En himla massa smått och gott!

Som sagt, en heldag vid symaskinerna i lördags genererade i att en rejäl hög med plagg kunde läggas till handlingarna. Nedan kommer ett par översiktsbilder och eftersom det främst handlar om basplagg tänker jag inte orda så mycket om hur jag har gått tillväga.Ytterligare en mysig heldress i velour ska det bli till lilleman och orkar jag så får det kanske bli en liten tut på den. För de är bra praktiska, mysiga OCH snygga nu när det är lite kyligare utanför hemmets väggar (och just nu när det byggs, även innanför mellan varven).
 
1. Sötfiluren stolt knatandes med gåvagn i sin racerbilsdress. Myskille deluxe ;-)
2. Ovan nämnda dress, stl 80, utan innehåll. Inte alls så slimmad som jag gör dressarna i trikå. Vill att den här modellen ska vara mer utav ett "utanpåplagg" och har gärna en body, linne eller en t-shirt under dressen. Ger snyggt pös. Mönstret har jag gjort själv så jag får väl erkänna att jag är lite extra nöjd, nu när jag ser att det faktiskt sitter kanonbra (har ju inte haft någon egen liten modell att prova på tidigare. Tyg: racerbilsvelour från Liandlo, mudd JNYdesign.
 
3. Härlig body i stl 80 som blev så fin på lilleman. Tyg: stars från Znok design, mudd från SToff & Stil.
4. Ytterligare en body, men storlek 86 till vår/sommar. Tyg: violer från Znok design, mudd Stoff & Stil.
5. Muddbyxa stl 80. Tyg: kollege från gömmorna, mudd Stoff & Stil.
6. Muddbyxa med fickor i brun velour st l86. Tyg: velour från Jofotex, mudd Stoff & Stil.
7. Muddbyxa i randig velour stl 80. Tyg: velour från MiniSkunk, mudd Stoff & Stil.
8. Velourtights stl 86. Tyger: Jofotex, mudd Stoff & Stil.
9. Velourtights stl 80. Tyg: Jofotex, mudd Stoff & Stil.
 
 
Som synes ovan blev det även sytt en massa scarfs och lite tvättlappar/minisnuttar. Några scarfs behåller vi. Nu när det blivit kyligare ute är de perfekta i stället för halsduk t ex. Sugen på att göra mig modell större till mig själv faktiskt. Alla stannar som sagt var inte, det finns tre med nyckelpigor, två med monstertrucks och de två med stjärnor på koboltblå botten till salu om man är intresserad. 40 kr styck.
 
Sist ut att presenteras är två par kalsonger i stl 116 till 5-åringen. Grymt snygga i Gekkos cikeltyg som jag dock valde att färga lila. Lite synd att jag inte har ngt kvar utav det tyget för en topp till mig själv hade varit riktigt snyggt tror jag.
 
Kategori: Gott & Blandat Taggar: body, bodysuit, boxerkalsong, byxor, heldress, muddbyxor, scarf, snutte;

Till mig, bara mig!

Japp, det kommer mera till mig själv. Och det här skall liksom bara vara början är det tänkt. Om ett par veckor är det dags för den andra utav årets härliga syträffar i Uppsalatrakten. Och den här gången är planen: sy till mig själv. För det är min garderob som är i störst behov utav en uppdatering. Jag behöver bland annat byxor, både snyggare och lite mera hemmamys. Men en himla massa annat också. Dock inte fler linnen nu skulle jag nog vilja påstå ;-)
 
Först ut den här omgången är ett gäng tajts till mig själv. Jag provade ett mönster som fanns i Ottobre Women nr 2/2011. Det där numret som jag har insett att jag skulle kunna tänka mig att sy väldans massa plagg ur. Tajtsmönstret var bra, i alla fall om jag hade följt min instinkt och INTE gått enligt deras måttabell. Den tyckte jag skulle ha stl 46, jag gick ner till 44, men det första paret blev STORT. Tights ska ju liksom sitta TIGHT och det gjorde de INTE. Blev för stora i midjan, både vida och hög. Att tyget inte räckte till fullängd är ju en hel annan sak. Jag "slafsar" runt i dem här hemma när ingen annan ser mig ;-).
 
Det andra paret som syddes i brunt syddes i stället i stl 40 och där började det likna något, midjan kortades 5 cm och jag sydde dem i fullängd. Dock visade det sig att fullängd var lite väl långt för korta mig ;-). Men par nummer tre är jag helnöjd med. Där valde jag förutom den lägre midjan även att korta dem på längden OCH skippa sömsmån. Nu är jag nöjd och det är den varianten jag kör på hädanefter. De här syddes färdigt för nästan två veckor sedan, men har fått ligga till sig gällande bloggandet.
 
Tyg: randigt inköpt billigt ngn syfestival för ett bra tag sedan, brun och hallonröd jersey från Znok design. Samma mönster som tidigare nämnt, men stl 44 på första paret, därefter stl 40 med resp utan sömsmån och en del ändringar.
 
I lördags lyckades jag förhandla mig ett riktigt sömnadsrace här hemma. Jag hade en ganska ordentlig hög med tillklippt som jag jobbade av, faktiskt lyckades jag rensa högen från sybordet. Därtill har jag lyckats städa iordning i min syhörna OCH klippa till en ny hög med plagg. Och inte ett enda till mig själv *skratt*. Men när den här omgången är tömd så är det bara till mig själv ett tag, så det så ;-) Mössan nedan blev till utav det sista som fanns kvar utav det lila stjärntyget. Lilleman fick sig ett plagg också och har haft det idag och var så fin så i det. Mössan har bara framsidan i stjärntyg, baksida och insida är i limegrön jersey. Eftersom jag ville ha en varmare mössa så är den faktiskt fodrad med ett laget fleece halvvägs upp mellan de båda jerseylagren. Mjukt och gosigt och jag som har långt hår vill inte få det statiskt så därav lösningen med fleecen.
 
Tyg: både enfärgad och mönstrad trikå från Znok design. Storlek 52/54 på mössan till mitt huvud med omfånget 53,5 cm.

Det här linnet har legat tillklippt nästan sedan sommaren tror jag. Tygbiten var för kort på längden, vill minnas att jag bara hade beställt 0,6 m utav det. Så planen var från början att avsluta med en bred strechspets. Men jag kände mig inte sugen alls på det nu när det väl var dags att sy ihop linnet. Men däremot insåg jag att Stoff & Stils mörkare turkosa mudd passade suveränt bra till det mörkare turkosa i linnet. Så det fick bli kantband och bred mudd nedtill som avslut. Nöjd med beslutet och linnet blev lite tuffare och inte så sötpluttigt som jag tycker att det annars hade blivit med spets.
 
Tyg: mera Znokk design i form av violer, samt mudd från Stoff & Stil. Storlek ca M till mig själv.
 
Och som lite avslutning på den här omgången till mig själv blev det en favoritmodell i repris i form utav mönstret Verona från samma Ottobre som tightsen ovan. Dessutom är klänningen till största delen redo:ad. Har nämligen slaktat en egensydd cirkelkjol och en singoallaöverdel för den här klänningen. Jag kände att de hade gjort sitt i garderoben, men gillade tyget så mkt så det gott kunde få sig ett nytt liv i en klänningsmodell som känns mer välsittande. Jag är ju i alla fall ett par storlekar mindre nu än innan jag blev gravid med minstingen. Några mindre bitar som var oanvända hade jag kvar utav tyget och fick komplettera med och några nödlösningar fick jag ta till (som att kjoldelen fick delas upp i fler än två bitar, men det syns inte så tydligt. Visst kan man ana att vissa tygdelar är lite mer använda än övriga, men det är i alla fall inga färgskiftningar. Och jag är grymt nöjd med min redo!
 
Tyg: Rymdblomma tror jag det hette, shoppat på Jofotex i alla fall, en liten bit randig viscosejersey fick användas till den helfodrade framsideöverdelen, men resultatet blev bra ändå. Storlek 40.
 
Måste ju bara kasta in en före bild också, så ni får se vad jag utgick ifrån:
 
Kategori: Gott & Blandat Taggar: klänning, tights, underdel, znok, överdel;

Välbehövlig påfyllning i min EGEN garderob

Trikåtoppar som sitter bra är jag i stort behov utav. Raglanärmat gillar jag ju mycket till barnen och när jag hittade ett mönster från farbenmix så tänkte jag att det var lika bra att slå till. Och det beslutet är jag glad för, för det var ett riktigt bra mönster som jag absolut kommer kunna variera en hel del. Jag har redan hunnit sy mig tre olika utifrån samma mönster. Äntligen kan jag hugga in på min härliga hög med trikåtyger. Men först ut fick det faktiskt bli en i ett defekt tyg, med stora missfärgade partier bl a, så det blir en pyjamastop/sunka runt i hemmatopp ;-). Till barnen gillar jag ju färg och kontraster. Till mig själv känns det som att kontrasterna inte är riktigt lika välfungerande så dekorsömmar och val av kantbandsfärger är lite diskretare och kanske...sobrare?!
 
Min toile ;-), jag är som synes en aning kurvigare än min provdocka trots att måtten ska vara de samma över byst, midja och höft. Min näst äldsta son har fotat mig här så därav lite sneda och vinda bilder ;-) Storleken på tröjan är en förlängd 38/40.
 
Tyg: Stars från Znok design samt vit mudd till kantband från Stoff & Stil till mamman. Jag har faktiskt klippt upp hela min bit nu, så det blir en matchande sommarbody till lilleman och en mössa till mig själv! Samma mönster som ovan så klart, men det räckte inte till långa ärmar, men kortärmade toppar behövs också.
 
Tyg: minns inte vad detta heter, men kommer från Kameleont design/Mjuka tyger, vit mudd från Stoff & Stil. Samma mönster, men valde att göra urringningen v-ringad och lite djupare samt att ha muddavslut för lite "puff".
 
Jag gillar att mönstret ger en tajt passform utan att t ex sitta åt för mkt över ärmarna. Mina mått anger att jag ska ha en betydligt större storlek (som oftast) men jag jämför alltid med en överdel jag tycker om passformen på och som jag vet sitter bra och inte är varken för tight eller för luftig. Modellen ska trots allt vara ganska tight enligt min uppfattning. Jag har en del överskott framför allt runt magen, men sträcker jag på mig (utan att stå och dra in magen) så syns det inte så mkt trots allt.
 
Ser att det var ett dumt drag att faktiskt låta den kortärmade toppen vara lite veckad, för det ger faktiskt intrycket av att jag är ännu större (ger "valkar" som faktiskt inte finns där). Jag vill dock minnas att jag valde att gå upp en storlek för när jag ritade ärmarnas sidsömmar och som sagt, toppen förlängde jag för jag avskyr för korta överdelar, jag vill att de skall sluta ungefär på höften. De två första kanske blev en aningens långa, den tredje kortade jag 5 cm så jag ska känna mig fram lite innan jag går på och gör flera.
 
Kategori: Taggar: t-shirt, topp, trikå, tröja, överdel;