Två beställningar: stor & liten

Här kommer då fortsättningen på grannens beställning, denna gång i form utav babyplaggen. Det sista plagget levererades strax innan midsommar så det är alltså ett tag sedan jag var färdig med dessa plagg. Jag har fått många positiva kommentarer ikring kläderna, inte bara från beställaren själv, utan även från vänner som har sett de färdiga plaggen. Det är jättekul och gör att jag sträcker lite extra på mig. Även om jag idag har kommit så pass långt att jag kan säga till andra att jag ÄR bra på att sy, så värmer det ju så klart att få det bekräftat också. För det mesta vet jag helt enkelt vad jag gör numera ;-)
 
Först ut är ett plagg som jag alltid tyckt har varit helt oumbärligt i bebisens garderob. Heldressen eller bodysuiten om man hellre vill vara internationell. I den här varianten tycker jag inte att den ser ut som en pyjamas. Med dragkedja fram eller knapplist känns det mer som en pyjamas i mina ögon. Men sedan sitter ju det mesta i betraktarens öga. Samtliga tyger nedan har grannen valt, förutom till mössan/orna som jag fick fria händer till. Där tog jag en genväg, så två redan färdigsydda mössor fick ingå i beställningen.
 
Tyg: stjärnor från Znok design och mudd/kantband från Stoff & Stil. Storlek 56 till ett kommande litet underverk.
 
När jag klippte i det fina natträvstyget nedan så blev det småbitar kvar, lagom till att göra en hjälmmössa utav bland annat. Det här är ytterligare ett plagg som jag tycker ska ingå i babygarderoben. Tycker hjälmmössan är både söt och praktiskt i alla fall upp till året. Och egentligen längre eftersom barnen därefter gärna sliter av sig mössan. Små bebisar skall ju dessutom ha mössa även inomhus i början eftersom det hjälper dem hålla kroppstemperaturen som de inte kan reglera så bra på egen hand.
 
Tyg: natträv från Znok design/Lillestoff, enfärgad jersey från Znok design. Storlek ca 2-4 månader, eventuellt kan den användas även på mindre huvuden.
 
Hmmm, jag gillar som bekant rött. Framför allt som detalj. Och ja, många plagg med röda kantband har skymtats i min blogg genom åren. Turkost och rött är ju dessutom grymt snyggt ihop och mina ögon väldigt unisex. Nu har jag alltså lyckats använda stjärntyget till inte mindre än två plagg. Får se om det blir något till mig själv utav det också. Just nu känns det inte som att jag behöver några överdelar, men kanske en mjuk trikåkjol? Till bodysarna valde jag att göra min sidoknäppta variant. Praktiskt till en liten bebis. Dessutom har jag alltid tyckt att tröja/t-shirt till de minsta går jättebort eftersom magen riskerar att bli bar.
 
Tyg: silverstjärnor på turkos botten från Ixat, röd mudd/kantband från Stoff & Stil. Stl 56 i eget mönster.
 
Nästa body sydde jag i ett tyg som då var ganska nytt. Dessutom var det för mig det första plagget ut i tyget. Ett väldigt mjukt och härligt tyg där trycket gjorts digitalt och ytan känns nästan som kammad bomull, d v s lent som persika. Jag gillar färgerna i det här tyget. De är klara, men harmonierar väl med varandra. Och, håll i er, jag kunde hålla mig ifrån röda detaljer. Kan ju inte bara överlämna babyplagg med rött som detalj till grannen liksom. Hur fint rött än är.
 
Tyg: racerbilar från JNYdesign, gul mudd/kantband från Stoff & Stil. Min egna sidoknäppta body i stl 56.
 
Den tredje och sista bodyn för den här gången är uppsydd i ett tyg som grannen kom med. Vi kallar de små filurerna för baciller, men det kanske i själva verket är dammtussar?! Nå det kan bara fantasin sätta stopp för. Först tänkte jag matcha upp den gröna basen med orange, men föll i stället för det något lugnare turkosa valet. Det som blev över utav tyget fick jag behålla och jag passade på att klippa till utav det på en gång. Vad det blev mer får ni se längre fram.
 
Tyg: "baciller" från okänt? Mudd/kantband från Stoff & Stil. Storlek 62 i mitt egna bodymönster med sidoknäppning.
 
Grannen hade också önskemål om en heldress i lite tjockare tyg som kunde användas mer som en tunnare overall utanpå övriga kläder i början. Vi kom överens om att storlek 62 nog kunde vara lagom att göra en sådan i och att den skulle ha dragkedja samt muddar. En tjock härlig velour valdes ut. Och randnigen är i färger som gör pappan glad eftersom hans favoritlag klär i dessa färger om jag förstått det hela rätt. Mönstret är faktiskt detsamma som till bodysuiten ovan, dock något breddat och med lite mera rymd i grenen. Och så klart delat framstycke för att kunna öppna upp med dragkedja. Egentligen ville jag att dragkedjan skulle fortsätta ut i ena benet, men jag hade ingen tillräckligt lång och vi kom överens att göra så här i stället. Och mönsterpassningen på ränderna blev i alla fall bra en bit *morr*. Men sedan skevade de.
 
Tyg: tjock härlig velour i färgställningen marin/turkos från MiniSkunk tror jag det var. Mudd från Stoff & Stil och storleken på dressen är 62.
 
Det där handlade alltså om den stora beställningen. Den lilla kommer här, men den är inte mindre betydelsefull för det. En kompis ville beställa något att ge bort till en annan kompis nya lilla liv. Vid beställningstillfället var lilltjejen ca 3 veckor gammal och redan från födseln en rejäl liten donna. Eftersom jag fick eftersöka tyget då mitt var slut, så drog det ut lite på tiden. Vi hade bestämt oss för storlek 62, men jag vågade mig inte på att sy "så litet" eftersom bebisen i fråga som sagt inte var så liten. Så vi gick på storlek 68 i stället under devisen "hellre lite för stor, än för liten". Och den ska ju helst räcka hela långa sommaren och är den lagom även i höst  går den ju att använda som en pyjamas. Den här gången fick det röda i tyget återigen tas upp lite extra med röda kantband ;-)
 
Tyg: blommor & nyckelpigor från Kameleont design, mudd/kantband från Stoff & Stil. Storlek 68.
Kommentera inlägget här: