"Jag skall vara en KATT"

Hade mellersta sonen klart och tydligt deklarerat för fröknarna på förskolan när de undrade om han ville vara en sommarpojke/flicka eller en blomma eller någon insekt på förkskolans gårdsfest. Ingenting dög minsann, utan KATT var det enda han skulle vara. Så det fick han. De skulle fixa till kattsvans och öron på något vis, men så fick jag ett ryck och tänkte att en kattkostym kan vi ju alltid fixa till. Det finns dåligt med utklädningskit här hemma så risken finns nog att jag åker på att ordna mer vartefter. Som en varsinn piratkostym till kommande födelsedagskalas kanske ;-) Nå, jag tog itu med projektet och utgick från ett befintligt bodysuit mönster i stl 104. Förlängde lite här och var och mätte på sonen 117 cm lång så nu bör denna kattkostym vara i ca stl 116-122. Ritade till en luva på fri hand för man kan ju inte glömma katthuvudet. Enkel sömnad, försökte bara håll koll på ränderna så att de åtminstone skulle stämma överens. Fick ändra lite under arbetets gång, men är ok nöjd med slutresultatet. Mellankillen blev helnöjd ;-) och det är ju huvudsaken. Och han blev nog världens sötaste mänskliga katt, trots att nos och morrhår saknas på bilden nedan. Dräkten skulle på i två dagar i rad, först på kalas hos morfar & mormor. Men sedan sade mamman stopp och nu är den rentvättad och ligger på sonens dagishylla och väntar på kommande tisdags gårdsfest.     


Vet du att en randig katt nu bor i vårat lilla hus. Öron två och svans därtill, på fyra ben och len som få. Tyget minns jag inte alls vart det kommer ifrån, men det är ett bomull/lycratyg som legat länge och nu äntligen kommit till användning.


Husets sötaste, och visserligen enda, katt. Våran aldeles egna Findus ;-)

Mera glada grodor & några tröjor som saknar ägare...

Visst vill man väl bara vara kompis med dessa glada grodor? Jag gillar dem som sagt skarpt och nu börjar jag så smått ångra att jag inte köpte mer utav tyget. Visserligen finns det fortfarande kvar med lila bakgrundsfärg, men jag tycker nog det turkosa slår högst ändå. Men risken kanske trots allt är överhängande att det till slut landar någon meter med den lila basen också ;-)


Tyg: ZNOK designs härliga grodor, svart jersey i bomull/lycra från JNYdesign och lime bomull/lycra från, hmmmm tror det är Kameleont design faktiskt. Långärmade t-shirts i stl 110 (till minstingen "om ett tag") och 92 (ingen plan för) och så en yttepytte mössa som jag tror passar någon söt liten baby, har inget riktigt begrepp om storleken.

Jag tänker faktiskt inte skriva så mycket om sömnaden utav dessa plagg, same procedure as always you know. Snabb, smidig sömnad som det blir när man syr liknande plagg ofta. Dessa har dock legat tillklippta ett tag och var t o m med mig fram och tillbaka till april månads stora event: Syträffen med stort S, dock utan att bli ihopsydda. Snajsade till de svarta ärmarna med en varsinn liten "grodapplikation". Dock inser jag att de skulle ha placerats lite längre ner för att det skall bli som snyggast. Nu kommer de troligen hamna lite väl mycket "uppe på" axeln. Sån´t är livet ;-)

Och så lite som gärna lämnar mina mörka lådor och kommer till använding:

1. Den härliga landskapströjan i stl 92 är sydd i Jofotex Landskapstyg i bomull/lycra. Tunnt, följsamt och perfekt till sommaren. Tvätt 40 grader rekommenderas, men det går att köra även i 60 om behov uppstår. Torktumling undanbedes. 200 kr inkl porto.
2. Den härligt glada grodtröjan också i stl 92 är sydd i ZNOK designs tyg grodor också det i bomull/lycra med samma egenskaper som ovanstående tröja. Samma tvättrekommendationer och även denna 200 kr inkl porto.
3. Härliga randiga velourbyxor, tyg från Jofotex egen velourkollektion. Storlek 92/98 och funkar utmärkt tillsammans med landskapströjan. 190 kr inkl porto.
maila mig på: alsklingsfro[at]gmail.com vid intresse

Härliga glada grodor till två buspojkar

Dessa grodor designade utav Johanna Ahlard och upptryckta utav ZNOK design föll jag rätt så ordentligt för när de dök upp. Men jag köpte inte så mycket utav tyget och det blev inte ens mina egna små som fick en varsinn t-shirt utav tyget först. Tyget är skönt somrigt tycker jag och efter mycket om och men har jag alltså kommit till skott att sy även till familjens två minsta medlemmar. Storingen ville INTE ha något i tyget meddelade han bestämt och så fick det bli. Det blev ett sådant där "klipp_till_till_sista_biten_är_veck_projekt". Så nu är tyget obönhörligen slut...tror jag (kliar mig i huvudet), både här hemma och hos ZNOK. Jag ville göra t-shirtarna lika, men ändå olika och det är alltså kantband och sömmar som står för det olika. För modellerna är exakt desamma, och mitt gamla vanliga mönster. Sömnaden flöt på vill jag minnas och jag är fortfarande och gräver i min hög med färdigsydda och fotade plagg ifrån helgen 13-15/5. Barnen blev glada så då är jag glad som vanligt ;-)


Tyg: ZNOK designs "glada" grodor, röd muddväv från Stoff & Stil, orange muddväv från JNYdesign. T-shirt med röda detaljer i stl 116 till mellanbus och med orange detaljer i stl 104 till lillbus.