Första delen av en större beställning

 I samma veva som grannen önskade beställa lite kläder till sig själv och jag hade en hel del i beställningsväg att jobba med droppade det in ytterligare en förfrågan. Det var en tjej som hade tygerna själv och undrade om jag ville sy upp kläder i hennes tyger och vad jag i så fall tog betalt för det. Jag funderade och bestämde mig för att anta beställningen. Vi bollade en hel del funderingar fram och tillbaka och hon skrev upp en liten prioriteringsordning på när ungefär de olika plaggen kunde behöva vara färdig. Det här är alltså del ett och plaggen levererades/skickades strax innan midsommar och kom förhoppningsvis fram i tid för deras semesterresa.
 
En förfrågan gällde en tröja med farfarsknäppning, lite längre ärmar som var upp/utvikbara och i övrigt ganska neutralt utförande. Jag är nöjd med slutresultatet. Det var lite mer tidskrävande än vad jag hade tänkt mig, men jag hade inte tidigare sytt riktigt den här formen av farfarsknäppning. Men ska absolut sy tröjor med den igen till min lilleman för det blev grymt snyggt. Trots, faktiskt, första försöket.
 
Tyg: elefanter, tryckets ursprung är från FIX/Jofotex, men numera har det släppts fritt och tas fram av Ernst textil som distribuerar det till ett flertal olika butiker. Vit mudd från Stoff & Still till kantband och knäppsprund. Storlek 80/86
 
Sedan följer tre par härliga kalsonger. När jag syr kläder till mig själv och familjen gillar jag ju att ta färger som bryter av när jag gör stickningar. Men den här gången valde jag så neutralt som möjligt och en färg som kunde användas till alla tre paren kalsonger dessutom. Det är förbaskat kul att sy de här kalsongerna, men lite tidskrävande. I slutändan dock så väl värt det tycker jag. Fast syr man på beställning så får man inte direkt ut för den tid man lägger ner. Tur då att det går en liten aning fortare att sy när man kör på "löpande band".
 
Tyg: som ovan. Storlek 98 på kalsongerna.
 
Tyg: klöver från Ohlssons tyger eller annat ställe som tagit in från Ernst. Storlek som ovan 98.
 
Tyg: elefanter från samma grossist/distributör som ovan. Storleken även den densamma, 98.

Pyjamas och underkläder

Lite mera pyjamaser och fint att ha under har skapats under sommarens inledning också. Ja, även om de bloggas nu när de allra flesta har fullt upp med sina semestrar. Dessa båda pyjamaser har fått utvikbara muddar i ärm-och benslut. Får se om det blir användningsbart eller om det bara blev en onödig detalj. Ganska neutrala plagg utifrån samma mönster blev det. Grunden till mönstret kommer från Ottobre nummer 1/2013.
 
Tyg: giraffer från Strömming design/Ikasyr i persikolen kammad bomull/lycra uppmatchat med röd mudd från Stoff & Stil. Storlek 86/92.
 
Tyg: kaniner från JNYdesign, koboltblå mudd från Stoff & Stil. Tyget är ett nytryck utav JNYdesigns första upptryckta tyg och har blivit lite av en klassiker i tygvärlden. Då i 100% bomullsinterlock, nu i jersey bomull/lycra. Storlek 86/92 på pyjamasen.
 
Det mjuka tyget från Strömming/Ikasyr fick även bli underkläder till mig och 8-åringen. Den här gången vet jag inte riktigt vad jag gjorde för att få trosorna att bli så vågiga framför allt i benringningen. En aning för lång resår kanske? Nåväl, det ser ngt bättre ut efter tvätt och ingenting när de är på för då sträcks ju allt ut i alla fall utav innehållet ;-). Kalsongerna har nog blivit ett par favoriter hos sonen redan. Både resår och tyg är väldigt mjukt och härligt. Mönstret är från Ottobre nr 1/2013 dock med en i mina ögon betydlig förbättring. Jag vet inte riktigt hur Ottobre tänkte när de valde att göra barnkalsonger med en enorm bula framtill. Vi snackar en rundning där en vuxen mans genitalia utan problem hade fått plats. Den linjen rätade jag ut, väldigt mycket faktiskt, men en liten rundning finns kvar.
 
 
Tyg: samma som ovan till pyjamasen i inledningen utav inlägget. Trosor i ca stl 40/42 och kalsonger i stl 134. 
Kategori: Gott & Blandat Taggar: kalsonger, pyjamas, trosor, underkläder;

Lite kläder till familjens "minstingar"

Natträven är tillbaka! Jag tycker det här tyget är så fint! Så att det skulle bli något till lillherrn utav det var liksom givet. När jag sedan fick beställning i tyget var det ju bara att beställa helt enkelt. Som tur var räckte det ju till fram-och bakstycke både till en beställd tröja och till sonen och som bonus den där lilla bebismössan som tidigare presenterats. Prickigt och orange fick bli accenter till tyget. Och jag är nöjd med resultatet. Blir lagom att slå in som present till 2-årsdagen i vinter.
 
Tyg: natträv från Znok design/Lillestoff, prickar från Jofotex och orange mudd från Stoff & Stil. Storlek 92 i eget mönster.
 
Lilleman har ju blivit så pass stor nu så att jag allt mer övergår från bodys till att även använda tröjor/t-shirts. Bodys regerar fortfarande i garderoben, men det andra funkar allt bättre. Jag ville ta tillvara på det lilla som fanns kvar av det mjuka, härliga girafftyget, så det fick bli en t-shirt i lite blandat format. Förutom ärmen är även bakstycket randigt. Så hälften, hälften med andra ord. Tyvärr blev halsringningen i tightaste laget när jag valde bort knapp, så jag ska klippa bort halsringningen och kanta på nytt, det borde bli lagom då tror jag.
 
Tyg: Mjuka härliga giraffer från Strömming design/Ikasyr, ränder från Ohlssons Tyger och mudd från Stoff & Stil. Storlek 86 i eget mönster.
 
Sedan följer två par byxor nedan. Byxor behövs det fortfarande lite mer utav i sonens nya storlek som alltså är 86. Har mest koncentrerat mig på överdelar. Fördelen är ju att jag nu kan komplettera med byxor som matchar upp bra i färg och funkar till flera olika överdelar. Sådant tycker jag är skoj. De här två paren blev enkla varianter utan fickor, men det kommer några fler med fickor längre fram.
 
Tyg: turkos velour från Jofotex eller Stoff & Stil?! samt mudd från den senare. Mumma med rött och turkost. Storlek 86 i mitt egna, nya mönster som har sin grund från "Mönster och konstruktioner för barnkläder" av Inger Öberg.
 
Tyg: Från överdelen av en slaktad klänning (tyget från Andersson & Hjalmarson) som jag insåg att jag aldrig kommer känna mig bekväm i, mudd från Stoff & Stil. Byxor i mitt gamla mönster i storlek 86, lite tightare framför allt över rumpan som synes.
 
Och så kommer då det som blev utav kvarvarande "bacilltyg" från grannens beställning. 6-åringen tyckte tyget var "fränt" och ville ha något utav det. Så bacillerna hamnar på hans mage framöver. Ville bryta av lite med något annat och det passade ju bra eftersom det bara räckte till ett fram-och bakstycke i bacillerna. Men även här fick det bli turkosa detaljer.
 
Tyg: baciller från? och prickar från Jonic textil, samt mudd/kantband från Stoff & Stil. Storlek 122 i eget mönster.
 
Kategori: Gott & Blandat Taggar: byxor, muddbyxor, t-shirt, tröja, underdel, överdelar;