Mario i massor till triss i prinsar

Ja, det är bara att inse (förlåt att jag tjatar, men det känns lite sorgligt) att mammasytt inte står högst i kurs längre för äldsta grabben. Just det här gröna Mariotyget hade jag faktiskt inhandlat för äldsta sonens räkning, men när det nu var dags att klippa till och sy något utav det så rynkade han på näsan åt det. Småbrorsorna var förståss glada för nu får de ju tröjor/t-shirts i BÅDA färgerna. Ja allra minsta vilden opponerar sig förståss fortfarande inte i klädfrågan (förutom när kläderna ska PÅ eller AV för det är ju liksom inget roligt att vara stilla ens för en sekund). Det är inte så där jättevanligt längre att det blir en total syskonmatchning, men den här gången så blev det så. Båda mellangrabbarna gillar nämligen blått och det kändes som den schysstaste kombon till tyget så därför fick det bli lika för alla. Minstingens t-shirt avviker dock lite mest p g a att tyget verkligen inte räckte till mer.
 
Tyg: Mario jersey med lycra från Ixat/Korea samt mudd från Stoff & Stil. Storlek 122 till min stora 6-åring (hjälp, han börjar förskoleklass i höst, vart tar tiden vägen!?)
 
Jag är lite fundersam på hur passformen kommer bli på blivande 8-åringens t-shirt. Jag fick nämligen göra en liten nödlösning där också (ja, det blir visst så när man inte lägger ut mönsterdelarna i förväg och kollar så att tyget räcker ordentligt). Bakstycket är ett par centimeter smalare än framstycket. Hade jag tänkt till hade jag kunnat minska sömsmånen på samtliga fram- och bakstycken och hade då troligen fått till det en aning bättre. Men, men, även en erfaren kan slarva och göra galet ;-).
 
Tyg: som ovan. Storlek 134 till näst äldsta. Tål att växas i, men det känns bara dumt att sy 128:a!
 
Och ja, minstingen t-shirt fick minimini korta ärmar så där bestämde jag mig för att förlänga med mudd. Tyvärr tog jag väl kanske i lite och gjorde mudden lite onödigt kort, hade kunnat varit lite mer vidd för att inte dra ihop ärmen så mkt. Och så insåg jag när den var färdig att jag nog tänkt ganska fel, t-shirten borde nog ha varit märkt med stl 86 & inte 92. Hm, lite ringrostig tror jag ;-)
 
Tyg: som ovan. Storlek 86 & inte 92 som storlekslappen anger. Jag har hunnit jämföra med en färdig tröja/t-shirt.
 
Och nu tror ni väl att jag prioriterat familjen före vinster och beställningar ;-), men se det har jag inte. Jag vill bara inte avslöja vinsterna förrän de nått sina mottagare. En beställning ska jag dock visa upp inom det närmaste också. För de som saknat lite inlägg från mig kan jag i alla fall glatt hälsa att det i alla fall blir två till den här veckan ;-)
Kategori: Taggar: t-shirt, trikå, överdel;

Fortfarande ebb i systugan

en jag har hunnit pyssla med lite annat. Sådant som är lätt att göra när man sitter i soffan och inte behöver ha fullt fokus. Tyvärr så får väl den här skapelsen (eller de här) vänta till de kalla höstvindarna kommer, för nu ska vi ju faktiskt gå mot varmare tider. Även om de senaste dagarna häromkring i alla fall mest sett grått och mulet ut och en och annan regndroppe har fallit. Nå i höst/vinter lär jag vara varm om huvudknoppen i alla fall!
 
Här borde jag ju då skriva vad det är för garner, men jag har lyckats försnilla lappen med produktinfo för det gråblå och det andra fick jag av mamma och det var restgarn. Jag har i alla fall använt en Kwik knit ring för ändamålet. Stoff & Stils största (garnet drog ihop sig väldeliga och blev inte så elastiskt).
 
I övrigt då? Jo jag har faktiskt lyckats klippa till en del också. Det funkar med lille vild ikring fötterna. Nu har jag dessutom fått dit barnsäkerhetsspärrar på samtliga mina lådor så nu får jag ha mina småsaker ifred, inkl saxar och annat "småbarnsfarligt". Jag har samtliga vinster tillklippta och en beställning också, samt en del plagg till mellangrabbarna. Jag hoppas ha både energi och tid till att sitta vid symaskinerna en stund (förhoppningsvis flera stunder) i helgen. Sytarmen skriker efter att få sig lite näring. Jag behöver verkligen få koppla av med mina "raringar". Så håll tummarna för att jag kan uppdatera bloggen med en massa kul under kommande vecka. Jag vågar inte lita på det, men ska göra allt jag kan för att det ska bli så. Lilleman gillar att vara ute så jag får väl skicka ut barnaskaran med barnafadern ;-).
Kategori: Mössor & Scarfs Taggar: handarbete, handledsvärmare, kwik knit, mössa, stickat, torgvante;

Vad händer med Älsklingsfrö?

Jo förstår ni, jag har inte gått under isen. Och jag har inte glömt bort vinnarna i utlottningen. Det är bara så här att jag nu första veckan efter barnens påsklov har varit totalt slut. All energi just nu går åt till att jaga efter familjens "vilda bebi". "Lille vild" (kärt barn har många namn) som för ett år sedan var världens lugnaste bebis har trappat upp tempot och är både högt och lågt och överallt. Det är mer regel än undantag att hitta honom antingen på väg upp på/på köksbordet, ovanpå en utav kaninburarna eller på annan väldigt olämplig plats. Vi snackar här klätterapa deluxe, och som sagt jag blir matt bara av att skriva om det ;-). Min syhörna lever också farligt och det hjälper ju liksom inte riktigt att banna i ett på en 16-månaders vilde. Det blir bara ett stort garv tillbaka. Men han är verkligen världens underbaraste så det är ju svårt att vara arg eller irriterad på honom några längre stunder.
 
Han kastar sig iväg mot trappen vid minsta antydan om att grinden kan vara öppen och ja, han har faktiskt hunnit med att prova på ett bad i toalettstolen också. Som tur är så var det inte huvudet före, utan fötterna och han var mest arg över att sitta fast. Så ja, jag har inte kommit riktigt så långt som jag önskar med vinster och ev beställningar. Men de är faktiskt tillklippta allihopa i alla fall, så något har hänt. Dessutom åker jag i helgen iväg med min lillasyster på en välbehövlig minisemester ;-).
 
Men en liten positiv nyhet har jag, och har du inte redan upptäckt det så är du varmt välkommen in på min nystartade Facebooksida. Älsklingsfrö  har alltså också vågat sig in där nu (eller snarare, jag har vågat ta klivet med en facebooksida till Älsklingsfrö). Kika gärna in och gilla sidan så blir jag jätteglad!
 
 
 
Vild och lite galen men aldeles fantastisk och underbar!