Pyjamas och underkläder

Lite mera pyjamaser och fint att ha under har skapats under sommarens inledning också. Ja, även om de bloggas nu när de allra flesta har fullt upp med sina semestrar. Dessa båda pyjamaser har fått utvikbara muddar i ärm-och benslut. Får se om det blir användningsbart eller om det bara blev en onödig detalj. Ganska neutrala plagg utifrån samma mönster blev det. Grunden till mönstret kommer från Ottobre nummer 1/2013.
 
Tyg: giraffer från Strömming design/Ikasyr i persikolen kammad bomull/lycra uppmatchat med röd mudd från Stoff & Stil. Storlek 86/92.
 
Tyg: kaniner från JNYdesign, koboltblå mudd från Stoff & Stil. Tyget är ett nytryck utav JNYdesigns första upptryckta tyg och har blivit lite av en klassiker i tygvärlden. Då i 100% bomullsinterlock, nu i jersey bomull/lycra. Storlek 86/92 på pyjamasen.
 
Det mjuka tyget från Strömming/Ikasyr fick även bli underkläder till mig och 8-åringen. Den här gången vet jag inte riktigt vad jag gjorde för att få trosorna att bli så vågiga framför allt i benringningen. En aning för lång resår kanske? Nåväl, det ser ngt bättre ut efter tvätt och ingenting när de är på för då sträcks ju allt ut i alla fall utav innehållet ;-). Kalsongerna har nog blivit ett par favoriter hos sonen redan. Både resår och tyg är väldigt mjukt och härligt. Mönstret är från Ottobre nr 1/2013 dock med en i mina ögon betydlig förbättring. Jag vet inte riktigt hur Ottobre tänkte när de valde att göra barnkalsonger med en enorm bula framtill. Vi snackar en rundning där en vuxen mans genitalia utan problem hade fått plats. Den linjen rätade jag ut, väldigt mycket faktiskt, men en liten rundning finns kvar.
 
 
Tyg: samma som ovan till pyjamasen i inledningen utav inlägget. Trosor i ca stl 40/42 och kalsonger i stl 134. 
Kategori: Gott & Blandat Taggar: kalsonger, pyjamas, trosor, underkläder;
Gun Blomberg:

Vilka fina kläder du gör. Jag är mycket nöjd med kläderna du sydde till mej. Har fått mycket beröm för dom många kramar Mamma

Svar: Vad roligt att du är nöjd och får fina kommentarer om dem. Har hittat en hel del fina tyger den sista tiden som jag måste visa dig när vi ses här nästa gång! Kram
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: