Del 2: En avslutad storbeställning

Ja, det här är alltså den andra och avslutande delen utav sommarens storbeställning. Skickad och klar redan i början på augusti, men jag ligger som sagt fortfarande en hel del efter bloggmässigt. Och nu har vardagen börjat med skola och allmänt snurr så jag vet inte om det kommer bli så mkt bättre framöver Jag har TRE skolbarn i höst, känns jättekonstigt). Det första alstret ut skickades lite före de andra plaggen i den här beställningen. Mycket för att det skulle hinna fram i tid till en annan adress. För första gången sydde jag en vändsydd scarf. Beställaren hade dock hälsat mig att det räckte med en enkel scarf med synlig overlocksöm. Men sömmerskan tyckte minsann inte att det skulle duga med en vändbar scarf (ha ha, jag glömde visst fota "baksidan" inser jag NU) så hon gav sig på "projekt knöligt" och vändsydde den. Var inte helt nöjd först, men efter en omgång med strykjärnet kändes det riktigt bra till slut.
 
Tyger: marinblå klövertyg och gult elefanttyg både inhandlade av beställaren. Scarf i onesize.
 
Det absolut roligaste med den här beställningen har nog varit vuxenplaggen nedan. Det är dock inte själva sömnaden som har varit det klurigaste, för där har det egentligen mest varit tuta och köra, utan det har varit själva mönstrena. Att bestämma vad som skulle lämpa sig bäst. Önskemålet var i alla fall en vändbar kofta i trikå, tryckknappar var helt ok att använda, och så en klockad kjol samt ett par tights. Min kund hade skickat mig ett par 3/4 långa tights som jag använda lite som mall, men inte helt. Det blev en blandning helt enkelt. Och eftersom det var i en storlek långt ifrån min egen så kunde jag ju inte se om de verkligen blev bra i storlek. Detsamma har gällt kofta och kjol så klart. Och för lat var jag för att ställa om provdockan ordentligt så därför glipar det en del vid knäppningen på koftan som synes. Jag är nöjd med hur jag fick till koftan och låter bilderna tala för sig.
 
Tyg: marinblå och cerise trikå med vita prickar från Jofotex. Koftan i ca stl 36/38, minns inte på rak arm.
 
Kjolen skulle det vara en mjuk mudd på upptill och så fick den lite avig trippelsöm som dekor. Stilren och enkel. Även här var det mönsterkonstruktionen som tog tid. Jag använde mig utav ett mönster på klockad kjol som jag själv gjort utifrån en gammal kjol jag haft och så använde jag faktiskt Gekkos mönster på kjol som är för barn ;-). Mest för att få en bra bas. Så efter mycket trixande och funderande hade jag ett mönster jag var nöjd med och sydde en "skräpkjol" som nästan blev stor till mig själv. För att jag gjort helt fel med huvudräkningen. Skulle ha fyra stycken våder och delade upp det hela fel. Tur jag gjorde ett prov kan man ju säga. Å andra sidan så var ju felet åt rätt håll ;-). Trevligt att få sig en egen kjol också. Gör om gör rätt blev det och en kjol med mått som jag hoppas ska ha stämt betydligt bättre. 
 
Tyg: mörkt blålila tyg med klöver Jofotex, vit mudd Stoff & Stil. Storlek ca 36/38.
 
Och nedan kan ses hur snyggt det kan bli om man kombinerar de två plaggen med varandra. I mitt tycke faktiskt lekfullt och stilrent på en och samma gång. Jag hoppas verkligen att min kund har kunnat känna sig fin och glad i kläderna nu under sommaren.
 
 
Och så till sist då, tightsen. Även här blev det lite pysslande med mönster som sagt, men det gick ändå ganska fort eftersom jag hade lite att utgå ifrån. Var dock inte nöjd med en del vinklar och tyckte benen såg för vida ut nedtill. Tights ska ju sitta just tight. Så jag filade lite till på mönstret och tyckte sedan att det såg bra ut. Och slutresultatet blev bra. De blev väldigt likvärdiga i storlek som det par jag fått låna för att utgå ifrån. Jag upplevde ju så klart att de såg väldigt små/smala ut, men tightsen som jag hade som grund var ju i stl S och mönstret jag hade som referens var i stl XS och det vet jag är åt det större hållet i storlek. Så det bör ha blivit bra...
 
Tyg: samma prickiga tyg som ovan från Jofotex.
 
Och så till sist ett fyrtal i mössor. Samtliga vändsydda/bara och jag har helt glömt av vilka storlekar, men tror det var typ 50/52 & 52/54. Men kan minnas fel. Två utav dem i vanlig modell utan en massa extra häng och två stycken baggy eller med uppvikbar kant om man hellre vill ha det så. Samtliga tyger skickade direkt från beställaren eller Jofotex (men jag har alltså inte gjort några utlägg för tyg). Prickar, elefanter & klöver i olika färger och kombinationer. Med det avslutar jag denna beställning och tackar för förtroendet. Välkommen åter ;-)
 
 
 
Kommentera inlägget här: