Första delen av en större beställning

 I samma veva som grannen önskade beställa lite kläder till sig själv och jag hade en hel del i beställningsväg att jobba med droppade det in ytterligare en förfrågan. Det var en tjej som hade tygerna själv och undrade om jag ville sy upp kläder i hennes tyger och vad jag i så fall tog betalt för det. Jag funderade och bestämde mig för att anta beställningen. Vi bollade en hel del funderingar fram och tillbaka och hon skrev upp en liten prioriteringsordning på när ungefär de olika plaggen kunde behöva vara färdig. Det här är alltså del ett och plaggen levererades/skickades strax innan midsommar och kom förhoppningsvis fram i tid för deras semesterresa.
 
En förfrågan gällde en tröja med farfarsknäppning, lite längre ärmar som var upp/utvikbara och i övrigt ganska neutralt utförande. Jag är nöjd med slutresultatet. Det var lite mer tidskrävande än vad jag hade tänkt mig, men jag hade inte tidigare sytt riktigt den här formen av farfarsknäppning. Men ska absolut sy tröjor med den igen till min lilleman för det blev grymt snyggt. Trots, faktiskt, första försöket.
 
Tyg: elefanter, tryckets ursprung är från FIX/Jofotex, men numera har det släppts fritt och tas fram av Ernst textil som distribuerar det till ett flertal olika butiker. Vit mudd från Stoff & Still till kantband och knäppsprund. Storlek 80/86
 
Sedan följer tre par härliga kalsonger. När jag syr kläder till mig själv och familjen gillar jag ju att ta färger som bryter av när jag gör stickningar. Men den här gången valde jag så neutralt som möjligt och en färg som kunde användas till alla tre paren kalsonger dessutom. Det är förbaskat kul att sy de här kalsongerna, men lite tidskrävande. I slutändan dock så väl värt det tycker jag. Fast syr man på beställning så får man inte direkt ut för den tid man lägger ner. Tur då att det går en liten aning fortare att sy när man kör på "löpande band".
 
Tyg: som ovan. Storlek 98 på kalsongerna.
 
Tyg: klöver från Ohlssons tyger eller annat ställe som tagit in från Ernst. Storlek som ovan 98.
 
Tyg: elefanter från samma grossist/distributör som ovan. Storleken även den densamma, 98.
Lisa:

Hej! Undrar om jag får låna bilden på tröjan för att eftersöka tyget? Med vänlig hälsning, lisa

Kommentera inlägget här: