En beställning till ett litet flickebarn

En utav min lillasysters närmaste vänner har de senaste månaderna gått i väntans tider. För ett par veckor sedan kom till slut hennes lilla tjej till världen. Eftersom mamman själv uttryckt att hon shoppat mycket i rosa och att det nu var dags att fixa kläder i andra färger också så tog min lillasyster fasta på det. Inget rosa! Vilket för all del inte är särskilt stor eftersom mitt tyglager av rosa tyger är i det närmaste obefintligt. Men desto mera annat fint finns det. Det blev fyra plagg till beställningen. Från början bara tre, men sedan när jag visade upp det sista tyget, kunde hon inte låta bli att gå på ett till ;-).
 
Först ut blev en body i tyget natträven. Se där, jag visste väl att det var något mer jag sytt utav det tyget. Även denna gång fick det toppas med orange detaljer. Eftersom syrran tänkte sig att det redan inhandlats en hel del kläder i stl 56 och att kompisen kanske även skulle få en del i minsta storlekarna av släkt och så, valde vi att göra bodyn i stl 62. Den kommer verkligen lysa upp i höstmörkret, trots sin dova färgskala.
 
Tyg: natträv från Znok design/Lillestoff, orange mudd från Stoff & Stil, jersey från JNYdesign. Storlek 62 i eget mönster av vanlig body.
 
Plagg nummer två ut blev den populära bodyklänningen. Ett sött och praktiskt plagg där kjolen/klänningsdelen faktiskt sitter på plats och ingenting kasar upp. Jag har gjort olika varianter på kjoldelen alla gånger hitintills tror jag. Denna gång blev det en kjol i fyra våder. Vi får se vad det blir nästa gång. Tidigare har jag ju framför allt använt orange till tyget, men den här gången fick det bli...rött!
 
Tyg: Znok designs härliga rådjurstyg på turkos botten. Min favorit. Röd mudd från Stoff & Stil. Storlek 62/68 (märkt 68) i eget utformat mönster.
 
Nedan kommer ett par prickiga tights som kan matcha upp både bodyn och body klänningen. Det marinblåa i botten av tyget finns nämligen på rådjuren och i botten på natträvstyget, det ljusare blå likaså. Orange detaljer och blå mudd fick det bli. Hoppas plaggen ska bli omtyckta!
 
Tyg: prickar inhandlade genom Jofotex, mudd Stoff & Stil. Storlek 68 på tightsen.
 
Sista plagget ut blev en pyjamas. Som sagt inte planerad, men syrran föll för tyget när jag visade det. Ytterligare ett sådant där tyg som jag bara var tvungen att köpa för jag tyckte så mycket om det, men det här är första plagget som sytts utav tyget. Tyckte det skulle bli så fint med grönt till och det blev fet verkligen. Jag ser inte tyget som något som man enbart syr nattplagg i, utan tycker det funkar bra till vad som helst. Men just den här gången blev det en pyjamas eftersom syrran trodde att kompisen inte köpt så många sådana.
 
Tyg: från Znok design, mudd från Stoff & Stil. Storlek 62
 
Det jag tycker har varit lite extra roligt med den här beställningen är att få sy flickkläder i inte så uppenbart flickiga tyger. Det är i mina ögon unisex tyger, även om det säkert finns en och annan som har annan åsikt. Och åsikter får man ha, bara man respekterar varandra på vägen.
Anonym:

Men så mycket fint!

Svar:
Älsklingsfrö®

maria:

Du är riktigt duktig och en enorm förebild. Lov u älskade svägerska =)

Svar: Tack rara du, det värmer att höra! Det är väldigt kul att du har kommit igång riktigt ordentligt du också. Kram
Älsklingsfrö®

Linda:

Kläderna är superfina!!! Tack tack tack!! Alla plagg är jättegulliga, och min absoluta favorit är bodyklänningen (såå fint med rådjur)! Älskar även de små ugglorna som tittar fram, i det även supersöta, rävtyget. Pyjamastyget är barnsligt härligt och byxorna passar till mkt! Storlekarna är toppen, mindre kläder finns det en del av redan ;) Kram!

Svar: Vad härligt att du är nöjd Linda. Jo vi misstänkte att det kanske skulle bli en hel del i de mindre storlekarna och bestämde oss för att göra lite större i stället. Mys med lilltjejen nu!
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: