Lite kläder till familjens "minstingar"

Natträven är tillbaka! Jag tycker det här tyget är så fint! Så att det skulle bli något till lillherrn utav det var liksom givet. När jag sedan fick beställning i tyget var det ju bara att beställa helt enkelt. Som tur var räckte det ju till fram-och bakstycke både till en beställd tröja och till sonen och som bonus den där lilla bebismössan som tidigare presenterats. Prickigt och orange fick bli accenter till tyget. Och jag är nöjd med resultatet. Blir lagom att slå in som present till 2-årsdagen i vinter.
 
Tyg: natträv från Znok design/Lillestoff, prickar från Jofotex och orange mudd från Stoff & Stil. Storlek 92 i eget mönster.
 
Lilleman har ju blivit så pass stor nu så att jag allt mer övergår från bodys till att även använda tröjor/t-shirts. Bodys regerar fortfarande i garderoben, men det andra funkar allt bättre. Jag ville ta tillvara på det lilla som fanns kvar av det mjuka, härliga girafftyget, så det fick bli en t-shirt i lite blandat format. Förutom ärmen är även bakstycket randigt. Så hälften, hälften med andra ord. Tyvärr blev halsringningen i tightaste laget när jag valde bort knapp, så jag ska klippa bort halsringningen och kanta på nytt, det borde bli lagom då tror jag.
 
Tyg: Mjuka härliga giraffer från Strömming design/Ikasyr, ränder från Ohlssons Tyger och mudd från Stoff & Stil. Storlek 86 i eget mönster.
 
Sedan följer två par byxor nedan. Byxor behövs det fortfarande lite mer utav i sonens nya storlek som alltså är 86. Har mest koncentrerat mig på överdelar. Fördelen är ju att jag nu kan komplettera med byxor som matchar upp bra i färg och funkar till flera olika överdelar. Sådant tycker jag är skoj. De här två paren blev enkla varianter utan fickor, men det kommer några fler med fickor längre fram.
 
Tyg: turkos velour från Jofotex eller Stoff & Stil?! samt mudd från den senare. Mumma med rött och turkost. Storlek 86 i mitt egna, nya mönster som har sin grund från "Mönster och konstruktioner för barnkläder" av Inger Öberg.
 
Tyg: Från överdelen av en slaktad klänning (tyget från Andersson & Hjalmarson) som jag insåg att jag aldrig kommer känna mig bekväm i, mudd från Stoff & Stil. Byxor i mitt gamla mönster i storlek 86, lite tightare framför allt över rumpan som synes.
 
Och så kommer då det som blev utav kvarvarande "bacilltyg" från grannens beställning. 6-åringen tyckte tyget var "fränt" och ville ha något utav det. Så bacillerna hamnar på hans mage framöver. Ville bryta av lite med något annat och det passade ju bra eftersom det bara räckte till ett fram-och bakstycke i bacillerna. Men även här fick det bli turkosa detaljer.
 
Tyg: baciller från? och prickar från Jonic textil, samt mudd/kantband från Stoff & Stil. Storlek 122 i eget mönster.
 
Kategori: Gott & Blandat Taggar: byxor, muddbyxor, t-shirt, tröja, underdel, överdelar;
Kommentera inlägget här: