Byxor på olika vis

Förra veckan fick jag till lite byxor också. I övrigt har tempot på sömnaden varit lite lägre. Näst på tur står ett gäng beställningar som ligger utklippta och skall sys ihop. Det är veckans projekt, hoppas kunna skicka allt senast måndag. Nå, byxorna nedan är sydda i två olika mönster. Och ibland bannar jag mig själv för att jag skall vara igång och peta på mönster som funkar och har funkat lääänge! Jag gjorde nämligen om mitt muddbyxmönster och nu är jag inte helt nöjd längre. De blev en aning för tighta över stjärtpartiet tycker jag nog. Vi får se vad jag orkar göra åt saken, jag tänker i alla fall inte prioritera det inom det närmaste. Byxorna är kanon från ca 0-1 år i alla fall, betydligt bättre proportioner än tidigare. Det är främst i de större storlekarna, från 4-5 år och uppåt det känns som att jag inte riktigt fick till det. Förutom att ändra mönstret har jag valt att korta muddarna. Från 22 cm höjd i ovikt tillstånd till 15 cm i småstorlekarna (typ upp till 2-3 år i alla fall) respektive 20 cm i de större storlekarna. Det ser i alla fall att falla väl ut.


Tyg: gul härlig velour från Jofotex ,muddar från Stoff & Stil (egenfärgad). Eget mönster i stl 122, 62 & 110.

Sedan syddes två par byxor/tights i en helt annan modell. Ja, de är mer som tights, men i framför allt de mindre storlekarna väljer jag att sätta muddar med samma höjd som ovan. Även det här mönstret har jag lagt ner energi på att förändra och det känns som att det ska ha blivit helt ok. Jag har också sett till att mönstrena skall harmoniera med varandra. D v s så att stl 62 skall ha samma mått i båda storlekarna, dock att den här modellen är betydligt tightare. Men längden skall vara densamma. Det första paret tights är i stl 62 till min minsting. En liten "stuvbit" fick tjänstgöra. De här passar till de flesta bodysarna i garderoben. Det andra paret är beställda och levererade till bästa väninnan som väntar bebis i mitten av mars. Med andra ord kan det bli när som helst nu så gott som. Och det är minst lika spännande som att gå och vänta själv (kanske mer, för själv var jag mest irriterad mot slutet).


Tyg: JNYdesign rakt av. Eget mönster stl 62.


Tyg: även här JNYdesign rakt av. Tack för hjälpen NyfiQen. Stl 56 i eget mönster.

Och här hade jag tänkt mig ett gästinlägg...

men det var inte äldsta sonen alls intresserad utav ;-). "Nej mamma, det får du göra" svarade han bara när jag sade att han kunde få skriva i bloggen också. Tröjan nedan är nämligen ett gemensamt projekt som vi tog oss an i lördags förmiddag. Dagen innan hade han feber och var inte alltför kaxig och på lördagförmiddagen var det lite sura miner för att han inte fick följa med pappa och syskonen in till stan. Men efter lite lirkande och löfte om att vi skulle göra någonting tillsammans blev det bättre. Och tröjan låg redan tillklippt (har en skaplig hög med tillklippt nu) så det blev ett relativt snabbt projekt. Han ville inte sy helt själv (även om jag tror att han skulle kunna fixa större delen av den själv) men pedalen ville han hantera. Jag fick helt enkelt styra tyget hela tiden och sköta jobbet på CoverPron. Men det är himla kul att han vill vara delaktig och blir så stolt när han kan tillsammans med mamma. Min tag fick tröjan, men snart får jag väl fixa en tag som står för barnen på ett annat vis ;-). Och har man sytt är det klart att man skall få fota tröjan själv också. Så här kommer den från två olika perspektiv.


Bild ett är barnperspektivet. "Mamma, jag får inte plats med tröjan i kameran".


Bild två presenterar mammaperspektivet. Det prickiga viscosetyget med lite inslag av lycra/spandex tror jag är inhandlat hos MG tyget på någon syfestival, men jag minns inte riktigt. Muddväven kommer från JNYdesign.

Ammande mamma behöver också nytt!

Och det här är mitt första försök på amningstopp a la Boob. En tygbit som inte klarade kvalitetskontrollen fick tjänstgöra som toile. Det är några saker jag tänker rätta till innan jag syr i det tyg som jag tänkte använda. T ex blev omlottdelen i kortaste laget. Den inre delen sydde jag dit elastiskt transperent gummiband på, men det blev inte bra, skippar nog det nästa gång. Sedan tänker jag räta ut nederkanten på tröjan så den inte är så svängd, för tyvärr blev det inte så lätt att få snyggt. Muddarna kommer också göras lite kortare och snävare. Även om det blev snyggt med de här långa som får sig ca en decimeters uppvikt, så är det inte alltid så praktiskt. Nå, den här tröjan kan jag i alla fall skrota runt i på hemmaplan. Tyget som är bubbligt, vilket det inte ska vara, ser inte bubbligt ut på eftersom mina "kurvor" rätar ut det. Toppen är ju lite tight i modellen. Och amningstoppar kan jag just nu inte få för många av ;-).


Tyg: från JNYdesign rakt av. Tyvärr har detta fått dras tillbaka då de röda ränderna krymper mer i tvätten än de vita. Så de vita ränderna blir bubbliga. Snällt nog fick jag ett nytt valfritt tyg och fick ändå behålla detta. God Service kallas det! Stl L.