Presenter till vuxna

I början av månaden fyllde den väninna som följt mig längst genom mitt vuxna liv år. Inget märkvärdigt så där, men jag kände i alla fall för att ge henne någonting. Och fick idén att på vinst eller förlust göra någonting till henne. Jag visste ju att hon gillade min tunikamodell, för det hade hon påpekat sedan tidigare. Däremot var jag lite osäker på vilka färger hon föredrog. Men lite diskret utfrågning som ledde till en nyfiken väninna ledde fram till tygvalet nedan. Och det roliga är att nästan alla färger hon raddade upp finns med i tyget. Tyget blev mycket, mycket finare som färdigt plagg än som bara tygstycke och jag är nöjd med resultatet. Dessutom hade jag storleksmässigt bedömt henne bra och tunikan satt riktigt bra på. Och faktum är att även väninnan blev nöjd så det blev en fullträff ;-)
 
Tyg: från danska Stoff2000 rakt igenom. Storlek ca 40/42 skulle jag tro. Vi är ganska lika, jag har gjort överdelen något mindre formad dock, än till mig själv. Rullfåll nedtill för en mer feminin touch.
 
Även grannen fyllde år i början av augusti. Och hur det nu var kom vi in på ämnet underkläder och jag berättade om virkade/stickade kalsonger med snabel. Det här nappade grannen på så så klart var jag ju tvungen att anta utmaningen och ge honom svar på tal. Kalsongerna nedan har alltså, trots att det är lite svårt att se, snabel. När jag överlämnade det hade han dessutom sina svärföräldrar på plats så jag passade ju på för att göra förödmjukelsen total ;-) (ni ser hornen jag har va?). Ett rejält gott skratt blev det för sällskapet. Men faktum är att jag har fått rapport om att kallingarna används flitigt och att de är mkt sköna. Dock tror jag nog att snabeldetaljen kommer uteslutas vid övriga beställningar, för det kan nog vara bland det fulaste jag har sytt!
 
Tyg: Bloomy Dream från Lillestoff/Znok, marinblå resår från Ruffle Fabric. Storlek L ca.
 

Sytt till familjens lillbus

Jag gillar att ligga steget före, vilket jag inte tror är någon nyhet. Ibland hinner man inte riktigt med dock, men när det kommer till kläderna till familjens minsting har jag hitintills hunnit med riktigt bra. Och det är himla skönt. Men bodyn nedan, den blev jag så ruskigt sugen på att sy trots att garderoben redan var full med fina kläder i alla möjliga härliga mönster och färger. Jag blir glad av det här tyget och gosfisen är så fin i bodyn. Och JA, jag VET, jag är lite enkelspårig, men rött är så himla FINT till det mesta så det fick bli röda kantband. Jag faller dit på det gång på gång så fort det finns en liten gnutta rött i tyget ;-).
 
Tyg: Rainbowphants från Lillestoff/Znok design, röd mudd från Stoff & Stil. Till lillherrn i stl 86.
 
När jag ändå klippte i det härliga tyget från Lillestoff tyckte jag att jag lika gärna kunde klippa slut på det. För det gick ju att få tag på mer, på rea dessutom. Men tji fick jag som var för långsam med beställning så det blev inga mer fanter :-( . Ja ja, det är ju trots allt bara tyg. Men i alla fall, det blev även en t-shirt med lite farfarsknäppning. En t-shirt som bör vara lagom till sommaren som kommer, eller ja, redan senvinter/vår. Men, jag höll mig från rött den här gången och tycker att det blev nästan lika fint med gröna detaljer. Men bara nästan. Och så blir jag ju så nedrans petig också och kände mig inte riktigt nöjd med själva knäppningen. Fast det är kanske bara jag som ser ;-)
 
Tyg: samma som ovan, kompletterat med grön mudd från Stoff & Stil. Storlek 92 till Lilleman.
 
