxbeställning...

I våras fick jag förfrågan om att sy upp några muddbyxor i mjuka tyger. Just då hade jag mycket annat att göra, men beställaren kontaktade mig senare igen. Och då fanns tid och hon och dottern hittade lite tyger de gillade och tillsammans kunde enas om i mitt egna lilla "lager". De större storlekarna framför allt har jag ju numera valt att sy i bara en modell och då med fickor. Beställningen blev som nedan i tre tyger: ett par neutralt svarta velourbyxor, ett par i varm lila ton i collegetyg samt ett par i turkost velour med vita hjärtan. Tjejen är tydligen väldigt rooosa just nu (eller var) och därför var det inte helt lätt att kompromissa. Men dessa tyger gick alltså igenom granskningen av både mor och barn. Jag älskar verkligen de turkosa velourbyxorna och skall absolut sy ngt till lilleman utav det tyget och kanske, kanske ngt till mig själv också om det räcker.
 
Tyg: svart Hilco velour inhandlad genom Tygpyssling. Mudd från stoff & Stil. Byxor med påsfickor som dock sys fast med hjälp av coverprons aviga trippelsöm, så de inte "fladdrar". Både snyggt OCH praktiskt. Storlek 110 i eget mönster.
 
Tyg: Det här collegetyget från Stoff & Stil var egentligen planerat till muddbyxor åt mig själv ;-) men det gör absolut inget att det gick åt till annat i stället. Det går säkert att få tag på mer liksom. Storlek som ovan: 110.
 
Tyget ovan hade jag en meter av, och givetvis gick inte hela metern åt till ett par byxor i storlek 110. Men det var inte tillräckligt mycket kvar för att göra något vettigt av i större storlek så ett par enkla byxor till lilleman i stl 86 fick det bli också. Resten är bara spillbitar som passar till att sy dockkläder eller annat småpyssel utav.
 
Tyg: som ovan, men glömde ju nämna att mudden också är från Stoff & Stil. Så klart!
 
Tyg: hjärtvelour köpt genom Strömming, Ikasyr detta också? Jag är osäker. Velouren är underbar och jag önskar att jag köpte mer på Syfestivalen i våras än vad jag gjorde. Men nu är det för sent! Mudden som matchar till så bra är från Stoff & Stil så klart.
 
Ibland blir det mer bilder än text. Det kan vara skönt det också, för ibland vill man ju bara titta och inte läsa så mkt. Jag hoppas mitt "sommarkoncept" med ett inlägg i veckan skall göra att jag behåller mina läsare ;-)
 
 
Kommentera inlägget här: