Färgglatt med svart

Ja, jag vet att det är en skapligt kryptisk rubrik. Men, tyget ÄR svart i grunen, men samtidigt väldigt FÄRGGLATT. Ett såfant där typiskt tyg som jag inköpt på ren impuls. Och det hade kunnat bli bra. Men tyvärr är jag ganska missnöjd med tröjan. Modellen passar mig inte och rent sömnadsmässigt finns det en del i övrigt att försöka glömma bort.
 
Tyg: blommor från JNYdesign, turkos jersey från densamma. Storlek 10 Renfrew (ska väl motsvara ca 40/42).
 
På min provdocka sitter tröjan i det närmaste perfekt. Mönstret är från Sewaholic och heter Renfrew. Jag sitter med en annan variant på mig i detta nu och skriver och den funkar, men nej, det är inte riktigt jag. Så jag kommer låta mönstret flytta inom kort. Dumt att ha ett dyrt mönster liggandes utan att jag använder det. Då är det bättre att försöka få tillbaka lite för det i alla fall. Eftersom jag ville ha hellånga ärmar den här gången så fickjag komplettera medett tyg i en annan färg. Tycker faktiskt att det var ett bra val för det hade nog kunnat bli ganska så grillrigt med hela tröjan i samma tyg.
 
 
Som sagt, dockan bär upp tröjan riktigt väl och det syns inte på bilderna, men det jag är mest missnöjd med är att muddkanten i halsringningen viker sig lite utåt. Tycker tendensen till det brukar bli värre just när man använder sig utav samma tyg. Ja, förutom då att jag inte passar speciellt bra i tröjan alls :-(

Mitt senaste projekt!

Det har blivit väldigt lite sytt sedan årsskiftet. Trots att en ny maskin har flyttat hem. Mycket beror på att jag väntar på min vän CoverPron. Den är verkligen saknad känner jag nu när den inte finns hemma. Men i väntan på något gott får man roa sig med något annat. Så jag bestämde mig för att ordna till min del av vardagsrummet lite mer som jag verkligen vill ha den. Nu börjar det likna något ;-). Jag har liksom insett att jag med största sannolikhet kommer bli kvar inne i vardagsrummet med min hobbyverksamhet. Inte mig emot, det är ganska mysigt! Det är bara ibland jag skulle vilja rymma undan till ett eget rum med dörr som kan stängas. Bara ibland ;-)
 
 
Jag har komprimerad mitt hörn lite. Det är inte längre lika utspritt, men samtidigt har jag mer plats för förvaring och en större yta för symaskiner. Låter kanske konstigt, men med lite tankearbete gick det att få till det aldeles utmärkt.Och jag är väldigt nöjd! Har några småidéer på lager och  är eventuellt sugen på lite målning/piffning, men det får framtiden utvisa om det verkligen blir av.
 
 
Den största delen av projektet har varit förverkligandet utav mitt klipp/ritbord och förvaring. En rejäl allt-i-ett-möbel med andra ord. Ekskivan överst och de två stora Expedithyllorna fanns redan här hemma. Skivan utgjorde mitt tidigare klipp/ritbord men p g a dåligt med förvaring var det oftast fullt med tillklippta projekt, halvfärdiga saker och sådant som inte alls hörde hemma på bordet. Nu har jag så pass med förvaring så det till och med finns tomma ytor ;-) Den första kortsidan ska få lite färg på sig tror jag. Den har lite skavanker. Kanske ska ta upp det röda från luckorna här. Tål att tänkas på. Linjalerna har sin plats här.
 
 
Så här ser det ut när man tittar från övriga rummet mot syhörnan. Två Expeditinsatser med skåpsdörrar får ge möbeln lite färg. Här finns en del saker som inte är så syrelaterade också just nu. Bakom skåpsluckorna står mina mönsterpärmar bl a. Minstingen har faktiskt inte försökt öppna dem ännu. Hade luckorna inte varit där tror jag pärmarna hade varit nerrivna flera gånger om ;-)
 
 
På den andra kortsidan finns alltså den minsta varianten av IKEAs Expedit. Just nu som synes förvaring utav diverse tyger. Det är sådana tyger som "finns i tanken" och det finns en idé om vad det ska bli utav dem. Och så ett gäng färdiga mössor som troligen skall skickas till ngn mössinsamling. Eftersom bordsskivan interäckte till riktigt på längden. Det saknades ca 20 cm. Men det gav mig idén att skruva/limma tid en skiva till och använda som lite bokstöd. Så där får mina "finböcker" stå så att man har dem lättillgängligt i alla lägen.
 
 
Här kommer då en liten panorering runt i den delen av syhörnan som är själva hjärtat: arbetsbordet för alla symaskinerna. Här har ni juvelen (alias monstret) som alltså är senaste tillskottet. En kombinerad broderi/symaskin. Har faktiskt inte mer än startat henne ännu, men jag SKA ge mig tid till det senast till helgen. Har redan huvudet fullt av idéer.
 
 
Sedan kommer min "gamla" trotjänare som precis är nyservad och går som en klocka igen. Lite små tillbehör får också plats här. Det gäller att skjuta upp allt nära väggen för lilleman börjar få lång räckvidd. Efter mina två PFAFF-maskiner kommer min älskling. Babylocken står där och ser ganska nöjd och glad ut. Fick kniven utbytt idag och syr nu som när den var ny igen. Kniven visade sig ha hack (tror jag lyckats köra på ngn nål) och skar inte tyget ngt bra.
 
 
Efter babyn kommer min första overlock. Hoppas de skall trivas tillsammans på samma bord nu. För på den sista ytan...
 
 
...som är aldeles full med tyg just nu (som dock skall flytta är det tänkt) är det tänkt att CoverPron ska få bo. Hoppas och tror att min planering ska bli bra. Men det återstår att se. Och det går ju alltid att ändra om.
 
 
 
Bredvid juvelen står min Lady. Just nu är hon inte så chickt klädd direkt ;-). Men hon är ju i alla fall klädd och det är huvudsaken.
 
 
Den sidan utav klipp/ritbordet som syns från det håll där maskinerna står ser ut så här. Förvaring, förvaring. Tillklippta alster, dragkedjor, resår, muddbitari mindre format. Smått och gott! Samt två lådinsatser där jag har knappar, saxar mm. De minst barnvänliga sakerna högst upp. Ovanpå bordsskivan har jag två stora skärmattor som precis täcker hela ytan.De har jag fäst med dubbelhäftande tejp i hörnorna. Behövs knappt eftersom de är så tunga i sig själva. Men för säkerhetens skull.
 
 
En liten close up på min inspirationshörna ;-). Och visst jag ska absolut inte klaga på mitt utrymme. Men jag måste ju bara ställa syhörnan i relation till hela vardagsrummet...
 
 
...som synes inte är utav den lilla sorten ;-). Syhörnan i sig är ganska 10-15 kvm och knappt en femtedel utav vardagsrummet. Det är så det är att bo i en gammal skola ;-)
 
Kategori: Besök i systugan Taggar: förvaring, klippbord, ritbord, syhörna, symaskiner, syrum;

Det går att få till det även utan en CoverPro ;-)

CoverProns trådspänning strular. Att lösa en för lös trådspänning brukar inte vara ngn större match: bara att göra rent noggrannt och se till att det inte ligger ngt skräp mellan brickorna som gör att det inte nyper åt ordentligt om tråden. Men, det omvända, verkar kräva en doktor eller åtminstone en tur till ett behandlingshem. För oavsett om trådspänningen står på 0 eller 9 är den lika hård och tråden går av efter några centimeter. Obrukbar! Och just nu är det verkligen kännbart hur mycket jag använder CoverPron och hur mycket "hon" kommit att betyda för mig när jag syr.
 
 
Men allt går att lösa! Ja, när man helt plötsligt står där och så vill inte maskinen fungera som den ska och så har man LOVAT sin syster att hon ska få med sig en beställd present, ja, då är det bara att tänka om och få till en annan lösning. En lösning som jag så här i efterhand faktiskt är riktigt nöjd med. Även om jag var VÄLDIGT skeptisk ett tag under resans gång. Det fick för det första bli noll dekorsömmar i raglanskärning och gren. Funkar, absolut. För det andra fick det bli bandkantning på det gamla hederliga viset på vanliga maskinen. Fast ändå inte riktigt. Problemet var liksom att jag inte hade någon tvillingnål. Det var länge sedan nu som det fanns en i mina gömmor. Men eftersom jag tycker att trestegssicksack är dekorativt vid underklädessömnad så tänkte jag att jag ju faktiskt kunde använda mig utav det även till det här. Lite annorlunda, men en fullt fungerande söm när det ska vara strechigt.
 
För att förgylla kjoldelen på bodyn lite extra så fick det i stället bli rullfåll längst ner. Även om det är svårt att se så är det typ ett korallrött/rött tyg som matchar det röda i rådjurstyget väldigt väl och jag valde att göra rullfållen röd också. Det hela blev väldigt sött, men samtidigt lite tufft och inte så där toktjejigt heller tack vara bottenfärgen i tyget tycker jag. Ett set som jag själv absolut skulle kunna tänka mig till en liten tjej om jag hade haft en. Jag är ju personligen inte mycket för det puttinuttiga, men föraktar verkligen inte de som är av annan åsikt.
 
Tyg: Deer på turkosblå botten från Znok design, röd jersey från densamma. Storlek 62/68 eget mönster
 
En liten detaljbild på framför allt rullfållen, men man kan ana sig till bandkantningens utseende också.
 
Tyg: röd jersey från Znok design. Tights att matcha upp bodyklänningen med. Kan användas under en längre tid tack vare de utvikbara muddarna.
 
Liten närbild där man kan se att jag använt mig av trestegssicksacken även i linningen. Vilket faktiskt inte är en nyhet ;-)
Kategori: Gott & Blandat Taggar: body, bodyklänning, byxa, tights, underdel, znok, överdel;