Tyget nedan hade jag faktiskt klippt till i bitar så pass stora så att de skulle få bli kuddfodral var det tänkt. Mycket för att jag tröttnade på det och inte riktigt kom på vad jag ville sy utav det. Men så fick jag ett ryck och gick igenom min UFO-hög (för den oinvigde unfinished objects) och så vips tänkte jag ju att en t-shirt till minstingen funkade ju att sy utav tyget. Så nu ligger den här och väntar på att han skall växa till sig. Möjligen är det vita i tyget svagt, svagt missfärgat i en grå ton som har gjort att jag "tappat sugen", men det är knappt så jag märker det nu.
 
Tyg: fotoprint i form av cirkustyg. Skall vara ett danskt designtyg och är inköpt på Jofotex. Till lillbusen i stl 92, så han får allt växa lite till först.
 
Nästa plagg ut i kavalkaden är ett tyg med lite coola scootrar på. Jag velade väldigt ikring vilken färg ärmarna skulle få eftersom mitt svarta och vita enfärgade var slut och det röda inte alls passade till i mitt tycke. Men så av en sump hamnade stjärntyget bredvid och se där, stjärnorna matchade ju det blå riktigt, riktigt bra. Så det fick bli stjärnscootrar helt enkelt. Mitt vitt kantband upptill, vilket vi får se om jag får ångra bittert längre fram. Scootrarna kör i lite uppförs-och nedförsbackar ser det ut som. Det var en diskussion om detta i en tråd på facebook. D v s huruvida om tyget var väldigt snett eller inte. Jag hade för mig att det såg helt ok ut, men uppenbarligen så hade jag fel. Fast jag ogillar verkligen när sömmarna vrider sig så jag valde trådrakt framför rakt tryck den här gången.
 
Tyg: Scootrar från Nosh organics/Strömming design, stjärnor från Znok design & mudd från Stoff & Stil. Denna tröja får ligga till sig ännu längre för den är i stl 98.
 
Mera fordon kommer det här, i form av ytterligare ett fotoprint. Tillverkarna börjar lyssna på oss konsumenter i den frågan så det poppar upp ett och annat tyg. Om man är beredd att lägga 200 kr för en meter tyg. Det är inte billigt med tyg, men det är jäkligt kul att få till unika plagg. Nu har ju lillherrn redan en annan variant, d v s en långärmad tröja i stl 86 med gula kantband. Men han får sig en favorit i repris dock med röda kantband denna gången. Lite småsur är jag för att jag inte lyckades placera mönstret bättre på t-shirten. Hade varit trevligare att ha alla färger framtill på bilarna. Nu känns den lite...tråkig.
 
Tyg: fotoprint från Stoff & Stil, mudden från samma. Storlek 92 till lillbus.
 
Och sist ut för den här gången blir en t-shirt som jag ser min lilla gosfis framför mig i till sommaren. Nyckelpigor kan väl inte bli så mkt somrigare, om det inte också är en och annan prästkrage med också förståss ;-) Och återigen föll jag dit på...rött. Mest för att jag inte tycker svart känns så kul på sommaren, vitt inte är en kanonfärg till en liten med upptäckarlusta och turkost redan fanns i massor. Och så ville jag inte blanda in en ny färg heller.
 
Tyg: nyckelpigor från Jofotex/Ernst Textil, röd mudd från Stoff & Stil. Storlek 92.
 

Till några små huvudknoppar

Hoppsan hejsan! Här hade visst ett par inlägg poppat upp som jag inte hunnit med att fixa till text till. Nåväl, gör inte så mycket gällande dessa små mössor eftersom det inte är något märkvärdigt. Skulle säga att mössorna är i ca stl 2-4 mån och inte har någon planerad mottagare. Jag har ganska många mössor liggande i blandade storlekar och tänkte försöka mig på att sälja av dem till förmån för Barncancerfonden/Bröstcancerfonden framöver. Jag försöker göra så varje höst och nu är det alltså snart dags igen. Så, jag återkommer.
 
Tyg: coolt digitalt biltryck från M & N design, röd mudd från Stoff & Stil till kantband/knytning. Storlek ca 2-4 mån, möjligen något större.
 
Tyg: Znok/Lillestoff rainbowphant, supermysigt tyg till de mindre, kompletterat med grön mudd från Stoff & Stil. Det här är den sista snutten vill jag minnas. Storlek som ovan.