Ibland blir det lite hjärnsläpp...

och då är det minsann tur att man har fler än ett barn ;-). Tröjan nedan var tänkt till äldsta sonen som ett tag hade ganska ordentlig tröjbrist eller snarare brist på t-shirts med lång ärm. Nu har jag lyckats råda bot på den med hjälp av bland annat lite hemsytt, men även köpta tröjor.  Men som sagt, även tröjan nedan var tilltänkt till honom. Men, trots att jag tyckte mig jämföra ärmens längd med mönstret måste jag fått lite lätt hjärnsläpp, kan man skylla på graviditetsförvirring kanske ;-)? Tröjan blev med andra ord aldeles galet för kort i ärmarna (jag har söner med ganska långa armar, ett arv från modern tror jag) och det upptäckte jag såklart först när sonen fick prova tröjan. Eftersom jag inte hade minsta lilla lust att börja sy om den så fick det sluta med att mellankillen fick denna (och även den petrol/turkosa retroringströjan) tröja i stället. Han blev ju så klart nöjd och glad, vilket inte äldsta blev så när ork infinner sig skall så klart han också få sig en fin tröja. En larvig liten detalj som irriterar mig är att den ju nu är felmärkt storleksmässigt. Så jag tror att jag till sommaren kommer kapa ärmarna så det blir t-shirts i stället. Eller åtminstone till nästa sommar om tröjan fortfarande är vid liv då. Då kommer den få lång användningstid i alla fall ;-).


Tyg: klövertyg från DeerDot, röd samt jeansimiterad jersey från JNYdesign. Märkt stl 128, men ärmmissen gör den till en stl 122 snarare.Här syns en liten glimt utav bakstycket som alltså är i JNYdesigns jeansimiterade jersey.

Kategori:

Mot solnedgången i flygplan...

Lite den känslan får jag faktiskt av den här tröjan. Det är ett utav de "överraskningstyger" jag fick hem från Jofotex när maken var så snäll och hämtade upp lite tyg åt mig. En halvmeter räckte precis till en tröja till minstingen i stl 110. Det blev en tiocentimetersremsa kvar i ena kanten ungefär, det är allt. Och minstingen blev helnöjd, skulle ha på sig tröjan nästan med en gång. Och jag gillar att det inte är något gammaldags stridsflygplan eller liknande utan att det är massa fönster på planen och det ser ut som typ charterflygplan. Tyget kan ju tyckas lite dystert, men de limegula/gröna ciklarna, eller solarna i mina ögon då, gör ju att det lyser upp en del och de röda kantbanden och fållsömmen tycker jag lyfte tyget en dimension ytterligare. Har flera utav tygerna från Jofotex kvar att förädla.


Tyg: danskt designtyg köpt genom Jofotex. Tröja till minstingen i stl 110.

Kategori:

Iris Visa

Ännu ett alster i bambuinterlok från Strömming design. Det tål att sägas igen: bambuinterlock är verkligen fantastiskt mjukt. Valde även denna gång att bandkanta med samma tyg som plagget i övrigt ör sytt med. Men det räckte inte riktigt hela vägen så grenens bakstycke är faktiskt kantat med orange muddväv. Man kan se att det skymtar fram lite längst ner i bensluten, men det är verkligen ingen tydlig detalj. Tyget jag hade fått tag på räckte till en bodysuit och matchande mössa. Den här lilla busfiluren i magen får många mössor tror jag.

Att sy dessa bodysuits är väldigt smidigt och det går ganska fort. Det är ju inga stickningar alls att tala om, bara en massa bandkantning och med CoverPron så är det snabbt avklarat. Det som tar allra längst tid är faktiskt att få dit alla knappar, mäta och fixa så att de verkligen hamnar rätt och det blir ett bra slutresultat. Än så länge har jag bara graderat upp mönstret till stl 68 och i den största storleken går det då åt 9 knappset. Så lite jobb är det ju med knappandet. Men det är oftast en aktivitet jag kan företa mig i soffan när barnen tittar på tv eller liknande.

Och den lilla mössan ligger än så länge knapplös, men det är tänkt att även den skall få knappar lite senare. Mittpartiet av mössan är enfärgat och sidorna mönstrade. När jag syr mössorna lägger jag overlocksömmen utvändigt och stickar sedan ner den. På så vis blir det inga skavande sömmar på insidan. Tror liten i magen kommer se ut som en söt liten kantarell i vår i sina solgula härliga kläder ;-)


Tyg: Iris visa från Strömming design. Rakt av till kantband och allt, ja och en liten snutt mudd till kantband från JNY design. Suit i stl 68, mössa förhoppningsvis i stl 62/68.