En beställning och "stickat" till lilleman

Ni har tidigare fått sett en variant på den här t-shirten med lite längre ärmar och annorlunda knäppning i båda raglanskärningarna fram. Det är samma beställare den här gången som till den t-shirten (glassbilstishan). Det här tyget blev jag faktiskt lite smått förälskad i, men ännu har jag inte sytt till lillherrn utav den. Men tyget går ju inte sin väg om jag inte själv gör något åt saken förstås. Tyget är i alla fall i precis sådan mjuk härlig kvalitet som jag tycker om, mycket mer slätstickad/finstickad än vissa andra. Önskar att alla tyger var så här. Just vid det här tillfället krånglade trådspänningen lite för mig och en tråd ville hela tiden envisas med att gå av. Så jag fick ta till en nödlösning och trä maskinen lite felaktigt. Och fick nöja mig med en söm med bara två nåltrådar och jag tror nog att jag kommer göra om det igen, för det blev riktigt snyggt. Jag har fått rapport om att kunden ifråga var lika nöjd som vanligt och det känns som alltid riktigt roligt!
 
Tyg: "Små grodorna" från Liandlo, röd mudd från Stoff & Stil. Storlek 86 på t-shirten och mönstret är eget.
 
Tröjan nedan får vänta i ett drygt år på att Lilleman ska växa till sig. Jag ville nämligen utnyttja den lilla stuvbit jag hade till max och få ut mesta möjliga utav den, så därför fick det bli en lite större storlek. Tyget är helt fantastiskt mjukt i kvaliteten. Vill minnas att det är kammad bomull med inslag av lycra. Och som synes ser det ut som att det är en flätstickad tröja. Förvillande likt, eller hur? För att låta tyget i sig var huvudpunkten använde jag tyget även till kantband och så fick det bli en relativt diskret fållning med svart i nederkanten.
 
Tyg: "Cable knit" från Strömming/Ikasyr. Storlek 98 i eget mönster till Lilleman.
Linda:

"Små grodorna" är om möjligt ännu finare irl. Mjukt och skönt tyg och sitter dessutom som en smäck på lillräkan! Tusen tack, vi är jättenöjda! :-) /beställaren

Svar: Ja tyget är härligt. Det verkar trevligt nog som att allt fler kommer med tyger i denna kvalitet. Alltid trevligt att höra när någon är nöjd ;-)
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: