Mer till mig själv

Ja, trots en del beställningar under sommaren har jag även tagit mig tid till att sy till mig själv. Barnen har ju kläder så att det klarar sig, medan min garderob fortfarande behöver sig lite mer påfyllning. Den här gången blev det i form av två kjolar samt en överdel till. Den ena kjolen är en redo, utifrån en klänning jag aldrig riktigt kommit att trivas i (syddes i vintras) men som jag tycker om tyget mycket på. Så den fick i stället bli en kjol till mig och ett par byxor till lillherrn i familjen.
 
Kjolen nedan är ytterligare en med volanger och rullfåll. Det är lite pyssel med att få till rynket, men slutresultatet blir bra så att lönar sig verkligen att sitta och sy dit dubbla rynktrådar och jag är så nöjd med den fina rullfållen min baby får till. Tyget är inhandlat privat genom en facebookgrupp och är en viscosejersey med tungt fall. Med långa volanger fick den ännu mera tyngd nedtill och jag gillar den böljande, eleganta känslan man får när man bär kjolen. Mudden sitter bekvämt när man har lite för mycket att greppa tag i kring magpartiet ;-)
 
Tyg: viscosejersey från facebookgrupp och mudd från Stoff & Stil. Storlek 40/42 ca. 
 
Kjolen nedan är som sagt en redo, och jag har ju bara sytt på mudden nu så det är inte så mkt att orda om den. Simplast möjliga sömnad och snabbt avklarat när man väl får ändan ur att göra det.
 
Tyg: velour från Andersson & Hjalmarson, mudd från Stoff & Stil. Storlek ungefär som ovan.
 
Nedan följer en topp/tunika utifrån samma mönster som jag tidigare knåpat ihop och använt både till klänningar och toppar. Den här gången ville jag ha en nätt liten ärm. Och det fick lite tygblandning då tygerna är rester utav en beställning och lite annat jag tidigare har sytt. Först provade jag att sy överdelen utan det randiga partiet. Men det blev inte alls bra. För kort och dessutom väldigt mycket "gravidvarning". Lite för mycket vidd helt enkelt. Det som blev lite tydligare nu med det randiga mittpartiet är formen på framstycket (och återigen donnan som får visa upp plagget har lite liten byst då avskärningen hamnar väldigt långt ner på henne) som är lite "Bh-format". Det randiga stycket är ett helt rektangulärt stycke men ser ut att vara längre på mitten då tyngden utav volangerna drar ner det hela. På det hela taget: det blev inte som jag hade tänkt mig i huvudet, men i slutändan helt ok ändå. Kort sagt var det lite för mkt vidd i vardera volang för att det skulle bli snyggt. Men det kanske blir ngt mer försök att få till det jag hade tänkt ;-). 
 
Tyg: blommönstrad viscosejersey ännu ett tyginköp från facebookgruppen "Tygsamlarna", ränderna kommer från sidan tyg.se. Storlek ca 40/42.
 
 
Kategori: Gott & Blandat Taggar: jersey, kjol, topp, trikå, tunika, underdel, viscose, överdel;
Mirre Syr:

Vad fina de blev! :)

Svar: Tack! Jag är helt klart nöjd ;-)
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: