Kwik knit & kwik sew?

Ja, det första stämmer, det andra får det nog bli ett nja på, åtminstone i barnens ögon. Mössan blev ett snabbt projekt här i slutet av förra/början av denna veckan. Fick med mig lite garn hem från mamma & blev grymt sugen på en mössa i det ena garnet. Det var liksom mina färger. Passar både vinter-och vår/höstjackan. Och den är inte så varm eftersom stickningen med kwik knit/påtramen blir ganska luftig. Men jag är nöjd, det gick snabbt och blev schysst resultat fort och den blev härligt baggy.
 
Frihandad mössa, inget mönster bara kwik knit ramen och kroken och lite fantasi. Tror ramen var ca 22 cm i diameter vilket blev helt ok. Har ingen aning om material och namn på garnet, men grymt snyggt är det i alla fall.
 
T-shirtarna håller nog inte barnen alls med om att det är något raskt med alls. Broderierna syddes upp strax efter det att äldsta sonen kommit med sitt önskemål om lite "coolare" broderier (allt ska vara coolt just nu). Men sedan har t-shirtarna blivit lite liggande. Under påskhelgen lovade jag att de skulle bli färdiga och det blev de också. 6-åringen är helfrälst i Ninjago så alla Ninjagogubbar skulle broderas upp. Och jag är egentligen bara nöjd med hälften. Kvaliteten på två av broderierna var ganska så kass tyvärr. Men han är nöjd så då får väl jag försöka vara det också. Prickiga ärmar ville han ha. Framstycket är i dubbelt tyg eftersom det blev stor broderyta och det är ganska så oskönt med så mkt broderi direkt mot huden. Jag vändsydde vid ärmarna mot framstycket, vilket blev riktigt bra.
 
Tyg: enfärgat från Znok design & prickar från Jofotex, mudd Stoff & Stil. Storlek 122 till min inte så lilla kille längre.
 
Blivande 8-åringen går här hemma och är lite allmänt kärlekskrank. Det är en utav mina närmaste väninnors döttrar som han svärmar lite extra för just nu. Och i stället för att säga det rakt ut ville han ha en t-shirt som symboliserade det hela (så den här t-shirten måste ju bara hamna i sparalådan med en liten söt historia nedskriven). Broderiet har jag satt ihop utifrån tre färdiga broderier enligt sonens egna önskemål. 6-åringen retas och säger att det är en tjejtröja eftersom det är så mkt rosa och hjärtan, men vi andra envisas med att det visst inte är så och alla kan ha vad dem vill ju. Den här t-shirten blev broderierna väldigt bra på, men jag tycker kanske inte att det är den snyggaste t-shirt jag sytt totalt sett. Halva framstycket är dubbelt för lite större komfort mot huden.
 
Tyg: turkos jersey från JNYdesign och mudd från Stoff & Stil. Storlek 134 till min kärleksfulla "stora" kille.
 
Har ni förresten sett att jag börjat blogga på annat håll också. En lite mer privat blogg där jag inte pratar om det jag syr då jag inte vill blanda allt i samma. Kika gärna in där också om du är nyfiken på hur min vardag som hemmaförälder på heltid ser ut. Bloggen heter "Jag rakt upp och ner". Välkommen!
Kategori: Gott & Blandat Taggar: mössa, stickat, t-shirt, överdel;
Louice:

Du har fått mail ifrån mig som jag hoppas du kan hjälpa mig med! :) Tack på förhand!

Svar: Och du svar ;-)
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: