Något under till liten och stor

Ja, mellan varven får jag ett ryck och gör något utav diverse restbitar. Det är tillfredsställande och kul att se vad man kan få till. Den här gången blev det en massa trosor. Inte till mig själv, för jag har lite för stor rumpa för att det ska räcka med restbitar ;-). Däremot ett helt gäng i ett egenfixat mönster i storlek ca 146. De visade sig i alla fall passa kanon på en tjej som har just den storleken sedan. Och tydligen är de väldigt bekväma också, vilket känns som ett gott betyg. Det blev även lite återvinning, då smurftyget kommer från en slaktad t-shirt som var i näst intill oanvänt skick, likaså det randiga blå/vita. Även dalahäster med ränder är återvunnet då mina egna klänning fick stryka på foten. Men jag gillade den tyvärr aldrig, så det är bättre tyget får nytt liv och kommer till användning.
 
 
Tyg: lilarandigt & dalahästar ursprungligen från Jofotex, ränderna JNYdesign & smurfarna Ixat. Resåren minns jag inte riktigt då det är lite olika. Storlek som sagt 146/152.
 
Tyg: Jofotex, smårester efter felklippning vid en beställning. Storlek som ovan & resår likaså.
 
Tyg: samma sak här; Jofotex, smårester efter felklippning vid en beställning. Storlek etc som ovan.
 
Nedan följer faktiskt ett gäng trosor till mig själv. Tittar man noga på bilderna nedan kan man nog se att jag håller på att omarbeta mitt mönster lite. Och jag kör på trial and error metoden ;-). Än så länge går det åt rätt håll och samtliga par är fullt användbara. Man kan väl helt enkelt säga att jag reducerar tygåtgången och har insett att jag kanske inte behöver ha fullt så "tantiga" trosor vad gäller modellen. Men något jag AVSKYR när det kommer till underkläder, det är när det hamnar en massa tyg på ställen där det inte hör hemma, som mellan skinkorna då. Så jag jobbar hårt på att få till en modell som sitter bekvämt OCH ser snygg ut på samtidigt. Vi får se vart slutresultatet landar helt enkelt.
 
Tyg: nyckelpigor från Kameleont design. Eget mönster i ca 42/44.
 
Tyg: helikoptrarna är från ett kasserat Mololinne som sonen aldrig använde nästan, det enfärgade blå är från JNYdesign. Storlek och mönster som ovan.
 
 
Tyg: dalahästar från Jofotex, en klänning som fått sätta livet till så lite återbruk.
 
Jag tror förändringen på modellen är mest synlig på de två bilderna närmast här ovan. Nu är det åter till verkstan'!
Kategori: Taggar: trikå, trosor, trosresår, underkläder;
klockarbarn:

Det är nåt väldigt tillfredställande att göra sin egna trosor. Jag blir lite ledsen varje gång jag måste ta ett par köpetrosor bara för att jag inte hunnit tvätta. Jag jobbar också på mitt mönster och har kommit på att behovet växlar. Ibland är det skönt med hög midja och bred bak. Ibland kan jag acceptera lite lägre midja men sällan eller aldrig låg. DÅ hänger magen över kanten vilket jag avskyr.

Svar: Håller med dig helt där. Jag har bara ett fåtal köpes kvar nu dock och det är några jag gillar och vill efterapa framöver.
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: