Mario i massor till triss i prinsar

Ja, det är bara att inse (förlåt att jag tjatar, men det känns lite sorgligt) att mammasytt inte står högst i kurs längre för äldsta grabben. Just det här gröna Mariotyget hade jag faktiskt inhandlat för äldsta sonens räkning, men när det nu var dags att klippa till och sy något utav det så rynkade han på näsan åt det. Småbrorsorna var förståss glada för nu får de ju tröjor/t-shirts i BÅDA färgerna. Ja allra minsta vilden opponerar sig förståss fortfarande inte i klädfrågan (förutom när kläderna ska PÅ eller AV för det är ju liksom inget roligt att vara stilla ens för en sekund). Det är inte så där jättevanligt längre att det blir en total syskonmatchning, men den här gången så blev det så. Båda mellangrabbarna gillar nämligen blått och det kändes som den schysstaste kombon till tyget så därför fick det bli lika för alla. Minstingens t-shirt avviker dock lite mest p g a att tyget verkligen inte räckte till mer.
 
Tyg: Mario jersey med lycra från Ixat/Korea samt mudd från Stoff & Stil. Storlek 122 till min stora 6-åring (hjälp, han börjar förskoleklass i höst, vart tar tiden vägen!?)
 
Jag är lite fundersam på hur passformen kommer bli på blivande 8-åringens t-shirt. Jag fick nämligen göra en liten nödlösning där också (ja, det blir visst så när man inte lägger ut mönsterdelarna i förväg och kollar så att tyget räcker ordentligt). Bakstycket är ett par centimeter smalare än framstycket. Hade jag tänkt till hade jag kunnat minska sömsmånen på samtliga fram- och bakstycken och hade då troligen fått till det en aning bättre. Men, men, även en erfaren kan slarva och göra galet ;-).
 
Tyg: som ovan. Storlek 134 till näst äldsta. Tål att växas i, men det känns bara dumt att sy 128:a!
 
Och ja, minstingen t-shirt fick minimini korta ärmar så där bestämde jag mig för att förlänga med mudd. Tyvärr tog jag väl kanske i lite och gjorde mudden lite onödigt kort, hade kunnat varit lite mer vidd för att inte dra ihop ärmen så mkt. Och så insåg jag när den var färdig att jag nog tänkt ganska fel, t-shirten borde nog ha varit märkt med stl 86 & inte 92. Hm, lite ringrostig tror jag ;-)
 
Tyg: som ovan. Storlek 86 & inte 92 som storlekslappen anger. Jag har hunnit jämföra med en färdig tröja/t-shirt.
 
Och nu tror ni väl att jag prioriterat familjen före vinster och beställningar ;-), men se det har jag inte. Jag vill bara inte avslöja vinsterna förrän de nått sina mottagare. En beställning ska jag dock visa upp inom det närmaste också. För de som saknat lite inlägg från mig kan jag i alla fall glatt hälsa att det i alla fall blir två till den här veckan ;-)
Kategori: Taggar: t-shirt, trikå, överdel;
Emeli:

Vilket häftigt tyg! Själv är jag ett stort Super Mariofan!

Kommentera inlägget här: