Et tu, et tuSå kom det då, reportaget som vi väntat på. Med nyfikenhet, spänning och ett stort mått nervositet.

Ja, även jag *ler*. Jag är med i tidningen...läskigt och lite coolt! Det verkar vara på modet att intervjua sybloggerskor för jag är ju liksom inte den första som medverkat i reportage på den senaste tiden. I februari blev jag kontaktad av NTs & Correns nöjesbilaga PAUS som utkommer till prenumeranter varje lördag med en förfrågan om jag ville ställa upp på en intervju. De har en avdelning som kallas "STiL" där de särskilt brukar ta upp modereportage. De sökte en annan vinkling än vanligt och hade bestämt dig för att få fatt på någon inom sybloggvärlden föra att blogga lite barnmode. Intervjun skedde hemma hos mig den 8:e februari och idag, den 26:e mars, visade sig reportaget vara med. Jag har givetvis fått se ett första utkast vad gäller texten och kunnat säga till om något blivit direkt felaktigt. Jag känner mig helnöjd och tycker det blev ett kanonresultat. Tyvärr medföljer inte PAUS lösnummren, men alla NT- (Norrköpings Tidningar förövrigt) och Correnläsare har alltså kunnat läsa om min sömnad och mitt bloggande idag. Lite läskigt, men allra mest kul!


Innehållsförteckningen. Mössa i JNYdesigns molntyg, ett tyg som hela sybloggvärlden känner till tror jag. Men det finns ju många utanför den världen ;-)


Själva reportaget i den bakre delen utav tidningen. Gillar upplägget och tycker fotograf och redigerare fick till det mycket bra med kläderna. Tyvärr kan inte bilden förstoras för läsning.


Hmmm, jag fastnade visst också på bild på ett hörn. Tur jag städade syhörnan dagen innan ;-) Gör verkligen reklam för min egen sömnad. Har på mig en egensydd tröja och sitter och syr på en t-shirt till maken. Bjuder på bilden och mig själv ;-)

Med detta inlägg önskar jag en god fortsättning på helgen och hoppas alla njuter av vårvädret, för det måste väl alla ha nu eller hur?


Inte direkt något nytt...

men  trots allt i alla fall omsytt. Det har varit tyst under en veckas tid, dels p g a sjuka barn, men också p g a att maken jobbat kvällsskift denna vecka och även nästa. Jag varken hinner eller orkar sitta vid maskinerna då. Men idag har jag i alla fall satt saxen i två tunikor. Den ena helt och hållet sydd utav mig och den andra från KappAhl. Jag har gillat båda, men på sista tiden tröttnat på att de känns lite väl stora och "fladdriga". Och eftersom jag fortfarande filar på det "perfekta" mönstret för min smak. Jag har inte provat överdelarna ännu, men jag är ganska säker på att jag är där nu (och i och för sig blir ingen utav dessa helt korrekt utifrån min grundtanke, de är bara varianter utav samma mönster). Så snart lovar jag att uppvisa ett alster i det tyg som övderdelen har varit tänkt i från alla första början. Dessutom spirar idén till en matchande kjol i huvudet. Rysligt enkel i modellen, men förhoppningsvis effektfull ändå. Nå här kommer de omändrade topparna:


En utav favoriterna i garderoben har blivit förvandlad och får nu fortsätta leva vidare ett tag till. Den här tjejen har jag fått många positiva kommentarer om tidigare, får se om hon fortsätter vara "still going strong".

Toppen ovan var alltså tidigare en "flikig" tunika, ganska snarlik modellen nedan (förutom då singoallaurringningen & de fladdriga ärmarna). Helt original är ärmarna och urringningen. Enkel sömnad och tillklippning som dock krävde en hel del noggrannhet för att få en schysst symetri. Jag klippte helt enkelt upp sidsömmarna på tunikan fram till strax innan ärmålorna. Sedan vek jag framstycket dubbelt och lade på mitt mönster att klippa till ifrån. Samma visa med bakstycket. Sedan var det bara att sätta sig vid maskinen och sy ihop sidsömmarna från ärmhålor och ner. Klippte till en bred mudd i svart bomull/lycra jersey (i övrigt är det viscoseblandning i toppen), sydde dit på overlock och stickade ned sömmen på vanliga maskinen. Klart! Och en helt ny överdel! Najs!En liten förebild på tunikan innan omvandling. Klickbar för förstoring.

 
Tunikan förvandlad till en kontrastfull topp. Gillar att de orangea detaljerna verkligen får överdelen att lysa upp. Kan ju inte gå omkring och vara grå hela dagarna.

Den största förvandlingen genomgick denna överdel. Här gick saxen loss på sidömmarna från ärmslut till slutet på tunikans längd. Förutom att måtta ut och klippa till fram och bakstycke så ändrade jag även på ärmarnas utseende ganska så kraftigt. Ville ha bort det flikiga eftersom det mest har blivit ett irritationsmoment. Egentligen kan man undra varför jag lagt ner så mkt jobb på att göra om en tunika där tyget tyvärr blivit väldigt nopprigt och tråkigt, men jag tänkte att det kunde vara bra med en "hemmavariant" som används vid städning och annat pyssel. Man måste ju få känna sig fin även i vardagen ;-) Lika enkel sömnad som innan, med extramomentet bandkantning av ärmslut tillagt. Och här krånglade det mer än lovligt med ett kantband där sömmen ville glida av i ett. Sydde om första kantbandet tre gånger innan jag blev hyfsat nöjd. Och det är inget arbete som skall granskas vill jag lova. Nå, jag har avslutat två plagg och fått lite nygammalt i garderoben. Får se om helgen innebär någon mer sömnad. Annars lär det nog dröja någon dryg vecka innan jag hör av mig igen eftersom jag opereras på tisdag och inte kommer kunna sitta vid maskinerna något innan dess. Men, som vanligt, på återhörande!

P.S Det finns lite fina plagg kvar (pekar neråt) i ett inlägg lite längre ner. Passa på vet jag ;-) D.S

Lite mer under till mamman


Tyg: Klövertyg från DeerDot & kobolt muddväv från JNYdesign.

Jag är verkligen i skriande behov utav underkläder. Framför allt då trosor. Nu känns det äntligen som jag "hittat hem" med mönstret och därför kör jag på. Dessa två par kom till redan i början på veckan. Trosor är relativt snabbsytt, men ingenting jag kommer sy på beställning. Det går åt relativt mycket tyg till ett par i vuxenmodell så det blir väl inte så billigt eller lönsamt heller om man jämför med köpes, men de här vet jag ju passar mig. Nu i alla fall, förändrad kroppen får jag väl förändra mönstret. Jag har faktiskt inte storleksmärkt dem alls, men de lär vara 44/46 sådär. DeerDots tyg är väldigt elastiskt och blev därmed de mest lössittande paren hitintills, men det är inte så att de halkar av. På sybordet ligger ytterligare fyra par trosor tillklippta, dock i två andra tyger, så snart är även jag välekiperad på underklädesfronten. Det gäller bara att kunna sluta i tid, innan det rinner över i lådan ;-). Sömnaden flöt på bra, inget särskilt att orda om. Imorgon hoppas jag på en liten stund vid maskinerna, men vi får se hur det blir med det, på schemat står städning och uppassning på sjuka barn också, så då vet man aldrig hur det slutar.

Kategori: