Enkel t-shirt x2 till mig själv

Under sommaren har jag till största del gått klädd i tunikor och tights. Jag är ingen soldyrkare i vanliga fall och eftersom jag framför allt det senaste dryga året har gått upp mkt i vikt p g a mediciner så var suget efter den avklädda årstiden inte alltför stort. Men nu till hösten kom jag fram till att några t-shirts nog var på sin plats i alla fall. Tunikor är inte alltid så snyggt under en gosig tröja och nu har jag ju t o m några jeans jag kan använda, då funkar t-shirts riktigt bra.

T-shirten är tillklippt efter en redan befintlig överdel. Dock makens som jag numera övertagit då han upplever den i minsta laget (herr M). Så det är helt raka linjer. Jag skall göra mig några långärmade tunnare t-shirts också och då tänkte jag prova ett annat mönster som är lite mer figursytt. Tygerna jag valt är strechiga med ungefär 5% lycra och resterande bomull. Numera har jag så gott som bara sådana tyger i mitt förråd och ämnar fortsätta att ha det på det viset. Jag gillar att dessa tyger är så följsamma och har riktigt snygg passform tvätt efter tvätt till skillnad mot bomullsinterlocken som med tiden krymper allt mer på längden.


T-shirten ovan är sydd i ett tyg från MG-tyger och köptes på Syfestivalen i våras. Mönstrat men ändå ganska diskret. I ärmslut och halsringning blev det samma tyg som kantband och nedtill fållade jag upp t-shirten på CPn. Jag sydde ju även en t-shirt/top på våran Syträff för några veckor sedan, men den blev lite tight i halsringningen. Denna blev mycket bättre så nu har jag bestämt mig för att kloppa bort kantbandet på den tidigare t-shirten och göra om halsringningen.

T-shirten nedan är gjord utav det sista utav två tyger. Och då menar jag verkligen det sista, ja åtminstone för flodhästtyget. Känns som att det blev lite lagom så här till mig, i stället för att ha hela t-shirten i flodhästtyg. Möjligen att framstycket hade kunnat vara helt istället, men då hade jag fått avvakta färdigställande av t-shirten till ett senare tillfälle eftersom det svarta tyget inte fanns kvar i så stora sammanhängande bitar. Ett helt ok resultat och t-shirten kommer definitivt att användas hemma i alla fall.


Tyg från Jofotex; flodhästar, samt Stoff & Stil; svart jersey/muddväv. Okomplicerad sömnad som flöt på utan någonting anmärkningsvärt att "rapportera". De ser så fruktansvärt breda ut bara, men det är tyvärr bara att konstatera att jag är så bred för närvarande. En liten tröst är ju att det inte några slimmade toppar, utan just t-shirts det är frågan om.

Gympabrallor

Hmm, för ett par veckor sedan fick sonen plocka ut några utav de joggingtyger jag hade låg i "skroten" som jag skulle kunna sy långbyxor utav till gympan. När barnen börjar skolan får man helt plötsligt en helt ny lista på saker som behövs och jag har inte riktigt hunnit i fas. Sonen valde själv muddfärger till brallorna och muddarna syddes i lång variant så de kan vikas ut vid behov. Numera blir dret byxor sydda i stl 128 till äldstingen. Känns konstigt eftersom ut mot "kund" har jag ju valt just 128 som största storlek, men accepterar äldstingens mammas kläder även upp i större storlekar kommer jag ju sy det. Nåväl, vågen av "kan jag få hjälpa till" höll i sig även för dessa byxor, dock avtog intresset när syskonen och pappan i huset drog igång rallyspel i vardagsrummet. Vi hann sy ihop själva byxan, men muddarna frågade han om det var ok att jag fixade själv *ler*. Så klart det var!


I grunden vit strechjogging från Jofotex som jag färgat själv med chokladbrun textilfärg. Dock är det något blandmaterial i joggingen förutom lycra & bomull så färgen togs inte upp 100%-igt. Muddväv från Stoff&Stil resp Tygvaruhuset (vit färgad till orange). Ett lite trist tyg som blev två helt ok byxor med lite klatchiga muddar till. Sonen nöjd = mamman nöjd!

"Får jag sy mamma?"

Dessa mössor lyckades jag sy i fredags trots tre sjuka barn. Under dagen hade jag klippt till en hel hög med plagg och kände hur det riktigt kliade i fingrarna att få komma igång lite vid maskinerna igen. Det är så härligt att få känns suget sakta återvända mer och mer. "Ett plagg om dagen känns härligt i magen" ;-) Mössor är ju riktigt tacksamma att sy eftersom det går så himla fort att få färdigt så lite senare på kvällen snikade jag till mig lite sytid medan maken nattade de två yngsta. I samband med detta så kom äldsta sonen, 7 år, in i syrummet och undrade om han fick sy. Så klart han fick, så han stampade på pedalen och stannade när jag hojtade till. Och så skapade vi tillsammans dessa mössor. Men sömmarna på CoverPron ville han inte göra denna gång.


Jofotex limegröna flodhästtyg. Den sista snutten användes till dessa mössor som hamnade i minstingarnas ägo. Många mössor blir det nu, men ombyte förnöjer eller hur? Dessa är mindre pösiga än de övriga som sytts eftersom tyget inte räckte till mer, men de blev väldans snygga på i alla fall.


Många myror blir det. Den här mössan har äldsta sonen sytt så gott som själv, med lite handledning från mamma. Tyget inhandlat hos "Sydrömmar".

Det är ju väldans kul att äldsta sonen också tycker om att sy. Han frågade mig varför jag tycker om att sy och mitt svar blev: "för att det är roligt, jag blir glad, lugn och tycker om att skapa med händerna, att göra någonting som vi och andra faktiskt har användning utav". Ibland kan det ju vara svårt att motivera det man gör, men sömnaden har jag aldrig svårt att förklara varför jag håller på med. Nåväl, mössan ovan fick sonen försöka klippa till själv. Det gick så där så jag fick rycka in och hjälpa till en del. När den väl var tillklippt satt jag bakom sonen på systolen och han trampade på pedalen och så hjälptes vi åt att styra tyget rätt. Han tycker overlocken är lite läskig, med all rätta, det är bra att han har respekt för kniven. Och som synes ovan så tog han hand om sömnaden på CoverPron också denna gången. Lite vingligt, men helt ok. Och eftersom vi bara har mina lappar och han ville ha någon lapp så åkte "Älsklingsfrö" på i alla fall. För vi hjälptes ju åt :-)