En produktiv syhelg med svägerskan

Ja, det blev minsann en hel del gjort den där helgen i början av juli när min mans bror med familj kom hit och campade. Jag och svägerskan sydde...och sydde...och sydde. Männen fick sköta resten. Helt rättvist, eller hur?! Jag började faktiskt med att beta av en hel hög med underkläder. Så pass många så att min resår tog slut och det blev dags att skicka iväg en beställning på lite kul resårer. Den här gången hoppade svägerskan på tåget och även en vän. Och faktum är att ungefär tre veckor senare var resåren hemma (efter att ha legat till sig i tullen ett tag...tror jag). Först ut blev ett par minisar i stl 92 till lillherrn. Han har använt dem en gång som ett par shorts, men de är lite för stora i midjan så de får ligga till sig till det är dags för blöjavveckling, förhoppningsvis lagom till nästa sommar (2½ är han då). Kalsongerna blev faktiskt ett redo projekt då näst äldsta sonens t-shirt fått ett stort hål. Den fick nytt liv som fillingar i stället.
 
Tyg: smurftyg från Ixat och resår från Ruffle fabric. Mönster i stl 92 lätt modifierat från Ottobres Hugo (nr 1/2013).
 
Sedan blev det ett gäng fårkalsonger till 6-åringen. Mjuka och sköna, med neutrala stickningar och en relativt välmatchad resår. Samtliga par i storlek 128. Tyckte det var lika bra att sy med lite växtmån då han växer i rasande temp den där näst yngsta sonen. Kan ju lugnt påstå att det går en aning snabbare att köra flera par i samma moment, än att bara ta något par då och så. Jag har en STOR, riktigt STOR hög med kalsonger i storlekar till alla fyra killarna. Varav några olika storlekar till minstingen. Så det är bara att hugga in på dem. Tur att en syhelg närmar sig ;-).
 
Tyg: får från Strömming design och resår från Ruffle Fabric. Storlek 128, samma mönster som ovan.
 
När jag för säkert något halvår sedan var på Jofotex följde en utav sönerna med in, de övriga stannade med pappa i bilen. Sonen i fråga hittade några tyger som han gillade, varav det nedan är ett. Det har med andra ord dröjt att sy i det, men nu så är det fixat. Och tur är väl det för sonen behöver t-shirts. Och jag som inte hade lust med att ha tyget liggande något mer nyttjade resterna av tyget till ytterligare ett gäng kalsonger till den behövande 6-åringen.
 
 
Tyg: Stad från Jofotex, vit mudd från Stoff & Stil och schackrutig resår från Ruffle fabric. T-shirten eget mönster i stl 134, kalsongerna i stl 128 enligt mönstret ovan.
 
Ja och så kommer det då lite flera...kalsonger. Surprise! Det här ödletyget har jag bytt till mig, mot en lika stor bit blått/turkost. Eftersom jag gillar det, men aldrig har kommit fram vad jag skall sy utav det, kändes det som att det blev ett bra val med lite coola kalsonger. Hade ju begränsat med resår, så det blev ingen sådan där toppmatchning som på alla andra par ovan. Men lime och turkost kan ju aldrig bli fel, så helt galet är det ju inte.
 
Tyg: ödlorna från Kameleont design (passande kanske) resår Ruffle fabric. Storlek 128 och samma mönster som tidigare.
 
Även byxorna nedan till Lilleman har legat ett tag i högen med tillklippt (och vet ni, jag har faktiskt inte mindre än tre halvfärdiga plagg kvar från helgen med svägerskan inser jag nu). När tråden i maskinerna stämde var det liksom bara att slå till. Eftersom den limegröna mudden jag har mer är ljust olivgrön så blev det total missmatch och muddvalet blev i stället brun. Som synes är det helt simpla muddbyxor utan en enda extradetalj. Men, en skillnad är det, jag har provat att rita ett nytt mönster till muddbyxor och de här är bättre än tidigare, med mer plats för liten blöjbak, men fortfarande lägre fram. Mönstrets bas utgår från grundmönstret till mjuka byxor med mudd i Inger Öbergs bok "Mönster och konstruktioner för barnkläder" men sedan är det ganska många ändringar som gjorts för att få fram "mitt".
 
Tyg: riktigt limegrön Hilcovelour från Tygpyssling och mörkbrun mudd från Stoff & Stil. Storlek 86-92.
 
Nästa plagg ut är det första att få prova mina nyinköpta kombinerade storleks-och tvättrådslappar. De är inköpta från 3exter och det ser grymt snyggt ut så här långt. Jag har ju än så länge bara satt lappar i de plagg som är lite större i storlek än vad lillherrn ännu använder. Min plan är att använda dessa i tröjor/t-shirts och de betydligt mindre lapparna i byxor och underkläder. För tyvärr finns det än så länge bara med tvättråd 40 grader och underkläder samt byxor vill jag märka med 60 grader.
 
Pyjamasen nedan var alltså först ut med nya lappen. Och i övrigt blev det en väldigt stilren bit utav en stuvbit som jag köpte av en syvän. Rött, vitt och marinblått är ju en väldigt klassisk kombination. Även om nu det marinblåa ser i det närmaste svart ut på bilden. Pyjamasen är i stl 86/92 med dragning mest åt det senare så därav valet av märkning. Ska bli spännande att se hur bra lappen håller trycket.
 
Tyg: Elefanter från Znok design, marin mudd från Stoff & Stil och som tidigare nämnt, ny storlekslapp med tvättråd från 3exter.
 
Det måste ha varit redan förra sommaren som den här modellen utav shorts syddes i massor runt om i systugorna. Jag sydde inga då, men nu fick jag för mig att prova till Lilleman (de gick inte så högt upp i storlek vill jag minnas). Mönstret är alltså från ett nummer av Ottobre Kids, men jag minns inte vilket nummer och inte vad modellen heter: upplys mig gärna! För ovanlighetens skull blev det ingen avig trippelsöm, utan bara en massa tvillingsömmar. Blev snyggt och lite enklare. Men som det strulade med fickorna. Vet inte riktigt om det var vikingarna som bråkade med mig eller vad det var frågan om. Grönt är skönt fick melodin bli i alla fall.
 
Tyg: grön college från Kameleont design, enfärgad jersey från Znok design vilka även vikingarna kommer ifrån (Lillestoff). Storlek 86...eller om det var 92. Ja de var tänkta till nu, men blev stora.
 
Till sist blev det även ett par plagg till äldsta sonen. Ett gäng färgglada musikskallar har redan hunnit pryda honom både på över-och underkropp. Ett tyg som han varit med och godkänt och likaså färgen på kantbanden har han varit med och valt. Inget komplicerat alls. För att få tyget att räcka till fick jag dock lägga ärmarna på helt fel ledd. Inga större problem när tyget har strech åt bägge håll och det ger en ganska kul effekt. Det hade inte spelat någon roll om jag hade skippat kalsongerna, tyget hade ändå inte räckt till långa ärmar på rätt håll. Kalsongerna är bara en biprodukt. Och kalsongresåren var hopplöst slut vid det här laget så det fick bli resår i resårkanal. Egentligen så som mönstret anger att det ska vara. Fast jag tycker inte att den här varianten är lika snygg. Men nu får det vara så helt enkelt.
 
 
Tyg: Musikskallar från Kameleont design, grön mudd från Stoff & Stil samt en liten bit brun trikå från Znok design. Storlek 146 på bägge plaggen. Eget mönster till tröja & Ottobre Hugo till kalsongen.
Kategori: Gott & Blandat Taggar: boxer, boxerkalsong, muddbyxor, pyjamas, shorts, t-shirt, tröja, underkläder;
Kommentera inlägget här: