Mera smått...

ja, och ännu mera lila till lillbus i magen. Den här gången lila prickar på lime botten, toppat med en mörkt lila mudd som går i väldigt välmatchande färg. Även den här velouren är inhandlad på Jofotex, dock ej från deras egen velourkollektion. Har eg inte så mycket att skriva ikring dessa byxor eller sömnaden utav dem. De syddes i samma race som byxorna i föregående inlägg så det är inte det absolut senast sydda plaggen. Hade tänkt ladda upp några bilder till, men insåg att jag visst inte hade redigerat dem, så det får vänta ett tag till.


Velourmuddisarna är sydda i stl 56 resp 74. Syr på mig lite blandat nu så vet jag att det finns kläder till minstingen i familjen och stressfaktorn blir så låg som möjligt.

En lila bebis!

Ja, jag börjar inse att liten i magen kommer få många plagg i sin garderob som har lila i sig. De här härliga byxorna är sydda i jofotex egenframtagna velour och matchar därmed t ex deras fårtyg väldigt bra (och även Znoks verktygstygn har det visat sig). Och bebisen skall få body med fåren uppsydd senare är det tänkt...när orken räcker till vill säga. Lime och lila är riktigt snyggt till och när Stoff & Stil visade sig ha mörkt lila mudd som verkligen matchade perfekt till de lila ränderna blev jag eld och lågor. Riktigt nöjd med dessa mjuka, härliga byxor. Tycker nog inte de behöver presenteras så mycket mera. Snabb, enkel sömnad som det är några veckor sedan jag avslutade. Det finns ett gäng byxor till som jag kunde använda samma tråd till som kommer presenteras framöver. Och snart, snart är byxhögen ett minne blott och alla UFO:n avslutade ;-).


Muddyxor i jofotex lime/lilarandiga velour. Två par hamnar i lådan till bebisen, tror det blev stl 62 & 68. Tre par tillfaller storebrorsorna, i alla fall två tredjedelar av dem. Dessa är i stl 104, 110 & 116.

Ett lyckat misslyckat projekt ;-)

I början utav veckan fick jag ett ryck och plockade fram lite tyger som barnen själva valt ut och ville att mamma skulle sy kläder i. Samtliga tyger är från JNYdesign och tanken var ju att göra någon rolig kombination med tygerna. Hade t o m köpt hem randig jersey från henne för att kombinera med, men upplevde att den inte riktigt gick i exakt samma färgnyans som de övriga så den uteslöts ur idén. Jag har ju en ny liten älskling i maskinparken: en Babylock Imagine II och med den fick jag ett paket med olika pressarfötter. Jag har länge tänkt testa just passpoal i raglanskärningarna på tröjor, men inte fått ändan ur p g a det extra moment det innebär. Men när man får med två olika passpoalfötter finns det ju inte så mycket att bråka om längre. Så jag bestämde mig för att t-shirtarna skulle få passpoalband som en extra detalj i stället för de "gamla vanliga" aviga trippesömmarna. Fast de senare uteslöts ju inte helt ändå ;-)

I samband med sömnaden var det en hel del som "strulade" i mina egna ögon. Och själva passpoalsömnaden tog nog halva tiden utav sömnaden skulle jag tro. Jag var stundtals riktigt irriterad och kände mig lite missnöjd att det inte blev som jag ville. Hade sedan tidigare köpt hem passpoalstomme utav Bibbi, men upptäckte ju att det blev väldans stelt så när banden var ditsydda drog jag ur snöret. Dock gick det inte helt smärtfritt. Och att bara vika trikå runt stommen och sy dit direkt med overlocken visade sig vara väldigt svårt. Så jag satt alltså och sydde egna passpoalband på vanliga maskinen för att sedan använda dem till tröjan och sy dit med overlocken. Nästa gång tänker jag nog leta efter färdiga passpoalband, för det måste väl finnas?!

Jag kände mig ganska missnöjd, för att inte säga väldigt missnöjd, med sömnaden direkt efter att arbetet var avslutat. I vanliga fall är jag noggrann och byter tråd i overlocken så färgen på tråden stämmer överens med muddens färg, men jag orkade inte eftersom allt hade tagit sådan tid. Ja, jag är otålig och samtidigt vet jag ju att nya moment och projekt har sin inkörningsperiod och måste få ta tid. Ihoppassningen av sömmarna under ärmarna blev inte tiptop, det gled iväg lite tack vare passpoalbanden. Men samtidigt är ju det en detalj som inte syns direkt för folk som inte kollar kritiskt på plaggen (och köpeplagg brukar ju kunna se ännu värre ut) men t-shirten fick liksom inte den finishen som jag är van vid och det bidrog nog också till mitt missnöje. Nu i efterhand så ser jag ju ändå att t-shirten nog i de flestas ögon skulle kallas ganska så välsydd trots allt. Men det är svårt att ruska av sig känslan av missnöje trots allt. Får glädja mig åt att sonen gillar sin nya t-shirt trots allt ;-). Och ja, de två yngsta skall få en varsinn liknande t-shirt också, men nej, jag kommer inte orka sy passpoaler på dem också. Även om jag kanske borde passa på att öva nu på en gång. Men jag tänker leta färdiga passpoalband först ;-).


T-shirt i JNYdesigns fordon, stjärnor & moln i färgen himelsblå. En mycket snygg blå färg som blev extra snygg tillsammans med rött tycker jag. Mudd/kantband i muddväv från S&S.


En liten närbild på passpoalerna och den aviga trippelsömmen. Raksömmen bredvid passpoalbanden är också sydd på CoverPron. Tyckte det behövdes en "stödsöm" för att passpoalbanden skulle ligga åt samma håll och sömmen bli så mjuk som möjligt mot huden.


En liten flukt på baksidan. T-shirten är sydd i stl 128, men jag inser att jag nog eg borde gå på och förstora mitt mönster till 134. Det är dags för äldstingen att snart byta upp sig. Fast äsch, det funkar nog bra länge till ;-).


Och så hela baksidan som alltså blev helt i molntyg. Tycker det är snyggt och roligt att kombinera flera tyger så här. Och de röda detaljerna förhöjde som sagt tyget i mitt tycke.


Och jodå äldstingen ställde upp på att bjuda på en livebild. Nog passar stl 128 fortfarande som hand i hansken på honom. Lagom lång och precis så snäv som jag vill ha den (ja mönstret är mitt eget). 8 år gammal, ca 24
 kg och 129 cm lång.

Mitt mål är att varje storlek skall funka från den längd som stl anger. D v s 128 kan börja användas när barnet är 127-128 cm och användas fram till 133-134 cm. Därefter är det dags att byta upp sig. Verkar funka bra än så länge ;-) Modellen är lite tightare så har man runda barn kan det vara bra att uppge att den bör vara lite vidare än normalt. Jag vurmar lite extra för att plagg skall sitta bra även på smala barn eftersom jag har två riktiga smalfisar själv. Det är grymt svårt att hitta välsittande plagg då. T-shirtar/tröjor tenderar att se ut som tält och byxor kan vara smått omöjligt. Även om byxorna har reglerbar resår i midjan blir det väldigt knöligt och obehagligt med en knapp på vardera höftben som skaver. Då är det gott att kunna anpassa och sy plaggen själv och kunna erbjuda även andra sådana plagg. Så, det var en "liten" parentes. Och som slutknorr: jo, jag är nog ändå ganska nöjd med t-shirten, nu när jag fått några dagars distans till själva sömnaden ;-)