Mera dinosaurier!


Tyg: ZNOK designs härliga dinosaurietyg, till bakstyckena ZNOKs enfärgade gröna tyg och till kantband JNY designs orangea singlejersey. Stl 116 till mellangrabben & två stycken stl 104 till minstingens och bästa väninnans yngsta son.

Ja, eftersom de två minsta busarna i familjen var de som föll handlöst för dinotyget så var det ju en självklarhet att de också skulle få varsinn. Nu komplicerades ju det hela lite utav tyget inte var helt ok, men efter mycket tänkande och klurande fick jag ut tre framstycken och tre ärmpar också. Till bakstyckena fick jag använda mig utav det enfärgade tyget som matchade till också. Funkar ju det med. Även dessa t-shirtar fick orange kantband och kontrastsömmar. Men här är jag inte lika nöjd för halsringningarna blir aldeles för stora och kantbandskanten vill liksom vika ut sig. Inte snyggt på. Så kära väninna: hör av dig om du vill att jag skall sy om födelsedagströjan till lillbus i halsen. Jag kommer definitivt ta mig i kragen och sy om halsringningen på minstingens t-shirt här hemma. Mellankillens t-shirt blev bättre, så den kanske får vara som den är helt enkelt. Mönstret är från Ottobre Creative och det är den utvsvängda bastoppen jag sytt. Dock har jag förlängt den ganska rejält för att få det att stämma överens med hur mina raglanmodeller ser ut. Jag har starkt på känn att mönstret kommer omarbetas så jag får det precis som jag vill framöver. Men nu i sommarvärmen orkar jag inte riktigt engagera mig i det projektet.

Födelsedags t-shirtar till våran 8-åring

Ja, det är väl bäst att få in de här t-shirtarna i bloggen innan vi nått en ny månad och därmed nästan en hel månad in på sonens 8:e år. När Znok Designs härliga dinotyg dök upp och kunde beställas kastade jag snabbare än snabbt in en beställning på tyget. De två yngsta grabbarna var eld och lågor, men äldstingens kommentar var väl ganska ljummen. Men efter lite om och men så kom han fram till att han faktiskt minsann ville ha en sådan t-shirt i alla fall. Och det kunde ju inte passa bättre än att tyget kom lite lagom så jag skulle hinna sy en t-shirt till honom i födelsedagspresent. Tyvärr upptäckte jag för sent (efter tvätt) att tyget hade defekter, men kontaktade Jenny/Znok design. Hon var så himla vänlig och lät mig behålla tyget för att göra det bästa jag kunde utav det, men skall få nytt hemskickat när den nya leveransen dyker upp (tror det är när som helst nu). Det krävdes ganska mycket tankearbete för att få ut tillräckligt med bitar och undvika defekterna. Jag fick vika det med avigan utåt så jag såg defekterna ordentligt (det var som små knutor och petade man lite på dem gick det nästan upp och blev hål på tyget, på rätsidan gav det effekten att tryckfärgen inte tagit riktigt ordentligt). Så denna gången var det tillklippningen som blev det knepiga, medan själva sömnaden rullade på finfint (vad jag kan minnas i alla fall ;-)). Och jo, sonen fick en t-shirt till i present: även han hade ju önskat robotar på t-shirten. Inte heller den ser ut som någon utav de andra robot t-shirtarna. Nu till bilderna:


Tyg: Dinosaurier från Znok Design. Valde orange kantband och kontrastsömmar till, något som jag har insett att jag inte direkt är unik med ;-). Många liknande t-shirts/alster finns det i bloggarna runtikring. Denna t-shirt alltså till 8-åringen i sl 128. Mönster: eget, med utgångspunkt från mitt raglanmönster.


Tyg: Kameleont Designs robotar. Orange tråd i maskinen och latmasken tyckte så klart att det blev en snygg kombo med orange kantband och kontrastsömmar även till denna (fast om jag minns rätt så syddes ju den här innan dino t-shirten). Stl 128 och samma mönster som ovan.

Robotar i massor


Första paret ut: t-shirts i robottyg från Kameleont Design. Svart stl 104 & grön stl 116 till Kolmårdstrollen.

För sådär 4 veckor sedan, innan äldsta sonen fyllde 8 år, fick jag ett ordentligt flyt vid symaskinerna. Jag ville ju så gärna fixa lite sommar t-shirts till honom i födelsedagspresent. Och robottyget hade efterfrågats. Och eftersom jag gärna ville sy till småbrorsorna också så fick saxen gå varm och klippa ut både den ena och den andra t-shirten. De fick gå under parollen lika, men ändå olika. För slutresultatet är att det inte finns en enda lika t-shirt trots att grunden utgår från samma tyger. De två små Kolmårdstrollen i familjen fick alltså t-shirtarna ovan. Minstingen med limegröna kontrastsömmar och kantband och äldstingen med blå kontrastsömmar & kantband och båda sydda i mitt eget raglanmönster. Båda nöjda och glada och t-shirtarna har så klart kommit till användning några gånger redan.Andra paret ut: kraftigt försenade födelsedagspresenter, t-shirts till kusinerna. Tyg som ovan, den svarta i stl 140 & den gröna i stl 116.

För att kusinerna inte skulle bli aldeles för lika varandra OM de nu skulle råka ha på sig samma t-shirts någon gång framöver så valde jag att sy en vanlig t-shirt med isydda ärmar. Grunden till dessa utgår från Ottobre, dock ej samma mönster. Den stora minns jag faktiskt inte alls vilket mönster jag använda mig utav och jag har utgått från mitt mönster på raglanärmad överdel i stl 128 och bara förstorat upp livdelarna. Själva ärmarna nyttjade jag Ottobre till med andra ord. Den mindre t-shirten är från Ottobre Creative bastoppar för barn. Valde den lite figurformade modellen, men har fått förlänga mönstret ganska kraftigt för att motsvara mina önskemål till punkt och pricka. Maken fick leverera t-shirtarna på jobbet och jag vet inte om de blivit väl mottagna, men hoppas ju på det. Tredje paret ut: samma tyg som ovan. Två t-shirtar i stl 128 till två utav äldstingens bästa kompisar som därtill är tvillingar. Han var på kalas hos dem på sin egen födelsedag.

Ja sista paret t-shirtar utav robottyget är alltså även de tillklippta utifrån mitt eget raglanmönster. Hade lite funderingar ikring storlek till grabbarna, men tänkte att stl 128 borde funka bra eftersom de är ganska jämnstora med våran äldsta. Sonen fick vara med och välja hur t-shirtarna skulle se ut och ville att något skulle vara lika så det fick bli ärmarna. Sedan har de alltså fått livet i en varsinn färg. Får hoppas att det blev ok både för grabbarna och för deras föräldrar. Jag upplever att de här grabbarna sällan kommer i lika kläder, men så träffar jag dem ju långt ifrån dagligen och de är ju dessutom hela 8 år nu.

Det kommer lite fler robotar lite senare och det finns fortfarande robottyg kvar om någon är intresserad. Själv har jag nästan blivit mätt på dem redan ;-) och ser gärna att tyget tar slut för det känns inte som något tyg jag har lust att sy fler t-shirts/tröjor till mina egna utav. Det är absolut inget fel på det, men var ett köp mest för att göra Kolmårdstrollen glada och inte direkt något tyg jag personligen går igång på ;-).