En härlig och rolig storbeställning till jul!

I november hörde en bekant av sig och ville lägga en "liten" beställning. Inte så liten och inte blev den mindre efter lite komplettering. Önskemål fanns om att delar utav den skulle vara färdig till början utav december och det såg jag inga problem med. Sedan har familjen varit sjuk, den ena efter den andra och tiden bara rann mig ur händerna. Så tyvärr blev det bara ett par kalsonger färdiga och tyvärr visade det sig att inte ens de var framme till rätt dag :-(. Nu vet jag i alla fall att beställningen i övrigt kom fram i tid för att bli julklappar. Annars hade jag fått skämmas rejält!
 
Till barnplaggen och trosorna fanns det tydliga önskemål om tygval, däremot fick jag helt fria händer när det kom till kalsongerna. Färgglatt och gärna typ smurfarna fick jag som vägledning. Så det var ju givet att hugga in på smurftyget och det var också dessa kallingar som syddes och skickades först. Ett önskemål var dessutom lite längre ben så jag förlängde mönstret med 8 cm och tror att det blev riktigt bra. Hoppas så klart att de passar kanon på. Själva jobbet är jag i alla fall nöjd med och det har gett mig mersmak. Är ganska sugen på att sy ett gäng till maken också ;-)
 
Tyg: smurftyg köpte genom Ixat och schackrutig resår från ruffle fabric. Storlek M.
 
 
I helgen som passerade hade vi tänkt ha en liten syträff, men fick inte till det av olika anledningar. Lördagen lyckades jag inte ens få till någon sytid på och jag gick runt och var allmänt irriterad. Men, söndagen var jag desto effektivare på. Plaggen nedan var alla tillklippta, men sömnaden var inte ens påbörjad, så jag högg in på allt och gav mig den på att allt skulle vara packat och klart när jag gick och lade mig. Och det var det! Vilket kändes himla skönt. Det mesta flöt på under arbetets gång, inga större missöden, men en och annan upprepad trippelsöm och någon overlocksöm som behövde sprättas blev det. Och jag tror att jag till slut lyckades få dit namnlappar på samtliga plagg, även om de hamnade på lite olika ställen.
 
Tyg: giraffer från Strömming (så fantastiskt mjukt) och resår från ruffle fabric. Samma mönster och storlek som ovan.
 
Tyg: Maria nyckelpiga från Liandlo, prickig vikresår från Husqvarna tyger & symaskiner i Norrköping. Storlek 34/XS.
 
Tyg: Apor & elefanter från Znok design, vikresår från Bibbis textil, samma mönster som ovan.
 
För ovanlighetens skull så var ju beställningen till största del bestående av vuxenplagg. Jättekul och samtidigt lite extra pirrigt. Barnplaggen är jag inte det minsta orolig för eftersom jag sytt så mkt barnplagg de senaste åren. Dessutom är inte passformen lika viktig. Eller jo, viktig är den, men det är inte lika knepigt eftersom barn är mera lika i kroppen. Nåväl, önskemålet var två tunikor med två matchande byxor. Byxorna skulle kunna matcha båda tunikorna för bästa möjliga  kombinationsmöjligheter. Efter lite klurande känner jag mig riktigt nöjd och att jag lyckades riktigt väl. Eftersom jag inte hade någon grön/limegrön mudd som matchade bra till den gröna velouren, valde jag att bryta av helt med en färg som också fanns med i båda tygerna. Nedan ses de olika kombinationsmöjligheterna. Samtliga plagg är i stl 86 och jag hoppas nu inte tunikorna blev aldeles för vida.
 
Tyg: velour från JNYdesign, apor & elefanter från Znok design och mudd från Stoff & Stil. Storlek 86, egna mönster rakt av.
 
Tyg: till byxorna som ovan, tunikan i tyget "Deep in the Jungle" från Znok design/Lillestoff. Storlek 86
 
Slutligen avslutade jag en lång dag med att sy tre par kalsonger till. Det var väldigt skojigt att ha lite olika resårer att välja mellan faktiskt. En schysst resår gör ganska mycket för slutfinishen och jag är nöjd med de kombinationer jag lyckades få till. Och som sagt, det har gett mersmak så lite längre fram dyker det nog upp fler manliga underverk ;-).
 
Tyg: Maxistars från Michas Stoffecke, resår från ruffle fabric. Storlek M.
 
Tyg: scootertyg från Jofotex, resår från ruffle fabric. Storlek M
 
Tyg: stjärnor från JNYdesign, resår från MrsBao. Storlek M.
Kategori: Beställningar & säljes Taggar: byxor, kalsonger, trosor, tröja, tunika, underdel, underkläder, överdel;
Smilla :

Jättefina grejor du sytt! Resårerna gör verkligen sitt, jag måste nog kolla in den sidan ;)
Trist att sjukdommar har försenat beställningen...men det går ju inte förutse sån´t ...

Svar: Tack! Ja resårerna gör en väldig massa för slutfinishen och det är kul att ha lite att välja mellan. Dessutom verkar de här väldigt mjuka och behagliga mot huden.
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: